0 Läs mer >>
Dagens väder: Grått, åska, regnskurar. Behöver jag säga att humöret är totalt kört i botten?

Dagens lunch/middag: sallad, sallad, sallad. Otroligt gott!

Dagens dipp: sötsuget slog till även idag. X antal glas vatten, en bit gurka och några morötter senare var allt som bortblåst.

Dagens bästa: Hawaii five-0 har säsongspremiär ikväll.A day without sunshin...

0 Läs mer >>
Här börjar dagen lida mot sitt slut. I takt med att solen går ner (har den förresten varit uppe idag?) gör jag en liten sammanfattning:

Dagens träning:  60 min promenad och Tabata-utmaningen, supernice javisst!
Dagens status: Peppad, motiverad och laddad för min kost- och motionsutmaning jag startade för en vecka sedan.
Dagens väder: Halvmulen dag, framåt eftermiddagen/kvällen tittade solen fram, tack för det!
Dagens kost: Fräscht och gott, men en sådan dag då sötsuget satte in (men några glas vatten senare känns det okej)
Dagens bästa: Attitude´s Dead Sea Mineral Treatment. Mina fötter är babylena och känns så mycket fräschare. Kan även rekommendera Attitude´s nagel- och handset.  Ljuvliga och prisvärda produkter. Unnade mig själv en stunds lyx!!

NU: EM-genrep Svergie - Island.

En sådan dag man kommer ihåg när man läser sin egen blogg efter ett år? Nja, troligtvis inte.Dagsrecension

0 Läs mer >>
Dagens härliga: Långpromenad med mamma och pappa. Peppad och fylld  med ny energi.

Dagens lunch: Kycklingsallad. Mums! Sallad måste vara sommarens bästa lunch/middagstips. Kan variera i mängder.

Dagens irritation:
Vädret. Jag orkar inte. Jag vill inte. Idag har det väl visserligen varit lite bättre än gårdagen. Men vad hände  med värmen?

Dagens accessoar:

Solbruna axlar. Det börjar äntligen lägga sig en solig bränna.

Tisdagssnacket

0 Läs mer >>
Jag blir knäpp på mig själv alltså. I en veckas tid har det varit hett och soligt och jag har känt lycka. Att sitta och äta ute och bli värmd av solens strålar har gett mig sjuk energi. Kvällarna har varit magiska och helgen helt fantastisk. Jag har njutit och tagit tillvara på varenda UV-kick. Alstrat strålar och omvandlat dem till livslust och skratt.

Och så vänder det - som det alltid gör i detta land: ett tvärt kast från t-shirtvarmt till jack-och-tröjkallt och huvudvärken och lågtrycket i bröstet är ett faktum. Jag blir akuttrött och nedstämd. Och känner en rädsla, nej, en skräck! över att det kanske är slut nu. Att det var den härliga efterlängtade sommaren och nu är den förbi.

(att jag aldrig lär mig)

Vidrigt väderstyrd.

0 Läs mer >>
Det är grått därute och solens värme känns som bortblåst. Minnen som vaknar till liv när jag såg dessa vackra blommor längs dagens långpromenad och blir alldeles varm i hjärtat. Vackra minnen med saknade och älskade farfar. Barndomsminnen som väcktes till liv, mycket skratt och bus och nya minnen.


Dessa var farfars favoritblomma. Och fanns vid torpet där barndomssommar spenderades. Brukade få en liten kvist med dessa med mig hem och sätta in en vas. Varje gång av ren lycka. Farfars och min älsklingsblomma!! Saknade efter dig är enorm!!!

Kunde inte motstå att plocka med mig hem en liten bukett med liljekonvaljer. Doften är helt underbar och blommorna otroligt vackra. Mammas och min älsklingsblomma!!Minnen som värmer i h...

0 Läs mer >>

Pingstdagen! Mors Dag! Och även denna dag har bjudit på underbart sommarväder.


Startade dagen med en välbehövlig sovmorgon. Kämpade mig igenom gårdagskvällens omröstning av ESC där underbara Loreen tog hem en seger för Sverige.  Frukost, några koppar kaffe och Zlatans Jag är Zlatan  fick bli mitt sällskap några timmar på förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Blev upphämtad av lillebror och vidare mot mamma och pappa.  Spenderade eftermiddagen och kvällen i solen över en god thaimiddag.Denna söndag avslutades med en härlig, varm och skön kvällspromenad med bra musik i öronen.

Pingstdagen och Morsd...

0 Läs mer >>

Grattis till fina bästa mamma på Mors Dag!Och stort GRATTIS till alla andra mammor där ute!
Hur har du firat din mamma?

Mamma! <3

0 Läs mer >>
Under eftermiddagen har jag varit på konfirmation och efterföljande fika hos morbror med familj.
Väldigt trevligt, god mat och mycket skratt.

