1 Läs mer >>
Adjöken april. Välkommen maj! 

Jag älskar högtider som jul och  midsommar eftersom jag haft så många roliga firanden genom åren. Valborg är inte direkt någon högtid som jag firat. Det har mer varit en dag som passerats, visst vi har gått till Runby Hage och tittat på valborgsmässoelden när vi var yngre, men inte mer än så. Idag blir inte mycket firande för mig. Blir en lugn kväll i skärgåden
             
Valborg, ute i skärgården. Som längtat efter landstället, skärgården och vår-/sommarkvällarna. Nu blir det en snabbvisit tills imorgonförmiddag innan jag tar bussen hemåt. Njuter av miljöombytet så gott det går. 

Är det inte riktigt typiskt valborgsväder idag? Varmt och härligt ett par dagar innan, sedan burrigt kallt på Valborg. 
 

Valborg

0 Läs mer >>
Vi har haft gårdafixardag tillsammans med alla barn på jobbet idag. Tur den var på förmiddagen då det var hyfsat väder.  Alla avdelningar har fått olika områden på gården att städa/fixa i ordning. Blev ett bra lyft verkligen när vi var klara.Efter jobbet var jag en aningens trött, men hade inte riktigt ro att bara åka hem och sätta mig. Blev en cykeltur till centrum och tittade in på Stadsmissionen. Kom hem med några nya böcker till bokhyllan. Nu har jag något att läsa för ett bra tag framöver. 
Unnade mig en kopp kaffe innan jag cyklade hemåt. 

Nu ska jag tända lite ljus och ladda batterierna inför ett par timmars jobb imorgon och sen en ledig torsdag. 


Gårdsfixardag

1 Läs mer >>
"Malin, Malin nu förstår jag varför ni säger till oss att titta framåt när vi är ute och går. Nyss sprang jag och tittade bakåt och då krokade jag med ett träd." Äntligen trillade poletten ner för ett av våra barn på jobbet!

Under förra veckan funderades det så det knackade bland våra barn på jobbet. Och många gånger kunde jag inte annat än att skratt. I början av veckan hade ett av våra barn köpt nya skor som han stolt visade för mig när vi klädde på oss och skulle gå ut. Frågade om han köpt dem på skoaffären. "Nej, Malin det finns inga skoaffärer. Jag har köpt dem där man köper läppglans och läppstift." 

Varje torsdag går vi till skogen. Och så även i torsdags. Vi hade en förälder med oss denna gång. Mamman och jag fick oss ett gått skratt på vägen hem när två pojkar går framför oss och pratar på vägen hem. Den ena utbrister i samtalet "När jag var ung och mamma precis fått mig då brukade jag alltid gråta." Både jag och mamman kände oss genast väldigt lastgamla. 

Vi var på väg ut efter mellanmålet en dag när jag påminner ett barn om att han behöver sin keps.  Han sätter den på sig bak och fram, ställer sig framför mig: "Malin är jag snygg nu? Ja, du är jättesnygg nu när du har kepsen så där svarar jag. Bra, då är jag lika snygg som min pappa svarar han innan han springer ut på gården." 

Många gånger undrar jag vart de får alla saker ifrån. 
Små och stora funderi...

1 Läs mer >>


När vi ändå var i stan igår så kumde vi inte låta bli att gå förbi Kungsträdgården  och den vackra blommningen. En prakt i sig!  Även om det var urblommat så var det vackert. Här i Väsby har vissa körsbärsblommor knappt slagit ut. 

Vaknade upp imorse med en enorm trötthet i hela kroppen och gått omkring med en känsla att jag inte riktigt vaknat idag. Men bara bita ihop och framåt förmiddagen tog jag cykeln hem till en av mina nya kollegor för en födelsedagsfika. Söndagshöng på hennes uteplats med några koppar kaffe för mycket, strålande sol, mycket skratt och trevligt umgänge. Timmarna bara försvann. Då vet man att man har roligt/trevligt! En alldeles lagom söndagsaktivitet för mig idag. Nu är det bara att ladda batterierna inför en ny arbetsvecka. Och otroligt skönt med en kort arbetsvecka, för tröttheten är inte nådig för tillfället.Wake me up

1 Läs mer >>
 

Ett soligt, vackert Stockholm. 
 

