1 Läs mer >>
2013 lovade jag mig själv att 2014 skulle bli ett år där jag inte skulle sätta så mycket mål och krav på mig själv. Utan jag skulle försöka njuta av livet och vara mer spontan. När jag nu ser tillbaka på året så har jag fått träffa nya människor, det har blivit spännande och lärorika möten och jag har kastat mig ut i något nytt, okänt.

Nu kör vi en årskrönika för 2014! 

Pulkaåkning i januari med de små juvelerna på mitt gamla jobb. 
 
Januari då kom äntligen vintern för att stanna ett tag. Jag spenderade mycket tid utomhus på jobbet. Flyttade ut klassrummet till vinterlandskapet utanför fönstret. På det privata var januari en rätt lugn månad, men det var någonstans där i pulkabacken som jag kände att nu var det dags att prova något annat jobbmässigt. Jag ville bort mer än någonsin, testa något nytt och bara få en ny utmaning. 
 
Alla hjärtans dag-present 14 februari

Februari fortsatte att bjuda på en hel del snö och spendrade mycket tid med familjen. Jag längtade väldigt mycket tillbaka till Thailand och det enkla livet där. Att njuta mer av livet och vara mer spontan var så lätt där och då. Något som inte är allt för lätt under en inrutad vardag här hemma. 
 
Var bl.a i Märsta på ett par interjuver. 
 
Under mars sprang jag på en hel del anställningsinterjuver. Var otroligt trött och less på mitt gamla jobb. Jag hade helt enkelt fått nog. Det var en rad olika saker som legat och bubblat en längre tid. När jag sedan fick två erbjudanden i mitten på mars så var beslutet inte svårt att ta. Desto svårare att välja vilket av erbjudande jag skulle satsa på. Men slutade att jag följde magkänslan. Bland de bästa besluten detta år!
 
Stockholms kulturnatt 26 april. Besökte bl.a Kungliga slottet, Livrustkammaren och Tessinska palatset.
 
April var en härlig vårmånad. Ljusa, fina kvällar med många promenader med vänner. Trevligheter likaså, både en del AW-kvällar med kollegor samt en del utflykter till Sigtuna, Ulriskdal slott samt Hagaparken med vänner.

Grillkvällar och rose-häng! 
 
Kosläpp på Jälla Gård, strax utanför Uppsala den 7 maj.
Maj bjöd på bl.a kosläpp i Uppsala, en rad spontana grillkvällar med vänner och andra spontana trevligheter. Det spontana borde jag testa ännu mer under 2015, framför allt under hösten. Under våren/sommaren är det spontana så mycket lättare. 
 
Kungligt nationaldagsfirande den 6 juni.


Midsommarfirande där jag och några vänner hade knytis.
 
Juni, en härlig sommarmånad!  Firade nationaldagen kungligt med ett besök på slottet. Vi hann se ett vaktbyte, något jag aldrig tidigare tagit del av. Och strosade runt i ett vackert Stockholm. Årets midsommarfirande bestod av knytis med fina vänner, en vacker sommarkväll och tacksamhet över att jag faktiskt har så många i mitt liv som faktiskt alltid finns där.
 
Semester 2014 
Juli var en härlig månad med skärgårdshäng, minigolf och miniutflykter. En mysig blandning och alldeles perfekt semester. Att livet blir så enkelt så fort man är ledig och ta dagarna som de kommer. Något som jag borde göra även om jag jobbar. För det finns även ett par timmar efter arbetstid att ta tillvara även på kvällarna. 
 
Fjäderholmarna 1 augusti. 
 
Augusti startade med några dagars semester innan höstterminen kickade igång. Men försökte hålla kvar det spontan och enkla efter semestern. 
 
Babyshower för en barndomsvän 9 augusti.
 
Galapremiär av Ruben Östlunds "Turist" den 12 augusti. Den är också Sveriges bidrag till en Oscarstatyet. 
 
