0 Läs mer >>
 
När ett brutalt mord sker på Österåkeranstalten förstår Miro att han står på tur. Den mördade var hans kusin, och nu har han bara två saker i huvudet: att rymma och att hämnas mordet på Vlado. Poliserna Christian och Susanne får i uppdrag att utreda mordet. Susanne är ny på jobbet och vill gärna visa sig duktig och samarbetsvillig, men när hon förstår att kollegan nästan inte skyr några medel för att sätta dit brottslingarna får hon allt svårare att hålla tyst.

Miros advokat, Douglas, är en känd maffiaadvokat - framgångsrik men uppenbart mutbar. Han får dock en uppgift som är på gränsen till och med för honom: att hjälpa Miro att ta sig ut. På samma byrå som Douglas jobbar den unge advokaten Mattias. Han avskyr allt som Douglas står för och läget blir alltmer spänt när Mattias kopplas in på målet mot Vlados misstänkta mördare.

I detta intrigtäta spel står också en justitieminister och en kriminalvårdsdirektör i centrum. Alla har mycket att vinna, men också mycket att förlora. Och kanske är det inte rättvisan som segrar. Kanske är den här historien ganska så lik verkligheten, skriven av en författare som skickligt leker med sina unika erfarenheter från rättegångar, fängelser och Rosenbad.

En bra bok med bra handling. Kul att "se" från olika håll, polisens, advokaternas och t.o.m. justitieministerns. Intressant är att se hur justitieministern Gerd upplever sin vardag och hur hon påverkas av media. Det känns att man får en ganska realistisk bild av politiska livet.

Rymmaren

0 Läs mer >>
                           
 
Jag kände redan igår när jag kom hem från stranden att huvudet inte riktigt var på humör. Trots en vattendrink med resorb och vattenintag på stranden verkade det inte hjälpa. Huvudvärk och illamående till max var ett faktum. Fick kasta in handduken redan vid 20:15 igår kväll.

Imorse när jag vaknade var huvudvärken kvar och svettningar utan dess like. Härlig kombo i värmen. Så dagens fikadejt med tjejerna fick ställas in för min del. Men det kommer flera gånger.
När huvudvärken kändes mer hanterbar efter ett gäng panodil och vatten så tog jag en liten promenad i hopp om att det också skulle hjälpa till. Och visst något hjälpte det!

                         
Så dagen och eftermiddagen har spenderats med mitt nya stickningsprojekt och en liten skål godis (för man får tycka synd om sig själv när man inte mår helt hundra) och Sommar med Ernst-repriser på i bakgrunden. Bra uppladdning för ett nytt avsnitt av programmet ikväll. Och visst måste jag se favvoserien Hawaii Five-O med.What doesn't kill you...

0 Läs mer >>
Ingen lägger märke till bilen som står parkerad i den lilla dungen utanför Ikea. Ingen reagerar på kvinnan som kommer ut mellan träden och promenerar mot ingången. Hon är elegant klädd och har ett vackert leende. Hon dricker gratiskaffe innan varuhuset öppnar och äter upp folks kvarlämnade mat.

Kvinnan heter Sylvia. Vem är hon? Vad har hon varit med om? För bara några månader sedan levde hon ett annat, etablerat liv. Efter ett misstag har hon förlorat allt. Nu handlar det om att överleva. Medan Sylvia kämpar för att upprätthålla den perfekta fasaden kommer hon i kontakt med en helt ny värld som förändrar hennes världsbild. Till slut går det inte att fly längre. Hon måste tillbaka till sitt gamla liv, göra upp med den hon en gång var och dem hon en gång lämnat.

En underhållande, tänkvärd och rolig bok om en "vanlig" människa som tar ett steg åt sidan och bryter med sitt gamla liv. Hon är en överlevare och träffar på flera personer som hon både hjälper och får hjälp av att förändra sina inrutade liv. Mycket känslor och igenkännanden.

En riktig sträckläsningsbok

Borta bäst

0 Läs mer >>En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanhumshedes polisstation har gjort allt för att hitta honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter fyra månader hittad han. Död. Fastfrusen i isen.

Fallet kompliceras när en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid tar emot anonyma hot. Christian står inför sitt stora genombrott och på relesefesten för sin bok Sjöjungfrun får han ytterliggare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som hjälpt honom med manuset. Christian försöker sedan bagatellisera alltihopa och vägrar gå till polisen, men Erica smugglat med sig ett av breven till Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad för vad som kan hända.

