1 Läs mer >>

 

 
De här spontanbestämda utflykterna är oftast de som, i alla fall jag, minns längst. Igår eftermiddag spontanbestämde jag och Petra oss för en utflykt till Vaxholm idag.

Vädret var inte riktigt på våran sida idag; från och till regnskurar. Trots det blev det en riktigt mysig dag.

 
Efter en stunds strosande längs med vattnet och i några butiker började magarna kurra. Kom då på ett tips jag läst i Dittes blogg för ett tag sedan om hembygdsgårdens fik. Sagt och gjort så promenerande vi dit. Och viket utbud av fikabröd de hade, en vacker miljö och underbar personal. Och utsikten ska vi inte prata om. Synd att vädret inte var bättre så vi hade kunnat fika utomhus.
Tack för tipset Ditte!

Med lite ny energi så promenerade vi vidare längs Vaxholms gränder och butiker.


I huset bredvid dessa vackra skulpturer låg ett museum/butik med otroligt vackra saker av moderna slag samt frånförr. Det kände som att resa tillbaka i tiden med ca 50-60 år.

Och viss kom jag hem med lite nytt till mitt hem.
 

Vaxholm

1 Läs mer >>

Jag borde känna den där stoltheten och nöjdheten över den fantastiska barngrupp vi fått ta emot konstant. Det är så jag får nypa mig i armen varje dag över hur fantastiska de är.

Ändå är det kaoset, ostrukturen och allt annat runt omkring som tar allt fokus. Och det gör mig frustrerad, ledsen och besviken. Inte bara på mig själv (för jag inte kommunicerar vidare till kollegor vad som behövs göras), men också att alla inte ser självklarheterna eller vad som är nödvändigt att göra. Att vi inte är lika sammansvettsade, det som varit vår styrka de senaste åren. Den är som bortblåst för tillfället.

Nöjd och stolt!

1 Läs mer >>

Idag har det varit en sådan dag som jag bara drar ett streck över. Imorgon gör jag om och gör annorlunda.

En kaosartad start på terminen fortsätter. Tack och lov är elever och föräldrar nöjda och än märks inte sprickorna i fasaden.

Gör om och gör rätt!

1 Läs mer >>Sönndagspromenad på 6,5 km i trevligt sällskap med Petra kändes som en perfekt avslutning på denna helg.
Idag blev det även med inslag av lite Väsby-historia. Vi hittade både apotekaren Hallbergsson och Gustav Adolf Löwentröms gravar när vi gick förbi Hammarby Kyrka.


Apotekaren Hallbergsson blev knivhuggen till döds vid Hammarby apotek för 100 år sedan. Vilket i år uppmärksammas vid Hammarby Apoteket genom bl.a.en fotoutställning och föredrag.


Gustav Adolf Löwenström var ryttarmästare och bror till Jacob Johan Anckarström (mördade Gustav III). 1811 donerade han Löwenströmska lasarettet som botgärd å släktens vägnar. Ätten Anckarström antog1792 efternamnet Löwenström  efter kunligt tillstånd då innehav av det ursprungliga namnet förbjöds.

Historiepromenad

0 Läs mer >>


 
                       


Strålande sol, klarblå himmel och var otroligt vackert ute imorse när jag var ute och tog min morgonpromenad. När jag var nästan var hemma kände jag mig otroligt pigg, lugn och konstaterade att det här är den bästa starten på helgmorgonen. Att starta dagen med en promenad, se allt vakna till liv och ha en hel dag framför sig.

Lyxade till det och köpte med mig DN hem till frukosten.

 
 

Morgonpromenad

0 Läs mer >>Igår kväll sågs jag och Marie över en middag och vin. Blev en enkel, men ack så god middag: bakpotatis och egengjord skagenröra. En tiopoängare.

Trots att det varit en intensiv arbetsvecka och en huvudvärk som kommit och gått under veckan var det ett trevligt avslut på arbetsveckan. Att sitta och njuta på balkongen i solen, se solen gå ner och en hel del djupa samta kädnes precis som vad jag behövde igår.

 

Fredagsmys

1 Läs mer >>


Första dagen av höstterminen firades med ett välkomnande av rektorn följt av ballongsläpp av de nya förskoleklasseleverna och piggelin till alla elever.