Augusti var en fullspäckad månad med en hel del trevligheter. Var bl.a på galapremiär av Turist samg ett event annordnat av Loppi. Vi fick en av de grymmaste goodiebags jag någonsin beskådat. Det var också under augusti som vi överraskade en av mina bästa vänner med en babyshower. 
 
Ett strålande vackert Stockholm den 13 september. 
 
Under september var jag bl.a på genrep av Kom igen Charlie på Oscarsteatern. Väldigt bra teaterföreställning! 
Det var en månad då jag checkade av två av Stockholms Skybarer. Den ena som ligger högst upp i skatteskrapan på Söder och den andra på Radisson precis vid centralstationen. Jag lovade mig själv att i alla fall försöka ta mig till en Skybar när vi kommer till New York. 
 
New York 2015!
Oktober tog vi beslutet och bokade resan till New York under våren 2015. En vecka att se fram emot och även längta till. Lättade upp i höstmörkret och rusket. 
 
Vernissage på Ulfsunda slott 22 november med fina vännen Emma. 
 
Mitt Kök samt Allt för Hälsa-mässorna på Stockholmsmässan den 8 november.
 
November kändes som en av de längsta, gråaste och tuffaste månaderna på bra länge. Det var många ggr jag var på väg att bryta ihop fullkomligen och helst bara ville ligga kvar i sängen på morgonen. Två av ljusglimtarna var vernissagen på Ulfsunda slott samt mässorna Mitt kök samt Allt för Hälsan.
Nästa år kommer jag garanterat besöka Mitt Kök-mässan igen.
 
Årets julklappar: Keplers senaste bok Stalker, aktivitetesarmband och trisslott.  De två sistnämnda kammade jag hem i julklappsleken.
 
December var en månad som gick väldigt fort. Månaden bjöd på bl.a julbord och övernattning på Rosersbergs slott. Min födelsedag blev alldeles perfekt med nära och kära. Julen kom och försvann. Ett par mysiga dagar med nära och kära med god mat, sällskapsspel, julbio, promenader i strålande sol och lata dagar.
 
Ett händelserikt år som om ett par timmar avslutas och ett nytt år ligger framför oss alla! Må 2015 bli ett år som bjuder på både händelserika och minnesvärda saker. Jag kommer inte sätta några speciella mål, men önskningar: att fortsätta vara mer spontan, mer tid till nära och kära samt att tro på mig själv lite mer! 

Gott nytt år! 
 
 
 

Mitt 2014

0 Läs mer >>

Jag vill kalla 2014 för ett lärorikt år. Det har inte varit dåligt, men inte heller världsbäst. Idag kramas det sista ur detta år och jag är så redo för 2015. Ett nytt år, ännu oskrivna blad, med alla möjligheter. Jag är övertygad om att äventyr väntar även om inga är inplanerade ännu (mer än en härlig resa).

En årsresumé för 2014 kommer senare idag. Ska skriva klart på det sista och det har tagit sin tid att skriva, välja bilder och en återblick i kalendern.


Gott nytt år!

Gott nytt år!

1 Läs mer >>
Tisdag och vardag för en del, men jag njuter av ledigheten ett tag till. Passade på att ta en välbehövlig långpromenad på 2 h i solen tillsammans med mamma.  Så otroligt vackert ute!
På väg hem från Fresta efter en långpromenad runt Bollstanäs, via Fresta och hemåt. 

Jag har suttit en längre stund idag och funderat över något att utmana mig själv med under 2015. Något som går utanför min "comfort zone". Den där fotokursen jag länge tänkt på eller ja varför inge en yogakurs? Det finns en uppsjö av saker som är utanför min "comfort zone" så det är bara att välja och vraka.

Nyss hemkommen från en middag hos föräldrarna. Tror jag gått en och samma sträcka fyra gånger idag. Och idag var det väldigt gott att bli bjuden på något annat än julmat. Resten av kvällen ska jag bänka mig framför OS-krönikan.Do one thing every da...

