1 Läs mer >>
 
 
Gårdagen bjöd på veckans bästa väder (hittills)! På jobbet spenderade vi dagen ute, med en paus för att gå in och baka vårat mellisbröd. Mellis intogs ute med nybakade scones och varm choklad.
.Är det sportlov så är det.

 
När klockan ringde 06:15 imorse var det fullmåne och mörkte ute. När jag promenerade till  jobbet ca 1 h senare så var det klarblå himmel och strålande sol. Jag börjar illa detta mer och mer för varje dag. Jag tror jag kan leva med att vi går mot ljusare tider.

Även snön har smält undan rätt mycket under veckan så kunde vi åka pulka med barnen idag. Och när vi kom hem var det många som var trötta. Så blev en lugn eftermiddag med spel och ritande på Active Boarden.

Efter jobbet tog jag en skön långpromenad på snöfria gångbanor, njöt av fågelkvittert, solens sista strålar och av lugnet. Och strax efter 18 så började det skymma. Idag har jag fått uppleva solen gå upp och se när den gick ner. Vackert!
 

Veckan går fort

1 Läs mer >>


Imorse promenerade jag med lätta steg till jobbet. Och passade på att njuta en stund. Att jag blev skrämd av två ekorrar som hoppade  precis framför fötterna på mig kändes som något jag kunde leva med idag.

Andra dagen på sportlovsveckan är avklarad och visst går det ingen nöd på oss! 18 st barn och tre personal känns som vardagslyx! Och blev en härlig dag med utelek i snön och varm choklad. En lugn tisdag med andra ord!

När jag slutade iag var det fortfarande ljust ute. Vilket inte hör till vanligheterna när det är min stägningstisdag. Första gången det inte är mörkt när jag traskar hemåt. Så idag passade jag på att ta en extra lång promenad hem.

 

 

Lugnets dag

0 Läs mer >>

Om du, så att säga, vill sätta spiken i längta-till-sommarn-kistan så här: kolla på Pluras kök i Spanien.
Och om du till råga på allt vill uppleva mat (säger bara: tapas i mängder) och vinromantik. Min längtan efter de där otroliga middagarna med de där underbara och fina människorna, jag faktiskt har i mitt liv,  med de fantastiska samtalen i sommar blir ju inte mindre efter ett avsnitt med Pluras Kök.

Kolla på Pluras kök. I Spanien alltså.

Pluras kök. I Spanien

1 Läs mer >>
 
Gårdagen bjöd på underbart väder och jag passade på att njuta lite extra ifall det skulle vara ett tillfälligt gästspel.  Blev två härlig långpromenader, middag med familjen och såg solen gå ner när vi satt i bilen på vägen till mormor och morfar för en fika.

Och att få vakna upp till en ny vecka och upptäcka att solen är framme även idag var ett härligt inslag. Allt känns på något viss lättare med solen framme. Humöret blir bättre och längtan efter en stundande vår/sommar kommer på en gång.

 

Att få promenera hem från jobbet i strålande soln, klarblå himmel och få höra fågelkvitter är något jag gärna gör dagligen från och med nu. Inser att det kommer komma bakslag i vädret. Men just nu passar jag på att njuta av stunden.  När jag kom hem från jobbet passade jag  på att ge nalgarna ën ny vårig  färg.  
 
 

Härliga sol

0 Läs mer >>
 
 
Efter att ha njutit av en liten sovmorgon imorse (får inse att sovmorgon numera är runt 7-snåret) och frukost till Nyhetsmorgon så gav jag mig ut på en härlig, solig promenad.      
   
                                             
Solen värmde skönt trots att klockan inte var mer än strax efter kl. 10. Och på sina ställen var det isande halt.  Stundtals var dessa isfläckar svåra att se för att solen låg på. Lagom tills skid-VM-sändningarna startade på SVT satt jag bänkad med en kopp kaffe.
 
Eftermiddagen/kvällen har spenderats med en mysig, nystartad tradition: söndagsmiddag med familjen samt  fika hos mormor och morfar.
 

Vår i luften

0 Läs mer >>
 
Jag har sannerligen tagit många omvägar i mitt liv. Jag vet inte alltid vad jag vill men jag vet vad jag inte vill. När jag står vid ett vägskäl och det känns fel, då väljer jag att gå åt andra hållet. Jag ser människor i min närhet som blundar och sväljer när det känns fel. Jag har varit sån också. Det senaste året har jag gjort ett val att inte fortsätta på den linjen.  Jag vet inte vad som är rätt och vad som är fel men jag är glad över att jag är tillräckligt stark för att känna efter och välja. Gå på känsla.
 
När det kommer till stora beslut i livet är jag för mycket känslomänniska för att välja något som bara känns..."jaha". Jag vill ha starka känslor, jag vill ventilera. Jag vill leva.
 
De dagar det känns tufft och jag undrar vad jag egentligen håller på med - då påminner jag mig själv om det. Jag vägrar nöja mig med något som bara känns okej. Varför kompromissa med sig själv?
 
