1 Läs mer >>
Blev en heldag i stan med Petra. Startade vid Karlberg och promenerade mot Fridhemsplan och ner mot Rålhamshovsparken och bort mot Stadshuset.
Där någonstans vid Stadshuset kände vi att det var dags för en lunchpaus. Strosade vidare till Gamla Stan för lunch innan vi besökte Stortorgets julmarknad. Mysigt men mycket folk och tyvärr trångt att kunna stanna och titta. Så var mest bara att gilla läget och följa med strömmen förbi alla marknadsstånd.
 

Vi promenerade vidare motSlottet och längs med vattnet bort till Kungsträdgården och city. Blev ett stopp på julmarknade där och tittade på alla som åkte skridskor innan vi avslutade med att titta på NK:s julskyltning.
 

Nu är det flera år sedan jag var och tittade på NK:s julskyltning. Det känns alltid lite extra juligt att titta på den. Och får mig alltid att minnas en fin traditon från att jag var liten. Varje år åkte alltid jag och min lillbror med vår mormor in till stan samma dag som NK:s julskyltning avtäcktes och strosade längs med Hamnsgatan och föri fönstrena och tittade på julskyltningen. Alltid lika spännande varje år. Efteråt gick vi alltid tvärs över gatan till Gallerian och besökte Stor och Liten (nu BR leksaker) och fick berätta för mormor vad vi önskade oss i julklapp innan vi gick och fikade.
 
En härlig dag/eftermiddag med mycket skratt, mycket motion, en del shopping och alltid lika trevligt sällskap ac Petra.

En julig dag i stan

0 Läs mer >>
Idag har vi städat i klassrummet. Det har torkats i hyllor, lådor, fönsterbräden, väsats och sorterat färgpennor och julpyntats lite smått. Det var riktigt mysigt och det dör kaoset som kan bli vid en sån här städning inföll sig aldrig, utan blev snarare ett lugn.
 

Det var en vacker morgon imorse när vi gick ut innan skoldagen började.
 
Och när jag ändå var i farten på städfronten rev jag av en storstädning även här hemma efter jobbet. Riktigt skönt att fira in helgen med en nystädad lägenhet. Nu ska jag tända ljus här hemma, hoppa i myskläderna och bara njuta av fredagskvällen. 

Snart december

1 Läs mer >>
Ute i god tid och har elevernas adventskalender färdig några dagar innan första luckan ska öppnas. Lyckan är total idag för egen del att jag inte står där i sista sekund och är tokstressad. Och dessutom är jag smart i år och återanvänder denna till nästa år.
 

Efter jobbet idag fortsatte pysslandet tillsammans med kollegorna. Denna trivselkväll tillhör nog min favorit av de vi brukar ha. Det har pysslats tomtar, julkort, ljuslyktor och diverse juliga saker.

 

                    


För egen del blev det två ljuslyktor och några julkort. Pysselsuget är stillat för en stund och fått en hel del goda skratt under kvällen.
 
 

Onsdagspyssel

1 Läs mer >>

Trots solens strålar och det vackra vädret idag har tröttheten gjort sig påmind så fort mörkret gjorde sitt intåg framåt eftermiddagen. Tog en liten extra promenad hem från jobbet och unnade mig senaste nummret av "Älskade hem". Så nu blir det lite tisdagslyx med tända ljus och en bra tidning!
 
Precis vad jag behöver för att ladda om inför morgondagens simskola samt trivselkväll på jobbet.

Tisdagslyx

0 Läs mer >>

Julkänslorna kommer alltid lite extra när man går till kyrkan och tittar på julkrubban, Barnen älskar det och även jag. Och jag passar på att ta varje tillfälle som det bjuds på att insupa lite julkänslor och allt som det innebär så mycket jag bara kan just nu.

Efter en arbetsdag med träning inför stundande Lucia och tillhörande Luciatåg, besök i kyrkan samt en liten promenad på kyrkogården och titta på Emmy Köhlers grav samt Heliga Birgittas staty och mycket utelek var det väldigt skönt att ta en promenad på kvällskvisten.Även om mörkret gör det mindre kul att ge sig ut på kvällspromenaderna så är det alltid skönt när det är gjort. Och hade jag inte haft sällskap hade jag inte gått mina kvällsrundor. För även om det är upplyst där jag går så känns det inte helt hundra att ge sig ut själv. 

Julkänslor

1 Läs mer >>

I gårdagens SVD gick det att läsa denna debattartikel om den svenska skolan.
 
Detta är inte den första och garanterat inte den sista. Det jag blir mest frustrerad över, förutom min egen och andra grymma lärares arbetssituation, är när våra politiker ska ta detta på allvar och göra något konkret över det som sker i våra skolor runt om i landet. Det är dags att vakna upp för det är vår framtid det gäller och vad vi vill ge våra barn för kunskaper och värderingar med oss ut i arbetslivet! 

Dags att vakna upp kä...

0 Läs mer >>

                

Lördagen spenderades ute i det vackra och fina vädret och med goda vänner. Härlig dag och precis vad jag behövde. Behövde få rensa tankarna och få distans till saker och ting.