Kulturnatt Stockholm är kvällen då Stockholms kulturliv rullar ut den lila mattan och bjuder på 100-tals möjligheter att göra något annat för en kväll; vernissage, barhäng, filmvisningar, operaföreställningar, guidade visningar, fotoutställningar och mycket mer.

Jag och Petra bestämde oss för att besöka några av de museum som slog upp portarna med fri entre. 
 
Första stoppet blev det Kungliga Slottet. 
 
Upplevde en annorlunda natt eller snarare kväll på det kungliga slottet. Vandrat genom tid och rum till toner av musik, upptäckt detaljer och sett vackra tidsenliga dräckter. Vi gick genom slottets paradrum och det man kände verkligen de historiska vingslagen. 
 
Vackra tak fanns i alla rum som var öppna för allmänheten.  
 

 

Vackra möbler, handvävda tavlor och utsmyckningar.
 
 

Våran nuvarande kungs farfar. 
 Rikssalen. Det var bl.a här som bröllopsmiddagen hölls efter bröllopsakten mellan Victoria och Daniel. Idag fick vi lyssna till musik av Lilla Akademien och Armens Musikkårs saxofonorkester.
 
I år är det 260 år sedan det Kungliga slottet blev inflyttningsklart. Då tog Kung Adolf Fredrik och drottning Lovisa Ulrika det som idag kallas Bernadottevåningen i besittning, en våning som rymmer mycket historia och där man kan följa stilhistoriens växlingar, från rokokon fram till vår egen tid. 
 
Nästa stopp för våran del blev Tessinska Palatset.
Sedan 1968 är Tessinska Palatset reside ns för lamdshövdingen i Stockholms län. Palatset och trädgården är utformad av arkitekten Nicodemus Tessin d.y. och stod klart i början av 1700-talet. 
 
Tredje och sista stoppet för kvällen blrv Livrustkammaren.Gustav III:s maskeradkläder samt mordvapen när Ankarström sköt kungen.
 

Fascinerades av alla de vackra kläderna och hantverket som ligger bakom det. Slogs också över hur korta människor var då.
 
Ett urplock av de kungliga barnens kläder. Och vaggan används väl än idag vid kungliga dop om jag inte missminner mig helt fel. 


Och vem skulle inte vilja gunga på denna gunghäst som barn? 

 


 
Undra hur tungt dessa utsmyckningar var för hästarna? För det var väl mer tänkt som att visa upp sig på slagfältet än att skydda hästarna kan jag tänka mig. 
 
Hej då Livrustkammaren för denna gång!
 
 

Blev ett kort besök i Storkyrkan innan vi promenerade genom Gamla Stan och mot tåget. 
 
En vacker kvällsskymning strax efter kl. 21 och Stockholm har visat sig från sin bästa sida. 

Kulturnatt Stockholm

1 Läs mer >>
Varje vår har alltid Bruka sin årliga utförsäljning av deras fina, vackra produkter. Till rena vrakpriser dessutom.

I år fick en fågel, diskborstställ och en tvål följa med hem. Allt för 145 kr. Om jag hade klivit in och köpt detta i butik till ordinarie pris hade jag möjligen fått med mig tvålen hem och kanske diskborsstället hem för den summan.

Även om man inte är på jakt efter något så går det liksom inte att låta bli att köpa något med sig när det är såna priser. Du lyckas alltid hitta en plats hemma att placera ut fynden eller hitta ett användningsområde. Brukafynd

1 Läs mer >>
Påskhelgens kalasväder håller i sig och otroligt vad härligt det är. Passat på att njuta så mycket det bara gått i veckan.  Arbetsveckan har varit fullt ös från start till mål. 

I onsdags efter jobbet blev det en skön kvällspromenad runt Hammarby Kyrka med Petra. Helt ljuvligt och när vi var hemma igen var klockan strax innan kl. 19 och tack vare ljuset känns det som om hela kvällen är kvar att bara njuta av.

