0 Läs mer >>
Jag misstänker att jag ute i väldigt god tid och antagligen den enda. Men julkänslan har kommit smygande sedan den första snön föll och minsugraderna gjorde sitt intåg.

På väg hem från jobbet idag gjorde jag något man inte får göra. Plockade faktist det från marken. Det har nämligen avverkats skog längs med promenadvägen till/från jobbet. Så helt olagligt var det inte. Så några kvistar granris fick allt följa med hem i en påse.

Slutresultatet blev en fin zinkkruka med granris vid ytterdörren. Jag fick dock stoppa mig själv vid tanken att julpynta den. Jag stannar vid känslan av jul och den härliga doften av gran.
 
 

Julkänsla

0 Läs mer >>
I helgen gjorde jag ett besök på Skopan. Värt ett besök då och då. 
Nu var det säkert ett år sedan jag besökte just Skopan. Och just denna lördag gjorde jag några fynd.
 
Helgens fynd för en 50-lapp. Som hittat.

Helgens fynd

0 Läs mer >>
 
 
Tisdag och vaknar med att känna av förkylningen (igen) i kroppen. Känns som denna förkylning suttit i hela hösten. Den vill varken bryta ut för fullt eller ge med sig. Den går upp och ner i perioder. Trotsade det och promenerande iväg till jobbet imorse.

Förmiddagen ägnades åt Friends-utbildning. Viktigt ämne och oavsett hur mycket kunskap man har om just mobbing så behövs det lyftas fram. Och alltid friskas upp i minnet! Vi hade många bra diskussioner, både i helgrupp samt i mindre grupper. Och fick även en del användbara tips att jobba vidare tillsammans med eleverna.

Efter några timmars Friends-utbildning och jobb i barngrupp med de barn som är på fritids denna höstlovsvecka är jag helt färdig- Jag ska snart mysa ner mig i soffan. Först ska jag ta mig iväg till Itrim-centret och inhandla lite mat samt hitta plats här hemma för de nya sakerna jag fyndade i helgen.

Idag känner jag mig s...

0 Läs mer >>
 
Idag har den härliga solen tagit en paus från att förgylla efterlängtat höstlov. Men får vara glad över lugnare dagar på jobbet. Idag har vi fått välbehövlig tid att ses hela arbetslaget för diskussioner, planering inför jul och annat fixande. Och det är helt ovärderligt att hinna sitta ner med sina kollegor och få prata.

På vägen hem från jobbet höll både jag och Petra på att blåsa bort i stormvindarna och regnrusket. Genomfrusen när jag väl kom innan för dörren.

Höstlovs-måndag

0 Läs mer >>

Veckorna, dagarna och helgerna flyter in i varandra nu. Det går så otroligt snabbt. 
Och nu har vi ändrat till vintertid. Vilket gjorde sig synligt även på termometern imorse.
Hämtade ut paket från Panduro på förmiddagen. Och döm om min förvåning när jag får ett paket som är ungefär lika stort som mig själv att försöka bära hem. Hade jag verkligen beställt så mycket? Hur får jag hem det gåendes? Måste ha sett roligt ut för alla hurtiga pensionärer som var ute och promenerande i solen när jag kom släppandes på paket. Men hem kom jag och efter att ha gått igenom innehållet så var det inte speciellt mycket jag beställt. Väldigt väl paketerat bara.

Hunnit med att träffa finaste Katja över en kopp kaffe med. Härligare och mer positiv människa får man leta efter. Trots sina smärtor, motgångar och allt så ser hon det positiva i precis allt. Så efter några timmar i hennes sällskap är jag fylld med en må-bra-känsla och ny energi.

 

Oktobermys

0 Läs mer >>
 
Min lördag blev fin, trots fuldag. Vad jag än satte på mig imorse...så kände jag mig bara: ful, tråkig och trist. Tråkigaste känslan. Jaja det ordnade sig ändå när han den där dök upp på spontanbesök. Bara njöt av solens strålar och en härlig promenad tillsammans. 

Skrivit listor till höger och vänster inför kommande julpyssel-/bak/godistillverkningsdag med familjen. No comments, jag är väl medveten om att jag är ute i god tid. Efter det somnade jag som en stock i soffan med huvudet i hans knä.

Kvällen blir lugn och fortsätta att bara vara. Kroppen och jag är inte riktigt kompisar. Vi är inte i fas för tillället.

Bara vara

0 Läs mer >>
Helt plötsligt är det höst upp över öronen. Snudd på vinter-känsla när snön kom infarandes över Stockholm och andra delar av Sverige igår ikväll.

Annars är säkra tecken på att det är höst och mitt i en termin:
arbetsområden ska avslutas, elevernas förmågor ska bedömas och allt ska dokumenteras och sedan delges föräldrarna och elever. Sedan står höstlovet för dörren och efter lovet är vi faktiskt inne i november. Då ska det vara drop-in-fika, julpyssel-dag samt planeras för vårens teman och den vanliga verksamheten hinnas med. Förhoppningsvis hinner du klämma in kvalitetstid för dig själv, vänner, familj och släkt, träning, höst- och julmarknader etc i en redan fullproppad kalender.

