0 Läs mer >>
Härligt att vakna upp till en klarblå himmel och strålande sol idag. Efter en långfrukost och ett par timmar i tvättstugan blev det att spendera ett par timmar med Petra. 

Blev bl.a ett besök hos Lekmer i Barkarby och hämta ut Loppipåsen.

Kul innehåll:
• senaste nr av LoppiMagasin
• Gratis abonnemang hos TV4 Play Premium
• Smoothie från Semper
• Mätsticka från Superfit
• Vitaminer KidsZoo
• Tandkräm från Colgate 
• Disktrasa och erbjudande från Mathem.se
• Fruktstänger från Castus

Nästa stopp blev Sollentuna Centrum och strosade runt i butiker innan vi bestämde oss att äntligen besöka Netto. Som vi pratat om att besöka i så
där 100 år. Och vi kom fram till att de förvisso har fina inredningsprylar, men utbudet i denna butik var så där. Nästa gång vi är på södra sidan av stan så blir det ett stopp på Netto där.

Ett träningspass med 7 min workout-appen har jag hunnit avverka med och idag utmanade jag mig med några fler varv.


Söndag och Loppipåsen

0 Läs mer >>
Jag har legat sömnlös större delen av natten och sträckläst Pojken i resväskan. 

Boken handlar om handel och utnyttjande av kvinnor och barn och visar på ett brutalt och närgånget sätt hur män tar sig rätten att köpa och sälja dem som varor. Det handlar om unga kvinnor från olika länder som säljs till danska män och om barn som försvinner spårlöst. Samtidigt målas en starkt kritisk bild upp av hur samhällssystemet, med social- och polisväsendet, står handfallna. Pojken i resväskan

1 Läs mer >>
Vaknade utvilad imorse. Vet inte när det hände senast efter semestern. Härligt!
Efter Nyhetsmorgon, frukost och kaffe blev det en spontan cykeltur till Rusta och Inredningscompaniet.

Fina Sandakärret. Undra hur många ggr jag varit där när jag jobbade på min första skola? 

Jag var lite sugen på att inhandla nya ljuslyktor, lite mer höstiga, men kom hem utan. Inget som kändes riktigt rätt. Annars är Inredningscompaniet ett ställe där jag alltid hittar ljuslyktor i min smak. 

Fick i alla fall en skön cykeltur och kom hem precis tills de första regndropparna började falla. 
Sista augustihelgen

1 Läs mer >>

Jag har varit förskonad att få detta skräp utdelat i brevlådan ett par år nu inför bl.a EU-valet och nu stundande riksdagsval. Men igår trillade det ner även hos mig. Dock åkte det ner i soperna direkt! Det är detta som ska ner i soporna och inte röstkortet! 

Det är röstkortet, som kommit eller snart kommer i brevlådan, som allt handlar om. Det största hotet när rasismen växer sig allt starkare är tystnaden som breder ut sig. Hur Jimmie Åkesson plötsligt nämns i samma mening som human flyktinpolitik på nyheterna. 

När jag får rysningar av att över 350 000 svenskar röstade på SD i EU-valet, påminner jag själv om att tio gånger fler inte röstade alls. Att det är där vi måste mobilisera. Påminna om att demokration - själva motkraften till rasism och nazism. Runt en miljon svenskar låter fortfarande röstkortet följa med reklambladen ner i soporna, behandlar det som ett papper vilket som helst. Röstkortet som är ett av de viktigaste dokument du som medborgare erhåller. Det är där du kan göra skillnad, genom att plocka upp pappret ur högen och tänka att nej, den här gången stannar jag inte hemma på valsöndagen. Den här gången låter det för mycket från stöveltramp, järnrör, rasistiska slagord och hat. Jag går och röstar. 

Din fantastiska rättighet som medborgare. Din förbannade skyldighet.
Gå och rösta!

1 Läs mer >>
Snart dimper denna härliga blogbag från Loppi ner hemma hos mig! 
 
Innehållet: 
 
Nya nummret av Loppimagasin.
 
• Paneng Red Curry Spice Mix kryddmix från Santa Maria
 
Organic Coconut Milk -ekologisk kokosmjölk från Santa Maria 
 
• Animerade äventyret Rio 2
 
• Fiskpinnar från Findus
 
• Två härliga doftnyheter från Softlan: Exotic Delight och Tropical Passion.
 
• Loppipåsen i tyg med illustration av Kitty Jutbring. Denna tygpåse kostar 100kr varav 50kr går direkt till Childhood. Gå in här och beställ en påse du med!
 
Den här hösten kommer bli riktigt peppande med alla dessa härliga produkter att prova: thaimatlagning med Santa Maria-produkterna och nytvättade kläder med Softlans exotiskt doftande sköljmedel som för tankarna till varmare breddgraddr kommer ge ljusglimtar höstrusket. Och hjälper inte det kommer jag få 1 h och 37 min fylld med skratt när jag ser på Rio 2.
 
 
 
 

LOPPIblogbag Höststar...

1 Läs mer >>
I söndags morse kände jag mig risig när jag vaknade, men tänkte att det blir säkert bättre bara jag kommer igång. Bunkrade upp med halstabletter, Panodil och te just in case.

Idag har jag halsont, rethosta och ett huvud som känns som det ska sprängas av minsta ljud. Jag har känt mig som en usel pedagog som inte inser mina begränsningar och låter mig vara sjuk samtidigt som jag försökt både en och två gånger att inte låta det gå ut över barnen att jag har en fåmig dag. Blir att proppa i mig Panodil och bädda ner mig tidigt med Sköna Hems senaste nr.
 
