0 Läs mer >>
Nu är det nog  med att vara sjuk. Idag är första dagen sedan i söndags som jag känt mig pigg hela dagen.  Jag känner mig mer levande än död. Vad en förkylningen kan sänka en totalt verkligen!

Nu är det fredag och helgen är här. I helgen tänker jag trotsa den förkylning som finns kvar i kroppen och göra något trevligt istället. Gör något utanför lägenhetens väggar, se annat och andas annan luft. Det känns som jag behöver byta miljö om det så bara är för några timmar.
 
 

Trotsning på gång!

1 Läs mer >>
Sjukstugan fortsätter här hemma även om det vissa stunder känns bättre och vissa stunder sämre. Nu hoppas jag det vänder snart. Tog mig ut på en promenad för att få lite frisk luft och se något annat än lägenhetensväggar. Gick förbi vid Apotesskogen och det ser verkligen spöklikt ut när de nu river några av husen. 
 
          
Det är verkligen kontraster mot de nyrenoverade husen i samma område. Som by the way blivit ett rejält upplyft både på utsidan och inne i lägenheterna. Väldigt spöklikt, nästan som en krigszon.
 
 
 
 

Spöklikt!

1 Läs mer >>
 
 

Jag har en fin balkong  och använder den väldigt mycket under våren/sommaren. Men det finns såklart en baksida också. Ja det kan tyckas som en petites. Men jag har några björkar som står utanför som jag har problem med året runt. 
På hösten när bladen faller så hamnar dessa löv på min balkong och det är inte bara nåra stycken, utan hela balkongen är belamrad med löv. När höstblåsten kommer är det björknas grenar som står och slår i mina fönster dag som natt. Under sommaren så hänger dessa grenar över min balkong  och beroende på vad man sitter så kan man ha en gren i huvudet. Och jag som björkallergi har under våren/sommaren väldigt jobbigt att kunna sitta där ute trots medicin. Redan när jag flyttade hit för 7 år sedan pratade jag med mitt hyresbolag om de kunde gallra ut lite. Och ja, till viss del var det av egoistiska skäl. Men jag tyckte också att det borde ligga i hyresbolagets intresse hur närmiljön är kring deras lägenheter.  Efter några turer fram och tillbaka samt ett godkände från kommunen (för det är deras mark lägenheterna står på) och det behövs för att gallra ut när det är på kommunal mark, så tog det bara ett par dagar innan de var här och gallrade ut. De som var här ville ta ner ett helt träd då det växte snett och snart skulle det vara ett problem för alla boende (inte enbart mig) på samma "gård".För alla i  mitt hus var det okej att de tog ner trädet. Tyvärr tog det stopp när de gick till ett annat hus. Så det trädet har fått stå i sisådär 4 år nu. 

Men så idag har de varit här och kapat ner trädet och en hel del andra grenar som återigen hänger över min balkong. Då den granne som sa nej flyttat och den nya sagt ja till gallring så blev det faktiskt riktigt bra till slut av denna sopppa.
 
Nu kanske inte ni ser någon större skillnad, men det är en stor skillnad för oss boende. Mer luftigt och fint, men fortfarande med insyn från dem som promenerar i området. Och garanterat mindre problem med allt runt omkring dessa träd. Det lär  också bli mindre konflikter med min granne som bor under mig som jag har haft otaliga dunster med angående alla dessa löv jag fått skicka över räcket på min balkong. Ofast hamnar de på marken, men tyvärr ibland har vindpusten tag med dem in på hennes balkong. Ska också tilläggas att jag erbjudit mig att gå ner och sopa av hennes balkong vilket inte passat damen ifråga utan bara en massa dispyter och utbrott från hennes sida.

Det händer grejer!

1 Läs mer >>
Det här med att vara sjuk är ju som bekant inte min starka sida. Jag är uttråkad efter 5 minuter trots att jag känner att kroppen inte är hundra. I natt vaknade jag av den där hostan som jag sällan får, men när den väl kommer som är det DEN hostan som får mig att ligga vaken om nattern och känslan av att jag kommer hosta ur lungorna på mig själv. Halsen känns bättre, trötthen också en aningens bättre, men helt kry är jag inte. Blir att vara hemma imorgon med.
 