Alla dessa omvägar har tagit lite mer tid än jag tänkt mig men satan vad stolt jag är!

Omväg

0 Läs mer >>

Vårtecken, sol, fint väder och blå himmel etc har det härts på facebook, i bloggar, och i  Nyhetsmorgon  under förmiddagen/dagen. Antingen är det jag som bor under ett grått, stort moln eller så inbillar jag mig att det är dåligt väder. När jag åkte iväg till Cia mitt på dagen var allt bara genomgrått och mulet. Jag såg varken solen eller blå himmel . Det möjliga vårtecknet var möjligen barmark på en del ställen.  Mendet var då allt.

                  


Efter att ha sett klart på skid-VM tog jag en långpromeneradmed Petra och rensat våra huvuden med jobbprat. Då passade solen på att titta fram och vi kunde skymta en blå himmel.

Nu ska jag ska jag iväg på middag hos min andra fina kollega Marie. Efteråt planerar jag att mysa ner mig i hennes soffa och tvinga henne att se på Mellon med mig,

Lördag

0 Läs mer >>
I brist bland tv-tablån en fredagskväll så spenderade jag den istället att titta på Noll Tolernas. Den första filmen i vad som nu blivit en hel del filmer i Johan Falk-filmerna. Jag minns hur bra jag tyckte de här första filmerna var när de kom. När jag nu ser på dem igen, är jag mer kluven eller så är det han den där Joel Kinnamann jag saknar.

Jag och kroppen är alldeles uppe i varv dygnet runt, stressad och rastlös. Det är för mycket som händer/hänt senaste tiden. Och jag kommer aldrig till ro eller ner i varv. Så nu är planen att försöka varva ner mig själv. Koppla bort, koppla av och koppla ner. När jag inte längre har ro att läsa en bok utan att ha tankarna någon annanstans eller kan se på en hel film utan att det kryper i hela kroppen så är det dags att dra i handbromsen.

Så nu startar operation: varva ner för min del. Att försöka stanna upp i nuet och se det där lilla, göra sånt jag mår bra av, stänga av när jag kommer hem (lättare sagt en gjort), tända lite ljus om kvällarna och bara njuta av ljusets och vårens intåg.

Varva ner

0 Läs mer >>
Gårdagens höjdpunkt både bland eleverna och hos mig. Vi pratade sinnen på NO-lektionerna och de fick i uppgift att måla till musik. Aldrig har det varit så tyst i ett klassrum och eleverna förvånade mig att inte "stressa" igenom uppgiften. Många satt en lång stund och  bara lyssnade, tog in och funderade innan de började måla.

Igår fick jag höra att jag ser riktigt hängig ut. Jag veeeet. Rub it in ba!
Jag känner mig precis så miserabel som jag ser ut, illa illa.

Idag orkade inte kroppen hålla emot längre och jag är sängliggande. Och jag planerar vara det exakt hela dagen. Varit allmänt låg i flera dagar. Det finns liksom ingen förklaring till vad det här är för sjukdom mer än att det är något som har slagit över. Därför tillåter jag bara mig själv att vara hemma idag. Mitt motto brukar ju annars vara att man stannar inte hemma för någon diffus sjukdomskänsla. Men den här gången gjorde jag det.

Nu vill jag bli frisk. Vill träna. Känna smak på det jag äter. Känna energi.

Fredagssjuk

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Härligt med lite nytt från duktiga Oskar Linnros. Gillar´t redan!

För den enda vägen up...

0 Läs mer >>
För tillfället är kroppen och jag inte i samma fas. Jag vill en sak, kroppen en annan. På kvällarna försöker jag komma ner i varv och det brukar fungera med att läsa en bra bok. För tillfället går det så där. Lite för stressad, lite för trött och lite för ork att sätta mig in i boken. Men skam den som ger sig.

Idag har varit en sån där dag där allt gått i ett. Har det inte pratats i munnen på varandra, har det målats tyst och flitigt, gjort exemperimen och testat två av våra fem sinnen: syn och hörsel eller så har det varit vernissage på fritids. Det är sista krafterna som plockas fram hos alla på jobbet just nu.

Så att få gå hem i ett ljust vinterlandskap och se solen gå ner gav mig lite ork att faktist kämpa mig igenom morgondagen.

Ljus torsdag

0 Läs mer >>
Igår när jag gick till jobbet kunde jag se några små sprickor i det gråa molntäcket. Även om det bara var för en kort stund var det härligt att få se det där blåa som skymtade.

Halva arbetsveckan har gått och två arbetsdagar kvar av denna arbetvecka. Och det märks att kroppen börjar gå på halvfart så här i mitten av veckan. För visst är det efterlängtat med både en stundande helg och mindre barngrupper nästa vecka. 

Just nu skulle jag  behlva få lyfta blicken den dåsiga trötthetskoman till trots och boka in lite härligheter. A little bit of this and a little bit of that. Och göra det där som jag mår bra av..

Halvfart