Vi hann även förbi en snabbis Ittala-outleten. Alltid en sann lycka att strosa runt  de få butiker som ligger där med alla vackra saker. Till vettig priser (oftast).

Jag tog mig väldigt mycket utanför my comfort zone idag. Det är sjukt nyttigt att utmana sig själv. Är ju sällan så nöjd med mig själv som när jag lyckas med en utmaning. Och adrenalinet ska vi inte ens prata om, my gadd.

My comfort zone

0 Läs mer >>
Lyckades efter många om och men somna. Hade bäddat ner mig i sängen med en bok och jag lyckades faktiskt slumra till någon timma... innan jag vaknade vid ett av grannarnas balkongfest. Och det slutade inte. Så höll det på ända tills kl 6 ungefär. Lyckades återigen somna om en timma. Och vid 7 vaknade jag av att fåglarna höll låda utanför sovrumsfönstret.

Känns ju som det här kan bli en spännande dag. Och känner mig verkligen tokladdad (not) för en tur till Örsundsbro för konfirmation.  Ska försöka överleva dagen på bästa sätt.


 Inside out.

0 Läs mer >>
Helgonet är Carin Gerhardsens fjärde bok i Hammarbyserien som handlar om Conny Sjöberg och poliserna runt omkring honom.

Sven-Gunnar Erlandsson har just lämnat Långbro Värdshus efter en utekväll med sina pokervänner Janne Siem, Staffan Jenner och Lennart Wiklund. Han vandrar genom Herrängsskogen när två skott går av och han faller död ner. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor börjar utreda fallet verkar det först mycket underligt att just Sven-Gunnar mördats. Han tycks ha varit en omtyckt fotbollstränare och familjefar och haft ett stort samhällsengagemang.

Connys grupp innehåller sen tidigare Jens Sandén som kommit tillbaka från en tids sjukskrivning, Petra Westman som fortfarande mår dåligt av våldtäkten hon råkade ut för för några år sedan samt Jamal Hamad som vet vem polisen var som filmade våldtäkten på Petra men som inte avslöjat att han vet. Tillkommit har Henny Gardin, även kallad Gäddan, med en gedigen teoretisk bakgrund, och gott om magkänsla. Ny i gruppen är också Odd Andersson, en polis från span, även kallad Idol-Odd efter att ha deltagit i Idol. Tillsammans bildar de ett bra team, som kompletterar varandra. Snart börjar de får ledtrådar i sökandet efter Sven-Gunnars mördare. Såväl pokervännerna som Sven-Gunnars fru Adrianti har hemligheter de döljer. Den som först hittar de avgörande ledtrådarna är Gäddan. Conny är skeptisk mot Gäddan och hennes sätt men när många små detaljer leder åt samma håll så inser teamet snart att de är en fruktansvärd hemlighet på spåren. En hemlighet som leder till mördaren.

Jag hittade den här serien för några år sedan och sträckläste de två första böckerna, och just när jag gjort det kom den tredje och jag läste den också direkt. Mina förväntningar på den fjärde boken var höga, och jag var lite orolig för att de var för höga. Men den här boken är precis vad jag vill ha i en svensk deckare! Den är fartfylld, språket är nyanserat, och personerna är intressanta på många sätt. Det är en dagsaktuell miljö och polisernas metoder moderna. Hemligheterna som avslöjas är tunga och obehagliga, och att få in det i deckarformatet är inte lätt. Det väcker funderingar. Slutet, som är så viktigt i en kriminalroman, är bra. Sen säger jag inte mer… Personligen så tycker jag också att det är bra att boken har mer fokus på brottet än på poliserna jämfört med de tidigare böckerna i serien, det känns som en andningspaus.  Jag väntar ivrigt på nästa bok i serien Gideons ring som ska komma i juni för jag vill veta mer om poliserna och läsa mer av Gerhardsen. Största frågan blir om jag klarar att vänta tills den kommer i pocket.Helgonet

0 Läs mer >>


Vilket väder det är idag! Våren visar sig från sin bästa sida.
Och snart vankas det helg. En trevlig helg med trevligheter inbokade.


Startade morgonen med en härlig promenad. Vilka ljuvliga dofter det är ute  nu!!
Hem och laddade med en god frukost och en kopp kaffe på balkongen. Underbart!


Framåt eftermiddagen blev det en härlig stund på balkongen med Zlatan och en kopp kaffe som sällskap.
Mina förväntningar på boken är skyhöga. Återstår att se om de uppfylls eller inte.Avslutade med en härlig kvällspromenad.

Torsdag

0 Läs mer >>Huvudvärk deluxe. Sommarvärme. Långpromenad. Fågelkvitter. Underbara vårdofter.

Mitt i veckan