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inge skulle tveka att sätta sina hot till verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellan breven och mordet.

Jag tycker att handlingen är lite tunn mellan varven, men boken är svår att lägga ifrån sig precis som tidigare böcker av Camilla Läckberg. Vem som är mördaren förstod jag inte förens i slutet av boken.

Sjöjungfrun

0 Läs mer >>
Idag bjöds det på riktigt badväder. Och visst var det några grader varmare än när jag badade i skärgården förra veckan. Så ja och faster bestämde oss under morgonen att spendera några timmar vid Fysingen med sol och bad. Och lite god plockmat: grönsaker, bröd, melon och vatten i mängder.

                             

                        

Badväder

0 Läs mer >>
Andra semester veckan har övergått till den tredje semesterveckan. Spenderade den andra, precis som den första: i skärgården!

                                               
 
 
       
 
Det har bjudits på soliga dagar och härliga sommarkvällar med bad, rosé, kortspelande, några bra böcker ch mycket skratt. Ren njutnin!!


Och visst hittade vi även svamp denna gång. Väldigt mycket mer svamp! Regnet följt av några dagar med sol gjorde sitt i svampskogen!

Med denna utsikt varje dag kan man inte annat än njuta och ha det bra på semestern!

 
Vi hade både kor och grodor på besök på tomten. Även en eller annan snok (som jag dock undvek att fota)
 
Även om man kan tro att jag bara legat på latsidan så har jag inte det. Blivit en hel del jobb med. Bl.a. målat foder till ytterdörrar och fönster. Tillverkat en egen anslagstavla (som dock blev lite för stor så får göra om och göra rätt).
 
Nästa lilla projekt till helgen (om jag hittar en plåtbit och en penna att skriva med på plåt) blir att göra en liten väderdator att ha ute på landet!

 
 
 

Härliga skärgårdsdaga...

0 Läs mer >>

Det känns som jag för tillfället lever mitt liv i en kappsäck. Det packas, vattnar blommor, tvättas och städas här hemma. Några dagar till i skärgården tackar jag inte nej till i första taget.

Och visst har jag hunnit njuta av det fina vädret idag med. Bl.a. en skön lånpromenad.
Och visst kommer tanken att man bor på landet en traktor försöker få in höet när man går genom Fresta.
Vackra, härligt doftande rosor skymtade jag med.


Någon måste ha haft bråttom och ställt ifrån sig sin kaffekopp på ett ovanligt ställe med. Ibland förundas man över små ting som inte riktigt hör hemma i en miljö där den borde.En kappsäck

0 Läs mer >>
Första semesterveckan är avslutad. Den har spenderats  på sommarstället i Roslagen. 
Jag har verkligen njutit, försökt fånga dagen och spenderat tid med familjen och släkten.

Första semesterdagen var vi in till Östhammar på Diggiloo. Helt underbar show med bl.a. Charlotte Perrelii, Jessica Andersson, Markolio, Thomas Pettersson och Mojje. 

  

Jag har tagit sköna långpromenader på ön. Njutit av de vackra omgivningarn och andats in den härliga skärgårdsluften. Passade även på att titta in i den lilla smedjan som finns på ön. Som idag inte längre används men som längre tillbaka i tiden har använts flitigt.

 

 

Plockat smultron och årets första kantareller; som till kvällen blev en god kantarellsmörgås.


Hittade både en och två fyrklöver. Som nu ligger på tork och ska bli ett bokmärke.
Fått en hel del inspiration under dessa dagar till småprojekt att göra. Bl.a. en liten vägghylla till hallen eller badrummet samt en anslagstavla.


Dessa ord har jag verkligen försökt att ta till mig en stund varje dag.  Och ja, en stund varje dag har jag suttit ner och njutit. Om det så har varit en stund i solen på badberget med fötterna i vattnet, på altanen med en bra bok och ett glas rosé, en stund stickning av halsduken eller på en brygga blickandes ut över havet.

Vi har även hunnit in en sväng till både Östhammar och Öregrund för att fylla på mat- och dryckesförråden, Och visst hann vi med lite annan shopping på både Sunboden i Öregrund och Himla-outleten i Norrskedika.