Arbetsveckan har som sagt varit intensiv med mycket aktiviteter och fix på jobbet, personalmöte, kvällspromenader och Bruka-utförsäljning (vad jag fyndade kommer under helgen). Veckor som denna när allt bara rullar på är härliga för det går bara på rutin, men nu när fredagen är här och tröttheten slår in så är jag tacksam att alla veckor inte är så här. 

Efter gårdagens personalmöte tog jag en extra långcykeltur hem från jobbet. Njöt av att se solens sista strålar gå ner. Vackert!! 

Nu står en efterlängtad helg och väntar. En helg med massa trevligheter: ett besök i huvudstaden imorgon och en spontan fika-inbjudan hos en kollega på söndag. Fredag

1 Läs mer >>

Njöt av eftermiddagens solstrålar på balkongen med en bra bok och ett glas rose innan det bar av till Kista och bio. Vi såg 10 000 med Peter Magnusson. En bra film, rolig om inte annat. Tveksam dock om det är värt biopengarna. Skulle nog hellre hyra den på film och se hemma. 


Annandag påsk och dagen har spenderats med att promenera vid Bögs Gård med Petra. Första gången jag besöker denna pärla. Mysigt med alla djuren och de hade precis fått lammungar och kalvning pågick för fullt.

Ett par härliga timmar där blev det innan vi styrde hemåt igen. Kunde ha varit kvar ett par timmar till. När det är sånt här väder vill man inte vara inne överhuvudtaget, mer än nödvändigt.På vägen hem stannade vi till och handlade på City Gross. Vi insåg båda två att kylakåpet ekade lite tomt på middagsmat. Inte för att jag var speciellt hungrig, så blev lite grönsaker till en sallad. Perfekt mat under våren!

Imorgon är det tillbaka till jobbrutinerna. Vad hände med denna långhelg? Tyckte nyss vi konstaterade på jobbet hur skönt det skulle bli med ett par dagars extra ledighet. Bögs Gård

0 Läs mer >>
Trevlig fortsättning på påsken!

Idag har vädret åter igen visat sig från sin bästa sida. Imorse var jag en aningens trött efter gårdagen. Var inte hemma förens runt midnatt och hör inte till vanligheterna längre. Kände mig helt plötsligt väldigt gammal i samma sekund som jag skrev föregående mening. Fascinerande det där. För ett par år sedan var det inte en tanke att komma hem innan midnatt. Idag är jag hemma innan dess merparten av gångerna när jag är ute på trevligheter. 

Dagen har spenderats i lugnets och vilans tecken med kaffe och en bok på balkongen. Även tagit mig ut på en cykeltur och det är nog den mest ansträngande aktiviteten för dagen jag ägnat mig åt. Ikväll blir det bio i Kista.Påskdagen

1 Läs mer >>
Påskafton startade något dimmig. Lagom tills jag trampade iväg till centrum vid 9:30-snåret så lättade dimman och solen tittade fram.

En latte på ett fik innan jag tog itu med dagens checklista. En stunds terapi för själen att sitta ner och bara njuta av nuet och stunden. Jag har verkligen svårt att sitta ner själv på exempelvis ett fik och ta en kopp kaffe. Inte för att jag tycker det är jobbigt att göra saker själv eller bli uttittad av andra av att jag sitter själv. Utan snarare har jag inte har ro att sitta själv en längre stund bland folk. Jag dras med i tempot av att andra far omkring när jag egentligen borde unna mig den där stunden att sitta i lugn och ro med min kopp kaffe.

Vi har verkligen bjudits på fantastiskt väder. Idag blev det premiär för att ta fram balkongmöblerna och även att äta lunch på balkongen. Satt ett par timmar i solen med en bra bok och bara njöt. Livet på en pinne helt klart! 

Påskkort och påskägg låg i min brevlåda idag. Funderar på om detta är ett nytt fenomen eller om det är så att påskkärringen fått detta om bakfoten. 