En av skolans mest intensiva dagar: uppropet är avklarat. Nyfikenheten, glädjen och lusten hos våra förskoleklasselever gick inte att ta miste på idag. De var nöjda när skoldagen var slut, även om de var mest besvikna över att inte få någon läxa eller att vi hade någon matematiklektion under dagen.

Och jag är, trots tröttheten, nöjd med första skoldagen!!

 

Uppropsdag

0 Läs mer >>

 


5,7 km slutade dagens kvällspromenad på. Att dessutom får ventilera, bolla idéer och tankar med en klok kollega (dessutom en god vän) gör allt mycket lättare.

Det är mycket nu. Väldigt mycket!
I går började jag en handledningsutbildning, intressant att se vad den mynnar ut i och vad jag ska handleda mina kollegor i. Bara att se mig själv i rollen som handledare känns som ett kapitel för sig.
De sista förberedelserna inför torsdagens skolatstart ska hinnas klämmas in imorgon.
Att någonstans hinna andas, stanna upp och njuta av nuet är en konst i sig när allt går i 220 km/h.
 

Kvällspromenad

0 Läs mer >>
Se denna dokumentär! Smärtsam och viktig!
Gjord av en iranskfödd kvinna om Iran och dess dubbelmoral fångad ur två unga mödrars liv. 
 
Filmaren Nahid Persson reser tillbaka till sitt hemland Iran. Där träffar hon de två väninnorna Mina och Fariba, som bor på samma gård. De lever ett hårt liv. Ett osentimentalt porträtt av två kvinnor som tvingas prostituera sig för att försörja sig och sina barn i dagens Iran - ett resultat av en misslyckad revolution.

Prostitution bakom sl...

1 Läs mer >>
                      
Det var riktigt härligt promenadväder idag. En perfekt dag att promenera ute vid Arlanda flygplats.

Petra var för några veckor sedan ute på Arlanda med sin mamma och fick då nys om att de hade en promenadstråk runt en sjö. Sagt och gjort idag var dagens utflyktsmål att promenera just här. Vissa bitar var väldigt fint och mysigt. Andra bitar var mindre mysiga, mycket industriområde, bilvägar och dåligt skyltat.
Ris och ros med andra ord!

                       
Efter en promenad på strax över en timma var vi båda sugna på en fika. Båda var rörande överens att prova Starbucks som finns bl.a på Sky City. Det finns även ett innanför säkerhetskontrollen på Terminal 5, där även Victoria Secrets nu pckså har öppnat.Planerar ett besök där i december.

Efter fikan strosade vi runt på Sky City och såg plan starta och flyga iväg till världens alla möjliga hörn, titta på människor som skulle iväg till olika destinationer samt inhandla plåster till mina enorma skvarsår. 

Arlanda t/r

0 Läs mer >>
Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?
Sex and the city, Mad Men eller Dr Quinn typ.

Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?
Journalist, författare eller tävlingsryttare i hoppning.

Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?
I en skog där barn leker så jag kunder få vara ett fort, ett skepp, ett berg, en drake osv.

Är du beroende av något?
Läsa, lugn och ro, nära och kära, mobilen

Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?
Hatar reklam. Måste byta kanal när det blir reklam.

Är du lik dig nu, som du var när du var barn?
 Ja, envis var jag när jag var liten. Stämmer än idag.Söndagslista

2 Läs mer >>

 

Denna vecka har gått snabbare än snabbast. Mycket har tryckts in på så kort tid som möjligt. Inskolat nya förskoleklasselever, kurser hit ocj dit, uppdaterat vikariepärmar, planerat värdegrunds- och Friends arbetet de första tre veckorna, bokat in nya möten etc.

Igår när jag kom hem var jag helt färdig och tårarna var nära av ren frustration. Jag hade velat hunnit så mycket mer förra veckan inför skolststarten. Jag är dock inte mer än människa och kan inte ha fler bollar i luften samtidigt som inte kan avslutas under en arbetsvecka.

Nu ska jag bara njuta av helgen och ta nya tag på måndag.

 

Äntligen helg!