Tur att jag har ett gäng serier, olästa tidningar och böcker att fördriva tiden med. För en gångs skull har jag ro att läsa när jag är just sjuk. Annars hade jag klättrat på väggarna vid det här laget.
 

Do it all over again

0 Läs mer >>

Även om det tar emot att sjukanmäla sig så hade jag ärligt inte gjort ett bra jobb om jag gått till jobbet. Det är bara att inse sina begränsningar. För även om jag studsade upp pigg imorse så var febern ett konstaterande några minuter senare. Jag är inte riktigt fit for fight. Huvuet och kroppen känns totalt överkörd (förkylning deluxe på ingång), halsen ömmar fortfarande till och från, tröttheten är bara att acceptera. Vila sig i form är det som gäller antar jag. Jag är beodrad soffläge, te, knapra halstabletter och en stor mängd sömn av min chef. 
 
Fick förresten ett värmande mail från en annan av mina närmsta chefer imorse. Värmande ord om vilket bra jobb som gjordes på skolmässan i lördags. Verksamheten presenterades på ett proffsigt, förtroendeigivande och trevligt sätt. Alltid kul med uppskattning från ens chef och att hon faktiskt ser vad jag bidrar med till skolan och verksamheten. 

Hemmavid

1 Läs mer >>

....idag tar jag en lapp med vila. 
Vaknade i natt av en ömmande hals som kändes som ett rivhjärn och tjock. När jag sedan vaknade imorse kändes den inte bättre. Under daen har några febertoppar kommit och gått. Tack och lov inga långvariga sådana, men feber är trots allt feber.  Jag har knaprat panodil, druckit té och ätit halstabletter. Dagen har med andra ord ägnats åt kurering. Och kan återigen konstatera att jag har världens bästa föräldrar som kommer över med matlådor till mig. Trots att de egentligen inte behöver. 

Söndagsmiddagen: oxrullader och pressat potatismos utifrån Leif Mannerströms recept. 

Roligare kan man ju alltid ha än att vara krasslig. Tur att det är söndag och att jag kan unna mig att bara vila och låta kroppen återhämta sig så gott den kan.
 

Take what you need

0 Läs mer >>
 
Volvo har gjort det igen. I höstast var det deras reklamfilm med Swedish House Mafia. Igår det det premiär för deras nya reklamfilm.

Nu är det med Zlatan Ibrahimovic. Reklamfilmen är verkligen cool, vacker och fantastisk. Jag fick både gåshus och rysningar när jag såg det. Om Zlatan sedan sjunger (som det var snack om) går att diskutera. Bra reklam för Sverige!

Zlatan + Volvo

1 Läs mer >>

Igår försökte jag njuta så mycket jag bara kunde av att det var fredag och en fredagskväll hemma. Blev en lugn kväll och tidigt i säng. Laddade batterierna för dagen och Skolmässan.
 
Idag har jag och några kollegor stått i centrum och gjort reklam för skolan inför kommande skolval. För vår del för de som söker till förskoleklass. Timmarna gick väldigt snabbt, men sista halvtimman var riktigt långsam. Nu är det i alla fall gjort och helgen ett faktum. Kan konstatera att det där med helg-jobb är ett avklarat kapitel för mig. Under gymnasiet och högskolestudierna jobbade jag i två olika butiker samt snabbmatskedja och det blev en hel del helgjobb. Idag skulle jag aldrig vilja gå tillbaka till det. 
 
Resten av denna lördag ska jag ägna mig åt att bara vara och njuta av tystnaden här hemma. 
Efter att ha stått i ett centrum och i en miljö där ljudnivån är allt annat är låg, folk i rörelse och intryck hela tiden tog på krafterna idag.
 

Lördagsjobb

1 Läs mer >>
Jag måste bara tipsa er om den hittills bästa träningsappen som jag provat. Provat en del och många är krånliga att förstå sig på med imställningar etc.

Den jag fastnat för och är totalt såld på heter 7 min W C. Det är 12 övningar som kan utföras på sju minuter men ger samma effekt som en timmes träning. Här är haken: du måste utföra dem så bra du kan (högintensivt) och vila väldigt lite mellan (endast 10 sekunder).

