0 Läs mer >>
                 

Idag känner jag mig trött, orkeslös och stum! Gårdagens mastodont dag på jobbet med EST-möten, lektioner, vikarieinhopp i klasser och föräldramöte på det känns i kroppen och knoppen vill jag lova. Efter ett tolvtimmars-pass på jobbet igår var det bara hem och sova för att orka öppna på jobbet idag.

Fredag minsann. Inga planer för kvällen men imorn blir det träning och träffa lite vänner. Men vem har beställt regn till imorgon? Onödigt!

Fredag

0 Läs mer >>

Hej gymmet! Det var du som fattades.
Energin visste inga gränser under träningen och jag ville aldrig gå hem. Nu är jag helt slut i kroppen och hjärnan. Och jag kommer sova gott i natt.

Träningen är något jag inte kan vara utan. Underbart!

 

Dagens bästa!

0 Läs mer >>

Tröttheten jag känner dränerar mig totalt. Jag vet inte vad det är frågan om.

Jag som aldrig känner mig så här trött på dagtid. Jag kan inte fortsätta så här.
Är helt slut i kroppen men hjärnan är hyfsat pigg och uppe i varv. Hoppas att ett besök på gymet kan ändra på detta.

Tröttheten tar över!

0 Läs mer >>
Mitt sätt att ta paus när jag har mycket runt omkring mig både på jobbet eller privat är att åka och träna eller ta en långpromenad. Det är mitt sätt att stänga av och rensa huvudet. Stänga av alla känlsor, allt som maler i huvudet, tankar och bara vara för en timma.

Annat som också får mig att pausa och stanna upp för en stund är att plocka in lite fina blommor. Idag slåg jag till på båda två paus-knepen.

Mitt sätt att ta paus

1 Läs mer >>


Terminens mest proppfyllda arbetsvecka är igång! Det är pappershögar på höjden och bredden. Mycket ska in på kort tid och helst ska det ske på en och samma vecka.

Det ska avverkas APT, förberedas föräldramöte med tillhörande kopiering av papper, fylla kuvert etc, de sista formativa bedömningarna ska vara klara i svenska, matematik och engelska, EST-möte, sista besök av nya förskoleklassbesök, föräldramöte osv. Listan på allt som ska hinnas med denna vecka är inte nådig. Tack och lov är inte alla veckor så här!

Och veckan började i alla fall på bästa tänkbara sätt. Och kunde gå hem från jobbet 20:30 med ett leende på läpparna.

 

Nu kör vi!

0 Läs mer >>

Grattis till alla mammor idag men ett extra stort grattis till min! Som tillsammans med världens bästa pappa lyckats uppfostra 2 fantastiska människor! I vått & torrt har ni funnits där dygnet runt! Mamma tack för att du i 30 år funnits vid min sida.

Morsdag!

1 Läs mer >>

Elitloppet är tydligen en sån där sak man bara ska göra någon gång under livet. Jag är kluven. Hur roligt är det egentligen att sitta och titta på hästar som springer runt, runt på en travbana? Folkfesten kan jag köpa, men det andra - nja!

Men sagt och gjort jag ställde upp och är på Elitloppet! Men en travfrälst ska jag tillägga. Och vi kunde väl ha fått en eftermiddag med bättre väderlek. För det är kallt, blött och väldigt blåsigt! Inte bästa kombon för varken hästar eller åskadare har jag konstaterat.

Just idag kan jag nog inte förstå tjusningen i detta med att gå på Elitloppet, men men hade vädret varit annorlunda hade jag kanske förstått fenomenet med Elitloppet.

Elitloppet 2013

0 Läs mer >>
Det blev en riktigt härlig fredagskväll igår. Blev en härlig kväll med kollegorna med massa skratt, god mat, en hel del jobbsnack och poolhäng.  Väl hemma landade jag i sängen och somnade så fort jag la huvudet på kudden.


Idag har jag  hunnit avverka en skön morgonpromenad innan frukosten. Resten av dagen har spenderats med att bara vara.  Småstädat och plockat här hemma efter en veckas fokus på enbart jobb! Även tagit tag i att leta reda på kompletteringar som ska in till Skolverket kring mitt lärarlegg som glömdes skickas med när jag gjorde ansökan. Också  hunnit njuta av en lånpromenad i solen och ett försök att bli pigg. Jag behöver verkligenhelg, förkylning på gång och kroppen skriker efter sömn. 

Bra start på helgen!

0 Läs mer >>

Ikväll, efter några dagars fullt ös, samlade jag ork till att koppla av och ägna lite tid åt mitt tavelprojekt.
Måste medge att jag blev riktigt nöjd med slutresultatet! Och den blev exakt så bra, om inte snäppet bättre, än vad jag tänkt i huvudet.

Bara hoppas och hålla tummarna att mottagaren blir lika nöjd med presenten!

Tavel-projekt!

1 Läs mer >>
Det är redan onsdag och funderar på vart denna vecka tagit vägen. Dagarna går om varandra, i varandra och försvinner så här i slutet av terminen. Det är inte mycket kvar nu.
Idag var det i alla fall dags för årets Frestalunk. Ålderblandade barngrupper från F-5 och en massa skojiga stationer i skogen från 8:15-13:30. Full fart från stopp till mål! Och visst har vi haft väldigt kul och skrattat en hel del, hejat på varandra och också det traditionsenliga "gnället" över att gå mycket.
 
Och innan veckan är slut ska det  hinnas med att ha nya förskoleklassbarn på besök några timmar, formativa bedömningar, planera skolavslutningen,de sista NO-lektionerna med 3orna ska göras och kvälls-AE + middag med kollegorna. Bara bita ihop och köra!
 

Mitt i veckan

0 Läs mer >>

Vaknade upp till strålande sol, klarblå himmel och +15 grader redan vid 7:30-tiden imorse. Gav mig ut på en härligt morognpromenad innan frukosten även idag. Och blev överraskad glad när jag möttes av korna i hagen. Inte en dag för sent.


Solen och den blå himlen har  under dagen. övergått till växlande molnighet, mulet och en väldigt kvav luft. Efter några timmar i tvättstugan blev det en skön cykeltur till Infra City gör besök på både Rusta och EM Möbler. Kom hem med nya solglasögon och inspekterat utbudet av tavelramar på Rusta för ett kommande projekt i veckan. Nämligen att skapa en fin, marin tavla. Återstår att se om den blir lika bra som tanken i huvudet.

 

 

Cykel-söndag

2 Läs mer >>

 

 

”Leave the world behind” var den första låten som Swedish House Mafia släppte. Den låten har nu släppts i en ny version. Tillsammans med Volvo har SHM nu gjort en ny musikvideo där  Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angelo är med och kör bilen Volvo XC 60. Jag tycker att reklamen är ett oerhört smart drag av båda parter! Och i en otroligt vacker miljö.

Smart drag!