1 Läs mer >>
Idag har det verkligen varit så där vacker ute. Strålande sol, klarblå himmel, knarret under fötterna och lagom med vitt på backen. 
Promenerade, trots minusgraderna, iväg till centrum mitt på dagen. Hann med lite fix på centrum innan jag mötte upp Emma, Lina och sötnosen Filippa. Även om det var drygt två veckor sedan sist så hade Filippa växt på sig. 


Blev en mysig eftermiddag över en fika på Kardemumma. Förstår inte hur snabbt timmarna bara försvinner när vi ses. Mysigt att kunna ses ett par timmar och bara skratta, prata gamla minnen och även framtiden med några som känner en utan och innan.

Perfekt att avsluta sista måndagen på året med två av de bästa vännerna.
Sista måndagen 2014

1 Läs mer >>
En jultradition, som de senaste åren blivit lite sisådär att följa, är att jag, min lillebror samt våra två fastrar går på bio under mellandagarna. När vi var mindre så gick vi alltid på den Disneyfilm som hade premiär på juldagen. Numera blir det ju helt andra filmer. Och numera är det bara jag och min ena faster som håller kvar vid traditionen av olika orsaker. 

I år blev det The Hobbit Del 3. Jag har inte sett de två första filmerna i triologin, men får nog se ikapp det så här i efterhand. The Hobbit och även Sagan om Ringen-triologim är ju såna filmer som inte riktigt passar alla. Det är såna filmer som delar alla i två läger. Antingen gillar man dem eller så gör man det inte.

Och jag föredrar nog Sagan om ringen-troliologin framför The Hobbit-trilogin. 
 

Julbio

1 Läs mer >>

Solen på väg ner vid 15:30-tiden. Härligt!

Återigen varit en sån där dag då jag dragit benen efter mig. Superskönt verkligen! Hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen ägnades åt att titta på Nyhetsmorgon samt SVT:s rapporteringar från minnescermoninen av tsunamin i Khao Lak. 

Framåt tidig eftermiddag så promenerade jag hem till mamma och pappa för middag med dem samt lillebror och Zofie. Årets sista julmat avnjöts. Nu får det vara bra med julmat efter fyra dagars ätande av just detta. Passade på att spela en omgång av sällskapsspelet "Hufvudstaden" som pappa lyckades kamma hem i julklappsleken på julafton. Ett kunskapsspel om Stockholm, väldigt intressanta och bra frågor.

En härlig avslutsning på denna fredag! Annandag jul

1 Läs mer >>


Förra året på årsdagen av tsunamin fylldes himlen av lucky ballons för att hedra de som försvann i vågen. Att se hur snabbt detta land återhämtat sig efter denna tragiska och hemska händelse är beundransvärt. Khao Lak var en av de turistorter i Thailand som drabbades värst. Memories bar som vi dagligen besökte förra julen, så även på annandag jul, drabbades även den av tsunamin. Restaurangen startades av den nuvarande ägarens föräldrar (som tyvärr omkom i tsunamin). Restaurangen/baren är idag uppbyggd och namnet Memories bar är taget just för att vi aldrig ska glömma! 

För 10 år sedan satt jag och hade svårt att ta in vad som förmedlades på nyhetssändningarna. Till några få skadade till tusentals döda, saknade och skadade. Det växte till något så ofattbart. För ett år sedan när vi var i Khao Lak var sorgen så påtaglig, stämningen lågmäld och minnescermonier på stranden, människor grät öppet på stranden, ljuscermonier på stranden, precis som idag på 10-årsdagen. Idag tänker jag på alla som försvann och på alla som står upp, som lever, som överlevde. 

 

Vi ska aldrig glömma ...

0 Läs mer >>

Solen på väg ner. 

Juldagen är nog den dagen under julen som är min riktiga "slappar"-dag. Det är då jag sitter extra länge med frukosten, tittar på någon av julhelgens alla filmer, njuter av den där koppen kaffe extra länge och drar benen efter mig. 

