0 Läs mer >>

Mina torsdagar är riktigt härliga! Att få ha ena 3:an en dag i veckan är rena rama fröjden. Att orken hos eleverna tryter mot slutet av sista lektionspasset gör inte speciellt mycket när resterande dag är helt underbar! Inte gör det heller speciellt mycket att det stundtals är rätt intensivt med mycket diskussioner och rörelse. Men vi gör mycket praktiskt och eleverna är med på noterna hela tiden. Och det är värmer i hjärtat när de kommer redan dagen efter och frågar vad vi ska göra på NO-lektionerna veckan efter.

Så idag var det med lätta steg jag tog en kvällspromenad med Petra. Härligt att kunna bolla idéer,  prata av sig jobbet en timma och samtidigt få frisk luft och motion.
 
 
 

Kvällspromenad

0 Läs mer >>
Efter en natt med dålig sömn och ett väder som endast haft en grå färgskala samt regn så har det känts som jag gått på halvfart. Det har trots det varit härlig arbetsdag och kört första hemma-träningsprogrammet för veckan och efter jobbet var jag en sväng till centrum.

Nu har jag landat i soffan. Här tänker jag stanna resten av kvällen.

 
 

 
 

Mitt i veckan

0 Läs mer >>
Nu äntligen blir det lite mer hemmaträning för min del på kvällarna. Jag kan uppskatta hemmaträningen minst lika mycket som ett pass på gymet. Oftast fallerar jag på att jag inte alla gånger har fantasin eller avsätter tid att sätta ihop ett ordentligt pass.

Gissa om jag blev överlycklig när jag, tidigare imorse gick in och läste ett inlägg om just detta hos Marie . Tack för tipset!

Ikväll ska det tränas!

Hemmaträning

0 Läs mer >>

Precis landat hemma efter en lång dag på jobbet. Min dag att stänga och idag var det förseningar i lokaltrafiken. Vilket inmebär att jag hade några barn som blev kvar efter stängningstid. Inget man kan påverka som förälder och inte speciellt ofta det hände.

När jag kom hem idag låg en vinst i brevlådan. En trevlig överraskning, precis vad jag behövde idag!

Tisdag

0 Läs mer >>

Nu är jag helt slut och har precis landat i soffan. Vet inte riktigt vart dagen tog vägen, men har bockat att de flesta punkterna på to-do-listan. Spar matlåds-fixandet tills imorgon. Fick med mig ett gäng hem så jag klarar mig ett par dagr. Alltid lika uppskattat!!

Nu ska det bli riktigt skönt att bara hänga i soffan och förhoppningsvis kika på veckans avsnitt av En pilgrims död.

Dagen slut. Jag med

0 Läs mer >>
Efter en vecka med dunderförkylning har det inte blivit så mycket frisk luft.Vilket jag saknat.
Jag är van att vara ute mycket, tack vare jobbet och även på fritiden. Frisk lyft skadar aldrig!

Idag har det blivit mycket promenader. Blev en fram och tillbaka till centrum mitt på dagen. Kom hem med en jeansskjorta och en ny topp. Mer hittade jag inte som föll mig i smaken. Blivit lite väl kräsen tror jag efter viktraset.
På vägen hem ringde en kollega och undra om jag var sugen på att vara promenadsällskap till mataffären. Passade mig utmärkt då jag också behövde handla och fylla på lite här hemma.

Matlådorna får jag nog stå och tillaga i natt. Min tidsplan att hinna med allt i dag har spruckit för länge sen. Men vad gör det? Jag har all tid i världen när jag kommer hem från söndagsmiddagen med familjen.

Frisk luft

0 Läs mer >>

Godmorgon!
Startar morgonen med sovmorgon, långfrukost med kaffe, Nyhetsmorgon och längdskidor på tv. 
Sedan överväger jag att få upp han den där ur sängen så vi kan åka och shoppa. Jag  måse verkligen skärpa till mig och laga ett gäng matlådor också någon gång idag. I eftermiddag väntar även en middag med familjen. En fullspäckad söndag helt enkelt.

Söndag

0 Läs mer >>

Idag har jag känt mig sugen på att fylla garderoben med nya kläder. Jag tror det får bli en shoppingtur imorgon.

Tror jag ska sikta in mig på bland annat dessa två tröjor till garderoben.

I övrigt har dagen spenderats med ett besök på Skopan (second hand-affär) med Marie. Storstädning här hemma och så skönt att ha det gjort! Kvällen ska spenderas med soffhäng och catch-up-time med C.