Framåt eftermiddagen kom min ena faster över på påskmiddag. Alltid lika trevligt och roligt att ses. Tiden springer verkligen ifrån oss varje gång. Och trots att vi ses väldigt ofta har vi alltid massor att prata om. Tunga, jobbiga ämnen blandas med en hel del tokigheter och skratt. 

Vi avslutade kvällen med att ta en promenade till Brunnby Vik och min syssling som fyller år idag. Längs med vägen plockade vi med oss en bukett med påskliljor. Väl på plats blev det champangeprovning och en hel del skratt. Jag är inget större fan av champange, men de sorter vi provade föll mig helt i smaken ovanligt nog. 

En alldeles lagom påskafton! 

Påskafton

1 Läs mer >>Sötaste påskpresenten jag fått på länge fick jag av bästa mamma och pappa. De lyckas då alltid hitta just det där små fina sakerna till mig. 

Idag, efter en välbehövlig sovmorgon, tog jag en promenad förbi mamma och pappa för att hämta min cykel (min födelsedagspresent) och i cykelkorgen låg ett fint påskägg. Ett påskägg utan godis tack och lov. Utan en otroligt fin present istället. 

Måste erkänna att det är otroligt skönt att ha cykel. Inte bara att det går fortare att ta sig från punkt A till punkt B. Det underlättar verkligen också när man handlar. Istället för att behöva släppa tunga kassar hem är det nu bara att packa ner det i cykelkorgen. Nu ska jag lämna in ett förslag till hyresbolaget att vi ska få cykelförråd i området. Vi har visserligen cykelställ. Tyvärr har cyklar blivit förstörda samt stulna, så könns inte tryggt att lämna dem där. Alternativet är att bära upp cykeln två trappor för att ställa in den i mitt förråd vid lägenheten och det känns inte hållbart i längden. 

Även hunnit med att storhandla inför morgondagens påskmiddag här hemma. Innan storhandlingen blev det även en fika med en fd kollega och numera god vän. Våra hektiska scheman går inte alltid riktigt ihop, men nu så hittade vi båda ett tillfälle att ses. 
Mycket hade vi prata om och timmarna bara sprang iväg. 

En alldeles lagom långfredag. Och fortfarande ett par timmar kvar innan den är slut. De ska jag spendera med att bara njuta av ledigheten och dra benen efter mig här hemma. Långfredagen

1 Läs mer >>
Det har varit fullt ös medvetslös med påskpyssel med bl.a fjädrar, sångsamling, påskkärringar, påskgubbar, påsklunch och lek idag. Även om det varit en bra dag i barngruppen så har det märkts både på mig och barngruppen att min ena kollega varit borta. Då blir det också extra tydligt att min andra kollega är mer borta mer från barngruppen än hon faktiskt är i barngruppen. Ja, jag fått varit själv större delen av dagen. Egentligen borde jag inte klaga när jag haft 7 st barn under hela dagen, men jag kan inte tillgodose all deras behov och uppmärksamhet själv hur duktig jag än är som pedagog när alla stundtals vill ha min uppmärksamhet och fokus. Jag kan inte heller ge de där extra minuterna i hallen till att samtala med föräldrar som hämtar och prata hur deras barns dag varit. 

Idag kände jag att det var så pass dålig stämning att det inte var läge att ens ta en diskussion med vederbörande. På tisdag när vi båda fått ett par dagars ledighet så ska jag ta en diskussion i lugn och ro med henne. Nu har jag checkat ut för ett par dagars ledighet. Efterlängtad sådan! Imorse ville kroppen nämligen inte riktigt förstå det här med att gå upp och gå till jobbet. Fascinerande det där med att kroppen ställe in sig på kort arbetsvecka per automatik. En arbetsdag till hade inte fungerat för mig. 


Imorgon ska jag ladda upp inför påsken med en sovmorgon, storhandla (inför lördagens påskmiddag), storstäda och ta en påskfika med en vän jag inte träffat på evigheter. Kan bli en bra långfredag med tid för eftertanke och vila. Om den kommer kännas så där lång, som den kändes när jag var liten återstår att se. 


Långledighet