Semester i skärgården

0 Läs mer >>


I slutet av 30-talet anländer den tyskjudiska familjen Schwart till USA, på flykt undan nazisterna. Det enda arbete som fadern, tidigare matematiklärare, erbjuds är som dödgrävare och kyrkogårdsvaktmästare. Den bräckliga familjen förföljs och hånas i staden där de slår sig ner och allt slutar i en våldsam tragedi. Sextonåriga Rebecca, dödgrävarens dotter, lämnar hemmet, får arbete som hotellstäderska och hamnar snart i ett äktenskap med en misshandlande man. Tillsammans med sin lille son flyr hon, byter identitet och hela tiden med den begåvade sonens bästa för ögonen tar hon sig fram genom efterkrigstidens Amerika.

En fantastisk berättelse av Joyce Carol Oates. Hon har en berättarteknik och en känsla för språket, Tyvärr kom jag aldrig riktigt in i den. Jag har tidigare läst hennes bok Blonde om Marilyn Monre och precis samma känsla fick jag där. Hur fascinerad jag än är av Marilyn Monre är det något med denna författare som gör att jag inte kommer in i böckernas värld.

Säkerligen en läsvärd bok, men inte i min smak eller tycke.Dödgrävarens dotter

0 Läs mer >>
Jag sitter på en av de bästa platser jag vet och blickar ut över ett kavlugnt hav.Trött med en doft av hav och sommar efter bad och fiske hela dagen. Jag sitter med mobilen i handen, massor av tända ljus, Peter Lemarc i högtalarna, ett glas rött och tänkte egentligen läsa lite. Men jag kan inte koncentrera mig, jag får läsa samma mening om och om igen och jag har ännu inte på snart en vecka lyckats komma in i boken. Jag är alldeles för klurig. Massor av tankar och känslor som far runt i mig. Jag kan inte riktigt sätta ord på allt men det är en blandad röra.

Det finns människor i min närhet jag funderar mycket på. Det gör ont i mig då de inte mår bra och då saker och ting inte känns som jag tycker att det borde. Jag är less på allt sånt!

Det har varit massor av glada och fina människor runt omkring några dagar. Intensivt men härligt! Men jag är en sån person som behöver få dra mig undan en sekund då och då, på en ö kan det ibland bli svårt och då är det svårt att vara sådär pigg och glad som jag vill vara. Det har varit många diskussioner kring om de svartaste av dagarna, om rädslan och ensamheten och det har gjort ont att prata om det. Skönt på ett sätt men ont efteråt. Då har jag smugit iväg och gråtit de där tysta tårarna men som sagt, att smyga undan på en ö är svårt och då har man fått förklara. Bearbetning när det är som bäst!

Så här sitter jag och blottar mina tankar när mörkret lägger sig utanför husknuten. De andra sitter i ett annat hus med en annan utsikt och pratar. Jag vill bara få vara tyst, tyst och skriva. Det är så jag funkar, för att få balans. Jag önskar ni kunde se det jag ser från mitt fönster nu, det är fantastiskt vackert. Livet är fantastiskt vackert. Även om jag är lite ledsen i hjärtat just nu för allt som står här ovanför så är jag mest glad och det är det man måste komma ihåg. Tacksam och glad!

 

Skärgårdstankar

0 Läs mer >>
Redan torsdag. Veckan har rullat på bra. Och äntligen är det semester. Men idag mår jag inte bra. Huvudet hänger inte med och illamåendet står mig upp i halsen. Jag är frånvarande och trött. Bara bita ihop och hoppas denna dag går snabbt. Laddar för att spendera några timmar i bilen mot landet.Torsdag

0 Läs mer >>

Har precis varit ute på en skön långpromenad.
 Väsby fortsätter bjuda på sol och värme.Hann även uträtta lite nödvändiga ärenden också.
  

Regnponchon hoppas jag inte behöver komma till användning. Nu är jag på den säkra sidan om det mot förmådan bjuds på regn. USB-sladden var verkligen nödvändig (färgen var bara en bonus) då den gamla var på väg att ge upp. Klockan,  kanske inte nödvändig, dealade med mig själv att det stod mitt namn på den. Nu ska jag bädda ner mig i en nybäddad säng med en bra bok som sällskap. Imorgon vankas det packning och tvättstug. Sedan är det semester och avkoppling.

Home