1 Läs mer >>

Hänger i skärgården igen. Njuter av dagarna med böcker, rose, grillning, varma dagar och bad från klipporna.

Jag har det rätt bra här i skärgården!

Skärgårdsvistelse

1 Läs mer >>

Efter en dag som inte riktigt blev som den var planerad avslutades den på bästa sätt: en spontan grillkväll med Marie!

Grillkväll

1 Läs mer >>

Hemma efter en trevlig kväll med tjejerna. Blev både en runda minigolf (vet inte när jag spelade sist), mycket skratt och några öl i solen på uteserveringar.

 

Minigolf med tjejerna...

1 Läs mer >>

Igår fastnade jag framför träningsmatchen mellan Hammarby och Zlatans PSG. Idag avslutar jag dagen med fotboll och damernas semifinal i EM mot Tyskland.

Och jag tror att det, för ovanlighetens skull, kan bli vinst för Sverige.

Fotbollskvällar

0 Läs mer >>

Tröttheten har legat över mig idag, Kom tidigt imorse från landet. Vi satt länge i valet och kvalet om vi skulle åka hem eller inte redan igår kväll, men vågade inte ge oss ut på sjön. Kulingvarning  var utfärdat och skulle avta tidigast ikväll. Men vi samlade mod och tog oss över till fastlandet.

Och efter en tidig hemgång så har jag inte varit speciellt pigg idag. Vädret idag har inte gett någon energi heller. Men fått en hel del gjort ändå. Packat upp, lyckats få tid i tvättstugan och tvättat, packat om, storhandlat för de närmaste dagarna, hämtat ut paket, lämnat av den ompackade väskan och nu ska jag strax iväg på middag.
 
 
 
 

Glad blåst!

1 Läs mer >>

 

Spenderat över en vecka i skärgården. Bara njutit, vilat och haft tid till återhämtning.
Verkligen passat på att njuta av lugnet.

 

 Fiskat, plockat kantareller/blåbär och smultron, läst böcker, druckit rose, promenerat och beskådat vackra solnedgångar som bara måste upplevas för att se hur fint skärgården är.

Skärgården

1 Läs mer >>
 
 
Ni har säkert sett detta på Instagram eller FB. Ett gäng snubbar som häver ur sig helt fruktansvärda kommentarer om damlandslaget. HanaPee skriver varför det är så viktigt att inte blunda för dessa hemskheter utan tvärtom! - belysa varifrån de kommer för att på så sätt kunna förändra den usla maktordning som råder i världen.
 
 

Det fruktansvärda kvi...

1 Läs mer >>

Idag blev det några timmar i Hagaparken med Petra och Marie. Härligt att promenera runt vid vattnet, härliga samtal och bara njuta av att ta dagen som den kommer. För det blev en spontan utflykt hit idag. Inom en timma hade vi bestämt oss, packat in oss i en bil och var på väg.
 

Innan vi tog oss hemåt igen blev det en fika och mycket skratt i solen vid Fjärilshusets café. Tror vi alla tre var rörande överens att det inte var sista gången vi åkte hit. Nästa gång tar vi med oss picnic-korgen hit och slår oss ner i det gröna.
 
 

Hagaparken

0 Läs mer >>

Har precis kommit hem från en härlig dag i Stockholm. Ett Stockholm som återigen visat sig från sin bästa sida.
 


Vi började med att ta båten ut till Fjäderholmarna och spendera några timmar där. Väl tillbaka i stan kände vi för en sväng upp till Söders vackra höjder och öl/rosé på Mosebacke. Där hängde vi med Bill Skarsgård.

 


När vi kände att vi hängt klara med Bill Skarsgård strosade vi vidare längs med Söders gator och bara njöt.Blev även ett stopp på Medborgarplatsen och lyckades hitta varsin plats på en uteservering innan vi begav oss hemåt.

 

 

 

 

 

Fjäderholmarna t/r

1 Läs mer >>

Jag haft lite tomt i bokhyllan med olästa böcker. Ingen bra kombination så här under semestern och när jag för tillfället är inne i en läsperiod.

Imorse när jag vaknade av regnet som smattrade mot fönsterrutan och en grå himmel så bestämde jag mig för att göra ett besök på Stadsmissionen och införskaffa ett gäng nya böcker. Nya i den bemärkelse att de är olästa för mig.  Kom hem med tre pocketböcker till priset av 20kr/boken. Ett bra tips från mig: gör ett besök med jämna mellanrum på Stadsmissionen och fynda böcker. Utbudet av både pocket och inbundna böcker är bra! I en av böckerna jag fyndat fanns det även ett annat fynd: en papperslapp med hotell-tips på Koh Lipe. Väldigt roligt sammanträffande då jag en längre tid övervägt att åka till just Koh Lipe.

Kom även hem med nya servetter och ny disktrasa. Tack Petra för Wrapp-presentkortet. Räckte precis till det jag ville ha idag. Ni som har en smartphone skaffa appen Wrapp (om ni inte redan har den) och skicka presentkort till era vänner! Och håll tummarna att även få ett presentkort tillbaka.

Läsning under regniga...

0 Läs mer >>

De första dagarna på semestern har bjudit på strålande sol och varma vindar. Och de har spenderats med att bara njuta av att vara ledig, långpromenader, balkonghäng och planerat in bl.a. en skärgårdsutflykt.

Idag, efter att ha dragit benen efter mig imorse, har jag spenderat några timmar med bästa pappa, handlat, umgåtts med Marie över en middag på balkongen och nu ska jag bänka mig för Allsång på Skansen.


Bästa tänkbara starten på en välbehövlig semester!Semesterlunk

0 Läs mer >>
Vaknade med outhärdligt illamående. Pallrade mig upp och fick i mig en panodil och gick och la mig igen. En timme tog det innan jag kunde resa mig igen och gå upp och fixa frulle.

Trots starten så tog jag en härlig morgonpromenad, passade på att handla på vägen hem. Hunnit med en sväng i tvättstugan, suttit på balkongen och läst och nu funderar jag över vad det bjuds på till middag. Det lutar åt kyckling och en sallad.  Försökt ignorerat illmående (som kommit i vågor) helt enkelt!

 
 


 
 
 

Lugn söndag