0 Läs mer >>

Varit en sån där dag som jag känt att jag inte riktigt vaknat, haft kort tålamod och bara blivit irriterad på allt. En sån dag som man helst skulle vilja ligga kvar och dra sig på morgonen, se på Nyhetsmorgon lite extra länge och helst inte se en människa.
Efter en dag med en rolig svenskalektion, skogsutflykt och kadaver-fynd samt en pysseleftermiddag på fritids checkade jag ut tidigt från jobbet. Blev en 4,5 kms-rensa-huvudet-promenad. Passade även på att lämna in två påsar med kläder och böcker på second hand. När jag kom hem igen, kändes allt lite bättre.
Kan med gott samvete njuta resten av kvällen.
 

Måndag

0 Läs mer >>

Började min söndag med en morgonpromenad i dimman vid 7:30. På vägen hem till mamma och pappa mötte jag inte en person. Det som i vanliga fall är en sträcka där man alltid möter någon som är ute och motionerar. När jag ändå var förbi mamma och pappa passade jag på att ta deras DN och låna cykeln över dagen.

Blev en cykeltur på strax över 5 km förbi affären och handling inför veckan. Skönt att ha det gjort på morgonkvisten tycker jag. Att få strosa runt utan hets, stress, i lugn och ro.

Väl hemma igen blev en en lånfrukost, Nyhetsmorgon och kaffe.

Efter några lugna timmar och en regnskur bestämde jag mig för en cykeltur i Väsby. Slutade på en runda på 6,5 km och lämnade av cykeln hemma hos mamma och pappa. Måste medge att det var riktigt skönt att ha en cykel om så bara för några timmar. Slippa släpa tunga matkassar och allt går så mycket fortare att ta sig runt.

Dagens motion med cykelturer och promenader landade på 14,5 km. Inte helt fel söndagsmotion.
Resten av söndagen ska jag unna mig själv med att tvätta och städa.


Söndagsmotion!

0 Läs mer >>
Blev en härlig 9 kms-promenad med Petra idag. Målet var att gå och köpa en varsin andel på ett V75-system. Vi håller alla tummar och tår för att vi är miljonärer om några timmar. Eller i alla fall att systemet ger några slantar.

När vi ändå var ute och promenerade passade jag på att visa Petra vackra Runby och mina gamla hemtrakter. En outforskat området för Petra men för mig ett bekant område som jag kan utan och innan. Blir alltid lika nostalgisk när jag återvänder dit. Till mina  barndomskvarter och det känns som om att komma hem.

Och när vi ändå var i Runby passade vi på att göra ett besök på Skopan. Passade på att fylla bokhyllan med lite nya böcker samt en bok till jobbet när vi ska jobba om barns rättigheter och ha ett litet mini-tema under en vecka.
.
Vinnarraden för dagen får vi hoppas! Hoppas hästarna är på våran sida idag och springer in några välförtjänta slantar åt oss.

 

Lördag

0 Läs mer >>
Ikväll kör den nya Idolhösten igång igen. Det här tycker jag är mysigt med hösten: att komma hem på fredagskvällarna, tända ljus, laga lite god mat, ta ett glas vin och sen titta på Idol.
 
Fast det var min stängningsfredag (tur att det bara är var sjätte fredag), ungar som testat mitt tålamod till max och ordinarie personal som varit sjuk (=vikarier som bara sitter på en stol, trots påtalning från mig att göra något med barnen) har dagen gått i ett rasande tempo.

Nu ska jag bara njuta av fredagskvällen och se fram emot en ledig helg.


 
 

Idolhöst!

1 Läs mer >>

När jag promenerade till jobbet vid 8:30 fanns frostens spår fortfarande kvar. Och årets första dag med vantar var ett faktum. Sommaren och värmen har varit fantastisk på alla sätt och viss, men kylan kom snabbt.
 
Efter jobbet var huvudet trött, väldigt trött. Kroppen var å andra sidan pigg och kände för en promenad istället för att bara gå och sätta sig i soffan. Petra var inte sen att hänga på. Var riktigt skönt att komma iväg en timma och rensa huvudet. Även om tröttheten är kvar så är det en skön trötthet. 
 


Och så kom frosten!

0 Läs mer >>
             
Förkylningen börjar bli bättre. Jag tror att den friska luften och långpromenaderna efter jobbet har varit en bidragande orsak till det. Om inte annat så intalar jag mig själv det.
 
Veckan har gått i ett och det är redan onsdag. På jobbet har vi idag äntligen startat och installerat upp klassens iPads och i nästa vecka kan vi äntligen börja jobba med dem i verksamheten. Både till barnens och vår glädje. För det har längtats sen skolstart att vi ska få dem.  
 
Kvällarna har ägnats åt långpromenader  i höstblåsten och rensa-huvud-samtal  med Petra innan jag stupat i säng med en bok.
 
 

Onsdagspromenad

0 Läs mer >>

När jag vaknade upp imorse var en förkylnig här för att göra mig sällskap. Inte riktigt vad jag har lust med, å andra sidan är det såna tider. Förr eller senare hade den dykt upp och jag har den hellre nu än senare. 
 