Innan du börjar finns en flik att titta igenom övningarn (även genom en kort film och röst som berättar).

Du kan vart efter som du blir starkare öka på hur många omgångar du vill köra av detta 7 min-program. 

Pris? Ja, den kostar några kronor, tror det var 15 kr. 

Så nu finns det varken ursäkter att det är dyrt att träna, krångliga maskiner och redskap (du behöver inget mer än din egna kropp samt en stol) och 7 min om dagen har alla tid med!
Tränings-app-tips!

1 Läs mer >>

Lyckan är total när man öppnar kuvertet feån CSN och inser att det är fyra avbetalnigar kvar på studielånet och sen är CSN ett avslutat kapitel!


Att något som ett studielån kan kännas så befriande att "bli av" med och ha betalat av (ja snart i alla fall). De där studieåren är nu förbi och några planer på att sätta mig i skolbänken och byta karriär är tveksamt. Att sätta mig i skolbänken och fortbilda mig inom mitt nuvarande yrke gör jag mer än gärna. Finns en hel del kurser som alltid är viktiga att fylla ryggsäcken med.


En dag som började väldigt grå och några timmars snöande så sprack det upp och blev sol lagom tills jag skulle ha rastvakt efter lunchen. Och de där -9 graderna som varit på morgonen hade nu blivit till -5. Lagom kallt både för mig och eleverna.

Känns även skönt att ha allt material och bildspel klart inför helgens skolmässa. En två veckor framåt med lektioner är planerade, arbetsblad och material är uppkopierade, läxor fixade och veckans veckobrev är skrivet redan dagen innan det ska skickas ut. Effektiv dag på jobbet!

Torsdag

1 Läs mer >>

Efter sångstund med Perla och lunch så begav vi oss med hela klassen till pulkabacken. Eleverna superglada och nöjda. När vi avsluta dagen var det bästa dagen på hela terminen (observera att det är tredje skolveckan av terminen och betydligt fler innan den är slut).  Även om många tyckte det var trist att idrotten blev inställd idag pga reparation i idrottssalen, så var pulkaåkningen en bra ersättning. Ibland krävs det inte så mycket för att göra eleverna nöjda.
 
När jag promenerade från jobbet vid 19-tiden konstaterade jag att det redan är torsdag imorgon. Denna vecka har gått snabbt. Och även om min helg ska ägnas åt att jobba så ska jag nog överleva en kort helg. Det är nämligen dags för skolval för bl.a. blivande förskoleklasbarn. Så på lördag är jag och några kollegor på skolmässan i centrum. Håller tummarna att timmarna går i ett rasande tempo och så jag får en liten paus från jobb i helgen.
 
 
 
 

En dag i pulkabacken

1 Läs mer >>
Jag har haft en härlig söndag. Strosat omkring längs med snöiga, vintriga promenadväga. Bara njutit och tillåtit mig att stanna upp och njuta av att "i det enkal bor det vackra". Kloka ord från Ernst. Även om det vissa dagar taer emot att ta sig i kragen och ge sig ut, oavsett väder och försökja hitta någit i omgivningen att njuta av så är det fantastiskt skönt när man väl gör det. Just idag var en sådan dag där det var svårt att motivera sig att göra några knop, när det mest varit mulet, snöat från tidig morgon och utan sällskap. Jag har blivit en sådan som gärna vill ha sällskap numera när jag är ute och promenerar. Tidigare såg jag den stunden som skön egentid.  
 
Längs den 6,5 km långa promenaden idag mötte jag flera hurtiga personer som var ute och sprang trots rådande vinterunderlag. Imponerande! Jag tycker visserligen om att springa, men med snö som underlag där går min gräns. Då håller jag mig till promenader istället. Men längre fram när snön byts ut mot barmark så ska jag varva med lite löpning jag med.
 

Det är något vackert med runstenar. De fascinerar mig och tankarna far verkligen iväg till en annan tid. Tiden då någon annan gått på samma väg som jag, stått på samma punkt, stannat upp och tänkt en stund. Ett annat liv, en annan historia, ett annat århundrande. 
 
 
 
 

Söndag