1 Läs mer >>
Nyss hände nåt konstigt, jag tappade humöret helt. Jag är så fed up med så mycket, det rann bara över.
Jag vet egentligen inte vilka känslor som hör vart, vilken besvikelse som är vilken, vilken besvikelse som är värst.
 
Och jag försöker försöker försöker. Glömmer bort mig själv. Ler och skrattar och bjuder till och lyssnar och fixar och är väl egentligen bara den jag är. Men när man hela tiden ger och inget får tar det till slut stopp. Jag måste tanka! Eller bli tankad. (Valfri tolkning)
 
Kan jag bara få lägga mig nu och vakna på ett strålande humör? Bli lite uppvaktad. Sedd. Bekräftad. Eller har jag missat nåt stort jävla fel med mig som gör att jag inte kan få de sakerna?

Fel, fel, fel

0 Läs mer >>

Dagar som denna när jag  inte har ork eller energi kvar läntar jag mer än någonsin till skärgården och sommarstugan. Bara komma bort några dagar till lugnet och bara vara. Samla tankarna helt enkelt och komma i fas igen. Snart är jag d
är igen.
Det har varit lite galet i några dagar och det märks i mitt huvud. Det tycks liksom inte riktigt hänga med.
Att det då är fredag och några timmar till en efterlängtad helg gör situationen lite, lite mer hanterbar. Men först blir det några timmars jobb.
 I got lost, you got t...

0 Läs mer >>
Har ni tänkt på en sak? När det regnar på film syns det alltid hur det regnar. Hur verklighetstrogen handlingen än är så ser det ut som att någon står med ett gäng vattenkannor precis utanför rutan. Verkligenheten ser lite annorlunda ut. När man tittar ut från vardagsrumsfönstret kan det vara svårt att urskilja hur pass många regndroppar som far genom luften.

Som idag till exempel; när jag kommer ut genom ytterdörren fullkomligen vräker det ner ute. Men från inidan ser det ut som det är uppehåll. Antingen skulle jag drukna i vattendropparna som trillade ner från himlen eller gå in och hämta paraplyet. Valet var inte så svårt. 

Regn, regn, regn

0 Läs mer >>
 
Japp då var det bokat, SWEDISH HOUSE MAFIA vi ses i november!♥


SHM

0 Läs mer >>
Avverkade i förra veckan Keplers Eldvittnet. Inte lika bra som de två första böckerna, men helt klart läsvärd.
Under midsommarhelgen påbörjade jag Bodströms Rymmaren  (som jag tyvärr åkte ifrån i alla hast).

För tillället är jag inne i en deckar-period och avverkar både Bodström,Kepler och Läckberg till höger och vänster.Tills jag åker till landet nästa gång ska jag ge mig an en författare jag hittills inte läst något av: Mons Kallentoft och boken Sommardöden.

Sommaren kommer säkerligen fyllas med en hel del bokläsning. Tror jag får ta en sväng iväg till Skopan och ladda på med en gäng spännande pocketböcker. Någon som sitter på något bra boktips eller författartips?

Pocketsäsong

0 Läs mer >>

Jag älskar midsommar. Det är en av mina favorithögtid.er En högtid som inte handlar om att man ska ge varandra saker, en högtid utan girighet. Det handlar enbart om familj, vänner och lycka.

Midsommarhelgen spenderades i skärgården med familjen. Underbara dagar med sol, värme, god mat, kortspel och trevligt sällskap. .Visst blev det lite renovering av sommarstugan trots att vi försökte att bara vara. Men vi börjar se slutet av de större renoveringarna.

Mormor och morfar har fått tillökning vid sin sommarstuga: en fiskmås som tyckte att även den skulle bosätta sig där.
Och visst har även persiljan och dillen i våra lådor börjat växa till sig.

Borta bra men hemma bäst brukar man säga, men i detta fall vet jag inte om det stämmer. Visst är det skönt att komma hem och få ta en skön, varm  dusch. Men det är något med havsluten, miljön och närheten till havet som gör att jag bara vill tillbaka så fort jag kommit till fastlandet.

Midsommaren 2012

1 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Midsommar firas i skärgården med nära och kära. Hur firar ni midsommar?
Glad midsommar till er!

Glad Midsommar !

1 Läs mer >>
Det känns som sommaren hittills har varit på snabbvisiter. Idag har det varit sol, värme och blå himmel hela dagen. Varit väldigt effektiv med och hunnit med att både packa, tvätta, ta två långpromenader samt  varit på lägenhetsvisning. Tur att jag har några dagar på mig att fundera på om jag ska tacka ja eller inte. För helt klart fått något att fundera på.

Höll på att springa över denna stackars skata idag med. Gick helt i mina egna tankar.


Hann även med att njuta en stund på balkongen med en kopp kaffe och senaste numret av Amelia. 