Shoppingsugen

0 Läs mer >>
      
Imorse när jag var ute och gick (trotsade tröttheten och orkeslösheten) var det riktigt kallt. -12 grader och lite i kallaste laget för min del trots varma kläder.

I övrigt är jag fortfarande väldigt trött och orkeslös av förkylningen. Det går upp och ner under dagen.
Och tålamodet verkar vara något jag har brist av. Jag känner mig som ett barn som gnäller över en förkylning och orkeslöshet. Finns det en mirakelkur där ute så vill jag gärna ha recept på den.

Framåt eftermiddagen när solen fått vara uppe ett tag var det betydligt behagligare ute. Och var riktigt skönt att få  komma ut. Andas frisk luft och känna mig lite piggare. Imorgon väntar några timmar på jobbet. Bara gilla läget och göra det bästa av situationen.

 
 
 
 

Ingen vanligt förkyln...

0 Läs mer >>

 
 

Natten var ingen höjdare, halsen känns som ett rostigt rivjärn och näsan är betongtäppt. You get the picture? Jag är ganska så igenbommad. Känner mig galet äcklig. Och vill inget hellre än bli frisk. Dagar som denna önskar jag att man vore två. Det är lättare att vara låg när man är två.

Så mitt mission idag är alltså att bli frisk. Sängen är min bästa vän för tillfället. Dricker té och vatten om vartannat. Mer vätska åt folket!
 
För övrigt så krigade jag mig ut i bitande -11 grader på förmiddagen. Mindre underbart värmemässigt, men  vad fint det var med all frost. Men det var skönt att komma ut för en stund.Bristande definition

0 Läs mer >>
Förra onsdagen startade årets gruppmöten med Itrim. Vi pratade om motivation.
Vi pratade bl.a om vad som gör oss motiverade i vardagen, vad det är (en känsla,belöning eller något annat) och vad vi behöver för att känna oss motiverade.

Jag märker en stor skillnad när det gäller motivationen innan Itrim och nu när jag kör Itrim-programmet.
Innan så var min motivation att jag belönade mig med mat oavsett om jag var glad, ledsen eller fest. En kombo av känsla och belöning. Idag belönar jag  mig inte med mat när jag nått ett uppsatt mål. Med uppsattmål menar jag  exempelvis: jag ska ha gått ner 15 kg efter 12 veckor. Efter 12 veckor hade jag gått ner 18 kg och istället för att belöna mig med mat, så belönade jag mig med ett nytt klädesplagg. Ett mål jag har satt upp för mig själv i huvudet för att hålla motivationen uppe,är  att efter var 5:e kilo jag tappar så köper jag ett nytt klädesplagg till mig själv. Och jag får inte belöna mig själv med mat när jag når ett sådant mål.

Innan Itrim hade jag ingen motivation till att träna, varken vardagsmotion eller ombytt motion. Dels pga egen lathet och ovilja, men också för att jag kände att ingen pushade mig heller. Jag behöver någon som pushar mig i det läget (oavsett hur trött jag är) att åka till gymet. 

Idag, trots att jag har träningskort på annan anläggning än de flesta vänner och familjen, så pushar de mig att komma iväg. De kan ringa och säga: Vi åker till gymet nu, vi skjutsar dig till gymet och hämtar dig om en timma.
Det funkar toppen för mig just  nu! Och jag blir motiverad av det.  Och jag mår framförallt bra av det för att orka med vardagen och att känna mig mer motiverad att göra saker i vardagen.

Så det som gör mig motiverad att göra saker i vardagen: är en bra kombination av vardagsmotion/ombytt motion samt tydliga mål, både långsiktiga och kortsiktiga.
 
Hur gör du gör att hålla dig motiverad och för att hålla din motivation uppe?

Motivation

0 Läs mer >>
Vaknade ju i fredags med lite risp i halsen. Höll i sig under dagen, och framåt kvällen/natten blev det värre. 
I lördags höll det halsonda kvar och även en halvrinnig näsa gjorde sitt till. Igår var det halsonda borta, men desto mer rinnig näsa och en rethosta. Jag har ett immunförsvar som jag vet inte vad. Det är tröttsamt!
 
Jag är inte skapt för att vara sjuk. Blir rastlös efter 10 min och tröttnat på att vara sjuk. Trots detta har jag vilat, läst böcker, slötittat på tv och sovit otroligt mycket. Även tvingat mig ut på två korta promenader i solen. Bara för att få andas lite annan luft.

Idag är det vardag och jobb som väntar. Jag peppar mig mentalt med positiva tankar att stå på benen veckan ut.


Vardag igen