1 Läs mer >>

 
Ny, fräsch blombukett har införskaffats till vardagsrummet. Njuter verkligen av att kunna plocka in blommor under dem här årstiden och att jag numera kan göra det utan att få ett allergianfall på en gång.
Passade även på att plocka lite smultron när jag gick förbi hemma hos mamma och pappa.

Varit en otroligt seg söndag från min sida. Jag har haft en kropp som strejkat totalt och varit otroligt trött. Den senaste arbetsveckan har satt sina tydliga spår.

Trots det tvingade jag mig ut på en timmas kvällspromenad. Och lagom tills jag släppat mig ut sprack molnen upp och solen kikade fram. Och visst blev jag något piggare när jag kom hem igen.

 

 

Kvällspromenad

0 Läs mer >>

I förmiddags tänkte jag göra ett besök på gymmet, men jag var lite tung i huvudet och trött i kroppen, så det blev en promenad istället. Hunnit med en storhandling, några timmar i tvättatugan och en träff med underbara Katja. 
Resten av dagen blir att kika på Diamond League och en bra bok för att ladda inför sista arbetsveckan.
Mys!

 

Söndag

0 Läs mer >>

Det fick bli en lugn lördag idag. Efter en vecka med mindre barnantal på fritids och tid till att i ordningställa, grovplanera etc inför hösten och mycket spontana trevligheter på kvällarna så har det varit väldigt skönt med en lugn lördag. En lördag som bjudit på ett centrumbesök. Fyndade lite nya kläder och införskaffat nya blommor till balkongen och tid att bara vara.

 
 

Balkongfix

1 Läs mer >>

Avslutade denna arbetsvecka med det årliga poolpartyt. Alltid lika trevlig, god mat, mycket skratt och att umgås med kollegorna utanför jobbet. I det yrke vi har behövs det tid att umgås och träffas utanför jobbet. För att stärka sammanhållningen och att få distans till det vi gör på dagarna.

Nu tar jag en välförtjänt helg!

 

Poolparty

0 Läs mer >>

Blev återigen en spontan kvällsaktivitet efter jobbet: friidrott på Sollentunavallen med Petra och hennes pappa.

Allt känns verkligen så mycket lättare på våren och sommaren att hitta på spontana saker efter jobbet. Ljuset ger ny och mer energi. Och idag, efter en utflyktsdag på jobbet och annat som tagit energi kändes det skönt att rensa huvudet med annat.

Friidrottskväll

0 Läs mer >>

Efter jobbet idag blev det spontant bestämt med Petra att åka och plocka jordgubbar. Jag var inte svårövertalad, älskar jordgubbar!

Kom hem med lite mer än 1,5 kg jordgubbar som nu är rensade och infrysta. Inte allt, för sparade lite tills imorgon också!

 

Självplock

1 Läs mer >>

 

Det har varit en seg start på veckan. Gått in i en semesterlunken lite för tidigt.
Och efter midsommarhelgen känns det som luften gick ur både mig, kollegorna och barnen. Trots inplanerade trevligheter under veckan, så känns det ändå som om jag går på sparlåga.

Efter dagens jobb och annat fix blev det en skön kvällspromenad och nu Allsång på Skansen. Nu kan sommaren börja på riktigt!

 

Semesterlunk

1 Läs mer >>
 
 
 
 
 
                                 
Jag har haft några underbar, avkopplande och härliga dagar i skärgården. En lugn midsommar med god mat, vackert väder, kvalitetstid med nära och kära, promenader, årets första dopp i havet, läsning och en del jobb med huset också.
 
 
Årets första smultron har träts på strå och avsmakats. Gott! Och vackra blomster har jag inte kunnat motstå att plocka in. Och vad är en midsommar utan en vacker blomsterbukett?
 

 
         
Vi har fått nya grannar/gäster också. I våra fågelholkar bor det numera inte bara fåglar, utan en hel ekorrfamilj. En mamma och tre stycken ungar bor numera eller tillfälligt i en av holkarna.

 
I våra land kan vi nu plocka in både sallad, dill, persilja, tomater och snart även potatis. Gott och vardagslyx att kunna plocka in sina egenodlade grönsaker.

Längar som vanligt tillbaka så fort jag lämnar skärgården.
På återseende!
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar i skärgårde...

0 Läs mer >>

 

Jag går på semesterlåga lite i förtid. Midsommar runt knuten och allt. Eller allt? Jag ser fram emot en av mina favvohögtider på fredag! Jag har ett härligt firande i skärgården på lut och umgås med nära och kära så everything is just fine.

 

Ladda om

1 Läs mer >>


Spenderat min dag i vackra miljöer vid Frösundavik. Väldigt fina omgivningar, önksar att det funnits mer tid att promenrar runt här idag. Ett väldigt fint hotell och konferenslokale var det också.


Jag och en kollega var på en kurs om Bornholmsmetoden. En metod och arbetssätt som jag idag upptäckt att jag varit väldigt kritisk till, men det arebtssätt och den  metod jag varit kritisk till för förskoleklassen har varit ett sidoprojket av Ingvar Lundber. Detta var något helt annat och ett helt underbart arbetssätt som jag faktiskt känner att jag kan arbeta med och förankra i verksamheten.

Fylld med nya idéer och helst vill jag redan nu prova de olika språksamlingarna.

 

 


Kändes väldigt lyxigt att få inta lunchen samt fikan till denna vackra utsikt. Nästan så jag skulle vilja ha det så här varje dag.

Inspirerande kurs

0 Läs mer >>

Jag har haft en intensiv måndag och sprungit från det ena mötet till det andra, fortsatt med flytten mellan klassrum och stundtals känt att allt är övermäktigt. Tvivlat på vad jag gett mig in på och om det är värt att all tid som läggs ner, x antal knutar som jag vrider mig själv i för att få en bra verksamhet. Jag vet att i slutändan så kommer det här bli jättebra, även om jag har svårt att se slutet på allt.Imorse vaknade jag med träningsvärk i benen och det är så härligt att jag äntligen hittat rätt teknik när jag tränar ben. Jag har alltid haft fokus på att bara vara smal men nu vill jag bli stark. Det är mycket roligare (och snyggare)!

Ikväll blir det ett pass med fokus på mage, ben, armar och rygg!


 

Måndag

0 Läs mer >>

Trots att jag gått runt idag och haft en träningsvärk from hell (som jag för övrigt njuter av till fullo) så tog jag mig även idag mig igenom 30 min av Tabata-programmet och avslutade med en kvällspromenad på ca 5,9 km.

Söndagsträningen