 
Att promenera i rogivande miljöer för samla ny kraft och energi är verkligen vad jag behöver för tillfället. Och snart kan även blåbär plockas.

Promenad och lägenhet...

0 Läs mer >>I hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.

Joona har redan stannat längre på denna brottsplats än vad någon annan kommissarie skulle göra. Ändå är han inte färdig, han tänker att han måste se ytterligare någonting för att bli utsläppt från detta fruktansvärda rum, han måste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra tråden som en nål.
Han ser på flickan i sängen. En svag värme utstrålar fortfarande från den nakna huden. Hennes händer ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptäcker att någonting har fastnat under hennes vänstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.
Han blinkar och försöker skärpa blicken. Det är svårt att koncentrera sig på detta lilla röda korn i ett rum nerstänkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara närmare, känner den söta doften från henne och förstår plötsligt vad det är han ser under nageln.

Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändingar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt.
Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.

Många säger att Eldvittnet är den bästa av de tre böcker som som Kepler skrivit. De skriver bra, medryckande och målande som tidigare böcker. Men redan tidigt har läsaren en aning om vart det lutar, trots många vändningar. Ett stort plus i kanten för dessa, det är styrkan med Keplers böcker. Dock tycker jag både Hypnotisören och Panganinikontraket var i min mening betydligen bättre.

Men helt klart läsvärd och en bok jag rekommendera!!

Eldvittnet

0 Läs mer >>
Idag firades bästa lillebror med grillat, Frankrike - Sverige, paket och tårta. Liten har blivit stor. En härlig tisdagskväll med finaste familjen samt mormor och morfar
Hemskt ledsen att ballongen gick sönder dock. Var ju inte meningen riktigt.Vad jag älskar dessa lupiner. Får aldrig nog av dem.Vackra Fresta kyrka som just nu är under renovering. I alla fall på utsidan.


Blev en skön promenad i kvällssolen både till och från mamma och pappa.
Imorgon kväll väntar en lägenhetsvisning. Spännande!

Födelsedagsfirande

0 Läs mer >>


En tidig sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en naken tant som ligger och stirrar på honom.  Polis kallas till platsen och det visar sig att det är en ung kvinna som blivit mördad. Mystiken tätnar när man under henne finner skeletten efter två kvinnor som försvann från trakten i slutet av 1970-talet.

Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Johannes Hult, son till den berömde frikyrkopastorn Predikanten, angavs av sin bror 1979 och misstänktes för att ha varit inblandad i kvinnornas försvinnande. Men han begick självmord kort tid därefter och kan således inte ha mördat kvinnan i Kungsklyftan. Kanske var det inte han som var skyldig, kanske letar de efter en mördare som bidat sin tid i över tjugo år, eller kanske är det en galning som inspirerats av de tidigare morden.

Patrik blir utsedd att leda den komplicerade utredningen som upptar hans tankar såväl natt som dag. Samtidigt känner han samvetskval över att han lämnar sin sambo Erica i sticket med den invasion av gäster som så ofta infinner sig under sommarmånaderna i Fjällbacka. Erica, som hade en framträdande roll i Isprinsessan, har gjort ett tillfälligt uppehåll i sitt författande av böcker om uppmärksammade mordfall eftersom hon är gravid i åttonde månaden. Ändå kan hon även den här gången hjälpa till med visst researcharbete. Det blir nämligen allt tydligare att de måste gå långt tillbaka i tiden för att kunna finna sambandet mellan de tre kvinnornas död.  Dramatiken stegras när ytterligare en ung kvinna försvinner. Patrik vet att varje sekund är dyrbar om man vill återfinna henne levande och ansvaret blir allt tyngre att bära.

Predikanten är en mycket bra och läsvärd kriminalroman. Den är både spännande och brutal på många sätt. Den visar hur missförstånd och människors önskan till självhävdelse kan få fruktansvärda konsekvenser. Personskildringarna i boken är magnifika och slutet är särskilt spännande. Även i denna bok knyts lösa trådar samman på ett bra sätt.Predikanten

0 Läs mer >>


Fredagkvällen spenderades med ett glas vin, Svergie - England, The Good Wife och Eldvittnet.Trots en natts härlig sömn vaknade jag upp trött och inte speciellt utvilad denna lördag. Planen var ett besök på Skopan, men regnet och den gråa himlen gjorde att vi inte hade lust att strosa runt med en bunt andra människor. Istället blev det en blött men skön promenad i regnet och handla lite gott till kvällen.


Framåt lördagskvällen upphörde regnet och det blev en härlig sommarkväll med sol. En mysig kvällspromenad innan den avslutade med att kika på Summerburst på tv. Blev galet danssugen. Någon som vill med ut och dansa snart?


Söndagen startade med en välbehövlig sovmorgon. Den har aldrig varit så efterlängtad. Trots att regnet vräker ner ute så ser jag verkligen fram emot vad denna dag har att erbjuda.

Helgen