Söndagen har bjudit på sol och klarblå himmel. En skön långpromenad med Petra i Hagaparken och lite shopping i Sollentuna Centrum. Hann även med att plocka mossa till adventsljusstaken och njuta av de sista solstrålarna.
       
 
Nu ska jag bara njuta av de sista timmarna av denna helg innan en ny arbetsvecka med bl.a trivselkväll med jultema, kvällspromenader, ett besök i huvudstaden och julmarlnad.


 

Hej frost!

0 Läs mer >>


Den kanadensiska miniserien The Kennedys i fyra delar sändes på SVT 2011 eller 2012.  ´Jag har redan sett den när den visades då, men i fredags, på dagen då det var 50 år sedan John F Kennedy sköts, började serien om igen. Första avsnittet är en fantastisk inledning på en spännande serie. Och ryktet säger att familjen Kennedy försökte stoppa serien för att den inte håller sig till fakta. Alla rykten ska man väl ta med en nypa salt. Men jag tror nog att det ligger någon sorts sanning, om inte helt, i det mesta.

Fascination över Kennedy-familjen som alltid funntis där och än idag finns är svår att sätta fingret på, kanske är det alla tragedier, den perfekta familjen-stämpeln, men jag medger att jag är fascinerad över denna  mytomspunna och olycksdrabbade familj.

Rekommenderar alla verkligen att se den, SVT Play har alla avsnitten så man kan se ikapp.

The Kennedys

1 Läs mer >>
Otroligt sugen så här innan jul att pyssla. Det kommer alltid så här års lite extra.  Och i år slår det lite extra för att julpyssla då jag inte kommer vara hemma och vill passa på att få in så mycket av julen innan. Det är något speciellt med julen och för mig handlar det inte så mycket om presenterna eller all hets runt omkring. Utan mer tiden tillsammans med nära och kära, att samlas över en middag, samtal, spela ett brädspel eller bara att få skratta tillsammans. 
 
Något jag under flera år tänkt göra och inte kommit till skott med är att gå en kurs i att göra egna kransar.
 

Tänk att kunna göra sådana här fantastiska kransar? Jag kan bara tänka mug hur min skulle bli eller se ut. För just kranser är inte min starka sida, har aldrig varit och tvivlar på att jag kommer kunna få till något liknande själv, men skam den som ger sig. Jag ska försöka mig på det i alla fall och se om jag kan hitta någon prova-på-kvällskurs kring detta och enkla blomsterarrangemang.
 

Att baka är inte heller min starka sida, men pepparkakor kan jag visserligen göra. Även om jag inte gör degen själv från grunden. Och att ge bort några pepparkakor inslagna med exempelvis snöre  i gå-bort-present istället för en blomma tror jag att jag ska satsa på till vinterns trevligheter! I år ska jag även göra ett nytt försök att baka ett gäng satser med saffransskorpor.

Pysselsugen

0 Läs mer >>
Vad ger någon annan rätten att ta något som är någon annans? Vad ger någon annan att ta sig in i någon annans hem? Och sätta skräck och otrygghet. 
 

Idag är jag tacksam över saker som går att ersätta och att inget allvarligare har hänt hur obehagligt det än är och hur någon/några utsätter andra för detta! 
 
 

Ditt och mitt!

1 Läs mer >>
Snart är vi där! Nu är det bara mindre än en månad kvar innan vi är i paradiset. En resa jag sent kommer glömma, en födelsedag jag sent kommer glömma, en jul och ett nyår jag sent kommer glömma! Minnen som jag för alltid kommer spara och ta med mig.
 
Det som, i februari, kändes väldigt avlägset och svårt att ta på känns nu mer nära och mer begripligt. Och jag ska njuta. En semester utan en massa måsten, en semester att bara stänga av telefonen, inte vara uppkopplad och bara umgås med familjen. Ta dagarna som de kommer och bara göra det som faller mig in just då.
 
 
 
 

Nedräkning

0 Läs mer >>
Tisdagen spenderades med en 12 hs arbetsdag. Att ha en full arbetsdag och sedan kvällsmöte på det är inte optimalt. Fullproppad med att reflektera över arbetsdagen och så ska det fyllas på med diskussioner om matsalen, luciafirande och gud vet allt.Att jag sen inte riktigt är på topp gör inte saken bättre.
.
 
Jag var så trött igår att jag somnade innan Sverige .- Portugal ens hann börja.
Om det inte var nog med det så hade vi även föräldramöte på en förskola för blivnade förskoleklassföräldrar ikväll.
 
Två 12 hs arbetsdagar efter varandra är inte min melodi och slut mentalt!!  Att då bedriva en bra verksamhet ovanpå detta  känns just nu mer på att "bara" göra det än lusten och glädjen. Och att vara en bra pedagog har inte riktigt tålamodet funnits till pga en stressnivå utan dess like, långa arbetsdagar, min kollega som är sjuk och haft vikarie i tre dagar. Men nu så är alla "måsten" avklarade och jag kan pusta ut lite. 
 

Det är mycket på en g...