Jag har försökt att fokusera på den härliga helg jag haft istället för på förkylningen idag. Det känns som om det är lättare att hantera att jag är sjuk då.  Blev en skön kvällspromenad i blåsten med Petra för att rensa huvudet i hopp om att det är bra att gå bort en förkylning. På något sätt känns det lättare att vara ute i den friska luften än att stänga in sig, trots att man stundtals inte vill något annat än att krypa ner under filten och bara vara för sig själv.
 
 
 
 
 

This aint exactly wha...

1 Läs mer >>

Efter att ha slutat tidigt i fredags chechade jag ut ur storstaden och åkte ut till skärgården. Ett miljöombyte var precis vad jag behövde denna helg.Få komma ut och andas havsluft, bara vara  och spendera tid med nära och kära för några dagar.

i
I fredags när vi kom ut så fick vi beskåda en vacker solnedgång. Var så där magiskt som ur en reklamfilm. Svårt att fånga på bild. Sån där solnedgång som måste upplevas.
      

Lördagen spenderades med sovmorgon, höstpyssel med rönnbär, skogspromenad runt ön och plockade lingon och så avrundade vi den med en god middag, fika och kortspel.


Söndagen har förutom hemgång spenderats med att förbereda inför att hösten gör intåg även här. Det har rensat i rabatten, tömt blakonglådor, ställt i ordning utemöbler och njutit de sista timmarna av helgens skärgårdsluft.
Skärgårdsweekend

1 Läs mer >>
 
 
Fredagen startade tidigt. Men väldier.vacker, På jobbet blev det höstpyssel, byggandes olika sanddjur och ett varv i spåret som avslutning av skoldagen. En lugn härlig och solig höstdag.
 


 

Fredag

1 Läs mer >>
Slutet på veckan. Bara en dag kvar till en efterlängtad helg! Vädret är allt utom bra den här veckan, men vet ni... Det gör ingenting. Hallå, det har ju varit sol sen i maj. Just nu känns det bara mysigt med mörka kvällar & regnsmatter mot rutan. Jag har tänt massor av ljus och myst ner mig i soffan och det har varit riktigt härligt. I tisdags fixade jag ihop ett yoga-program till idrotten och letade fram musik utan sång, lät playlisten  vara på resten av kvällen sen. Den sinnesstämningen!

Det börjar märkas att elevena gått ett par veckor i skolan nu och börjar bli varma i kläderna. Det testas av vad de får göra och inte får göra, vart gränserna går både rent gränsmässigt på skolans området samt ljudnivå-mässigt. Den dagliga kampen börjar bli frusterande och tålamodet tryter mellan varven, trots föräldrarnas kommenterar att mitt tålamod gentemot barnen är inspirerande, undrar jag ibland om jag har ett tålamod överhuvudtaget.

Vi har också kommit in i en period där helgerna är mer efterlängtade än någonsin. De hinner knappt ta slut innan det längtas efter en ny helg. Och denna helg är minst sagt efterlängtad. Jag känner att jag behöver ett miljöombyte mer än någonsin och däför beslutat mig att fly stan. Spendera ett par dagar på annan ort och koppla bort dator, social medier, tv, mobil och bara vara. Spendera tid i naturen, ladda om, samla ny energi och andas frisk luft.

Chill

1 Läs mer >>
 
 
Imorse när jag slog på tv:n kom tårarna när jag såg att Kristian Gidlund tog sina sista andetag igår. På lördag skulle du ha fyllt 30 år. Skitsjukdomen tog ditt liv. Jag har följt dig och din kamp länge på din fina blogg och via ditt sommarprat. Du har berört mig och många andra enormt.

Kloka och djupa tankar om det där värsta, mörka som man inte ens vill tänka på. Men du hade inget val!Vi har bara ett liv här tillsammans med de människor vi älskar, var rädd om det och fundera på vad som är viktigt för dig. Hur vill du att andra ska komma ihåg dig när dina dagar är slut?

Vila i frid!
 

Få  har förmågan att verkligen beröra med hjälp av sitt språk. Kristian var en sån person som berörde genom sina texter. Texter som finns kvar, och viktiga att läsa!


Jag har länge velat läsa Kristians bok I kroppen min. Som alltid när det kommer till sådan här böcker, som jag vet är viktiga att läsa och som kommer beröra mig både fysiskt och psykiskt, tar det emot samtidigt som jag så gärna vill läsa. Kanske för att det handlar om det där mörka, svåra och värsta som kan hända i livet. Att tänka på sitt eget slut. Ja, jag kan skjuta bort tankarna och inte bearbeta det för stunden, ha tårarna och klumpen i halsen, men ack så viktigt att inte göra det!

Vila i frid!

0 Läs mer >>

Idag har årets skoljogg gått av stapeln hos oss. Alltid härliga dagar och se glädjen i elevernas ögon. Det är dagar som denna som jag lever på. Det är dessa dagar som allt det där tjatet visar sig haft nytta och allt bara fungerar. 
 
Efter jobbet blev det ett besök på Stinsen och strosa några timmar. Kom hem med både en födelsedagspresent till pappa, trädgårdsredskap som jag fick alldeles gratis tack vare Wrapp (gratis app att skicka presentkort till varandra) och så sprang jag på fina lyckoarmband på rea.


Sett dessa lyckoarmband i olika modebloggar, på Instagram etc. Och jag har fallit pladask för dem. Finns i alla möjliga färger och en rad olika motiv. Alla också med små lycko-hälsningar!
 
 

Skoljoggs-tisdag