Idag har det varit exakt så. Mitt på dagen ringde mamma och ville ha sällskap till Mio. Så var dit en sväng på deras rea och fyndade en ny tomte till samlingen. Hem en kort stund innan och promenerade förbi kyrkogården för att tända ljus för farfar.
Efter allehelgona helgen så är det även under julen väldigt vackert på kyrkogårdarna.

Lagom att sedan gå förbi hemma hos mamma och pappa för lite julmat. Att man ändå är hunrig och sugen på julmat fortfarande efter två dagar med julmat.

Nu ska jag hoppa i myskläderna och titta på bl.a återträffen av Så mycket bättre samt en av mina favorit-filmer under julen The Holiday.

Juldagen

1 Läs mer >>

Julafton börjar lida mot sitt slut. Spenderat en mysig, lugn dag med familjen och släkten.  Vi har gått från ett duktat bord till ett annat. Det är väl så det blir när man åker mellan två julfiranden.

Hoppas ni alla haft en härlig julafton med nära och kära runt omkring er! 
God jul! 


God jul!

0 Läs mer >>

Ända sedan jag och min lillebror har varit små har dagen före julafton varit vår familjs lilla julafton. Det har varit den dagen bara vi fyra (mina föräldrar, min lillebror och jag) setts. Vi äter julmat, spelar sällskapsspel och tittar på uppesittarkvällen tillsammans. Förr om åren, när vi fortfarande var små och bodde hemma, klädde vi alltid julgranen denna kväll. Det var denna kväll jag och min lillebror slog in julklapparna. Var nog mer jag som slog in alla klappar då det inte riktigt var hans favoritsyssla.  Julklappsöppnandet spar vi dock till själva julaftonskvällen. 

Även om vi är tillsammans på julafton så har dagen före dopparedagen blivit vår mini-julafton, att bara vara tillsammans vi som familj. En tradition jag absolut kommer ta med mig vidare.

Förra året vid den här tiden spenderade hela familjen lilla julafton på White Sand Beach i Khao Lak, Thailand. Vi skickade detta som julkort till nära och kära här hemma i Sverige.

Kontraster helt klart och vad man uppskattar saker här i livet på ett annat sätt, men framför allt prioriterar saker i livet på ett annat sätt efter en jul utomlands.
Lilla julafton

1 Läs mer >>
Under decembermånad har det cirkulerat en rad olika julklalendrar hos företag. Både via deras hemsidor, facebook och instagram. Tävlingsmänniskan i mig kan ju inte låta bli att delta heller.
Här är några av alla priser jag lyckats vinna:
 
Ljuslykta från Mixin
 
                
Hårfärg samt Silverschampoo + balsam från Be your Mood
 
 
En dunderkur från Kérastase för håret (mjukgörande schampoo, en vårdande hårolja samt en glansboostande hårinpackning) som jag vann från Bons julkalender. Tyvärr blev det fel i utskicket med vinsterna så fick en vinst från en annan lucka: ett fuktgivande startkit från Dermalogica. 
 
 
 
Produktkit från Lumene och 2 biljetter till  föreställningen "En Dans På Rosor" 
 
Parfymkit från Viking Line
 
 
Väntar på ytterliggare några vinster. Bl.a en superfin lanterna från Järnia samt handgjorda och naturliga skönhetsprodukter från Apotheke som jag vann hos Spot and tell.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinstregn i december

0 Läs mer >>
 
Det kände nästan som att jag själv gick på ledighet i fredags när alla andra önskade god jul på jobbet. Men den här måndagen har jag tillbringat på jobbet. Har fått en hel del gjort och har nu avslutat allt för att gå på två veckors ledighet jag också. 
 
Ikväll ska jag slå in de sista klapparna, lyssna på lite julmusik och försöka komma ner i varv. Hoppas ni får en skön start på julveckan!


 

Christmas Holiday