 
 

Kurering

1 Läs mer >>
Nu är alla ursäkter efter semestern bara ett gäng undanflykter. Idag var det bara att trotsa ursäkterna. För alla har vi 7 min om dagen att hinna med ett träningspass.
 

Ny vecka och idag var det dags att damma av den bästa träningsappen jag hittat hittills: 7 minutes workout. 

 

Och ni som tror att det inte känns i kroppen, att man blir svettig eller att 7 min räcker för att träna igenom hela kroppen: ni har fel!  Oavsett om du är nybörjare eller van motionär så passar denna app alla.

Vill man ha mer utmaning kan man lägga på fler varv, längre tid etc innan man startar träningen.

 

 

 

7 min om dagen!

0 Läs mer >>

Jag hade turen att få ett ex av Bamses sångbok från Egmont. Våra sångsamlingar på jobbet under hösten är planerade utifrån denna bok.
 

Friends of Adam bakar och säljer bl.a kakor som är helt gluten-, laktos- och vetefria. Perfekt till kalaset eller fikat på exempelvis jobbet. Jag har alltid lite mindre panik inför sådan situationer och att det ska bli rätt även för de som har någon sorts allergi, men äntligen har jag hittat produkter även till dem! Och måste säga att kakorna är supergoda! 
 
Fick även ett ex av senaste Loppi Magasinet. Som förskolelärare gillade jag repotaget om förskolestarten lite extra! 
 
Baren från Allevo kom verkligen i rättan tid då jag och en kollega börjat hårdköra en period med viktminskningsprodukter och ersätter alla våra måltider med det.
Ser fram emot att prova den!
 
När jag hittade denna produkt i goodiebagen fick jag lite glädjefnatt. Måste vara en av de smartaste grejerna på marknaden! Små påsar som luktar gudomligt gott och som placeras i exempelvis ett par skor och tar bort den dåliga lukten! Dessutom håller de ca 3 mån. Jag kommer använda garanterat och införskaffa ett par nya när dessa är använda! 

Axplock från Loppis g...

1 Läs mer >>
 
I dag bjöd Loppi in till event på Clarion Sign Hotel i Stockholm. Event-temat var Höstpepp. Energiknippet Lina Hedlund från Alacar var konferencier. 
 
Det bjöds på bl.a barnmodevisning med bl.a Anitha Schulman, Annika Duckmark och Carin Da Silva. Reima, Barnskospecialisten, The Flagship Company och Me and I m.fl visade upp nya höstkollektioner.

Tv4 Play presenterade sina höstnyheter i sin Play-tjänst med Totte och Zillah i spetsen.
 

Tallink Silja och Mumin berättade om sina nyrenoverade fartyg. Såg otroligt fräscht ut! 
 
Under minglet hängde vi med en av Turtles-figurerna.  Turtles kommer vara en nyhet i Tv4 Play Premium under hösten!

Skoj mingel med cupcakes, kläder och förhandstitt av bl.a Anitha Schulmans bok.
 

Kom hem med en grym goodiebag från Loppi! Sprängfylld till max med olika produkter och erbjudanden till ett värde av 1000 kr. För er som vill ha Loppipåsen Förskola  går det att hämta ut den hos Lekmer-butiken i Barkarby nästa helg. Du måste förhands- registerar dig innan. Det gör du här. 
 
Detta var mitt första event som Loppi annordnar! Hoppas inte att det blir det sista! Det var perfekt upplägg: lagom tid både till presentationer och mingel. Det kändes väldigt välplanerat och extra plus i kanten att det låg på en lördag då jag i veckorna i stort sett aldrig skulle kunna komma. 
 
 
 

Loppis Höstpepp-event...

1 Läs mer >>
Det finns nog inte något bättre än att efter en lång arbetsdag då man känner sig riktigt trött och som en urvriden disktrasa få spendera några timmar med några av de bästa vännerna. Blev middag och minigolf fyllt med massa skratt.


Jag fick nöja mig med en andra plats idag, inte fy skam.

Även om tröttheten gjorde sig påmind under cykelturen på vägen hem så känns det nu skönt att få krypa ner i sängen med ett leende på läpparna.

Tjejhäng

1 Läs mer >>
Det har verkligen varit grått här idag och flera ggr bara väntat på att regnet ska komma. Än så länge har det bara kommit några droppar imorse när jag tog en cykeltur.

Skönt att även ha söndagen oplanerad och bara göra det som faller mig in. Cykeltur har varvats med storhandling inför kommande vecka, tvättstugan ett par timmar och att bara njuta av titta på sista dagen av friidrotts-EM.

En välbehövlig, lugn helg har det varit. Precis vad jag behövt för att ladda om batterierna efter par intensiva, roliga dagar.


Grå söndag!

1 Läs mer >>
Idag var det skönt att vakna upp till en dag helt utan planer. Efter en vecka med både jobb och trevligheter på kvällarna var det väldigt skönt att bara ta dagen som den kommer.

Efter en långfrukost framför Nyhetsmorgon bestämde jag mig för en cykeltur till gamla hemtrakter med siktet inställt på Skopan. 

Otippat att jag kom hem med ett gäng böcker till bokhyllan och som ska läsas i höstmörkret. 

När jag ändå var i farten hann jag även en sväng på centrum och handlade present till en kollega som fyller år i veckan och lite annat som behövdes hem.

Och hemma igen kändes det skönt med dagens cykeltur i solskenet.

Nu står det storstädning på schemat innan jag bara ska njuta resten av lördagen.


Oplanerad lördag!