Nej, det tar aldrig slut. Man måste sätta sina egna begränsningar och det är ju inte alltid det lättaste. Välbehövligt att det är fredag! Och en efterlängtad helg!

Vintrig fredag!

0 Läs mer >>
Då var säsongens första snö här. Kan inte annat än gilla det. 
 Även om den kanske inte blir långvarig.

Snö

0 Läs mer >>

'
Ännu en jobbdag avklarad. Denna veckan har varit otroligt intensiv, mycket aktiviteter (både på jobbet och privat) att det är ett rent under att jag har koll på vad det är för veckodagarna, möten, träningspass etc. Men snart är det helg. En välbehövlig sådan för just nu går allt i ett rasande och alldeles för fort tempo för att kunna ha koll på allt.

Vilar från träningen idag. Huvudvärken har kommit smygandes hela eftermiddagen. På väg hem från jobbet var det rent hemskt. Trodde inte jag skulle ta mig hem. Väl hemma tog jag två panodil och hoppades på ett mindre mirakel för att ta mig runt kvällens planerade löprunda. Fick istället stränga order från löpkompisen att ta en vilodag. Det tar emot att hoppa över träningspasset,satsar på en löprunda imorgonbitti.
 
 
 
 

Torsdag

0 Läs mer >>
Jag har nu gjort 2 av mina 3 månader på måltidsersättning.  
Dessa månader har gått i rasande fart och jag har knappt reflekterat vart veckorna tagit vägen. Känns som jag nyss började med Itrim och måltidsersättningen. 

I början var trodde jag att det skulle bli väldigt tufft att avstå från frukt och grönsaker. Men tack och lov så har jag inte känt någit större sug. Vissa kvällar är det tufft att inte kunna ta en frukt eller när man går ut och fikar, att ta  den där frukten till kaffet exempelvis. Men snart så.

Jag skulle kunna skriva en väldigt lång lista över alla fördelar och positiva saker som hänt under denna resa. Men bjuder på några saker:
  • Sömnen. Jag sover mycket bättre, och mer regelbundet. Vilket gör att jag är piggare och orkar mer.
  • Humör.  Gladare. Allt känns så mycket "lättare". Inte bara i kroppen, men även i huvudet.
  • Sötsuget är borta. Jag får  inte de där "socker-dipparna" framåt eftermiddagen längre. Tack vare att jag äter på fasta och regelbundna tider.
  • Ökad vardagsmotion och ombytt motion. Jag får mycket vardagsmotion tack vare mitt jobb, men nu orkar jag även med att ta en längre promenad hem, eller en kvällspromenad. Även den ombytta motionen har jag ökat på.

Det bästa beslut jag tagit. Och funderar du på att gå ner i vikt eller göra en livsstilsförändring: gå på en informationsträff på Itrim och ge det en chans. Även om du är skeptisk i början, se på mig - jag fixar det!
Jag ska inte säga att det är lätt i alla lägen och du ställs alltid för en massa val. Men i slutändan är det värt alla prövningar och de där valen!

2 månader med Itrim

0 Läs mer >>
Idag var det dags för ett nytt gruppträffs-möte på mitt Itrim-centret. Vi pratade om kolhydrater och fibrer. Givande och bra diskussioner i gruppen. Även om jag vet vad jag gör för fel och kan mycket om dessa saker så är det oerhört skönt att påminnas om förändringarna som måste ske. Och att vara kritisk till att titta på innehållsförteckningen samt val av produkter.

Vägning var det också idag. -3,2 kg. Och en total viktminskning på 15,7 kg. Jag är nöjd med viktminsking de senaste två veckorna. Även om jag hade förväntat mig kanske lite mer i nedgång, då  jag verkligen kommit igång med den ombytta motionen. Så hade kanske tänkt mig ett större ras. Raset kommer säkert. Jag går ner i alla fall och glad så länge jag gör det. 

Dessa gruppträffar är verkligen otroligt bra och man får sådan stöttning samt motivation av att träffa gruppen. Vi kan  bolla tankar och få/ge tips - både högt och lågt.

 

Efter mötet var det otroligt skönt att komma ut i den friska kvällsluften och promenera hem.
 
 
 

Gruppträff 4 Itrim

0 Läs mer >>
Efter en härlig dag på jobbet var det skönt att ta en skön kvällspromenad med en kollega. Verkligen skönt att få rensa tankar och huvudet med friskt luft. Även skönt att få prata av sig jobb-saker. Ibland räcker inte tiden på jobbet tills för att hinna prata av sig om vissa saker.

Fick ett råd av en kollega för några år sedan (när jag nästan var helt nyexaminerad från Lärarhögskolan):
"När du slutar jobbet för dagen så får dina jobb-tankar stänga av när du kliver över tröskeln hemma. Behöver du tänka på jobbet längre, får du vänta med att kliva över den där tröskeln."

Ett råd jag tagit fasta på sedan dess. Vissa dagar är det svårare än andra. Idag var en sådan dag jag behövde lite längre tid för att släppa dem helt. Och även bolla dessa tankar med någon. Nu ska jag ta kväll och bara njuta.

 
 
 

Kvällspromenad