0 Läs mer >>
Jag har snubblat över ett gratis-ex av boken "Att gå i ettan" från Majemaförlaget. Tror den kostar ca 190kr.


Bläddrat och läst från pärm till pärm. En perfekt bok som jag skulle vilja sticka i handen på varje förälder på första föräldramötet. Mycket handfasta tips, enkelt skrivet och en perfekt handbok.

Konversationskorten gillade jag skarpt. Ett perfekt tips att ta fram vid middagsbordet eller vid en lugn stund i soffan. 


Bra handfasta tips för att hjälpa sitt barn. Kan tyckas som självklara saker, tyvärr är detta något vi måste påminna och samtala med föräldrar om varje dag att hjälpa sina barn med för att få en fungerande skoldag.

Mycket av de handfasta tipsen/råden kan man omsätta oavsett till om barnet börjar förskoleklass eller skolår 5.


Detta kapitel gillade jag starkt. I dagens skola är det många olika yrkesroller som samsas under samma tak och tar hand om våra barn. En hel djungel för föräldrar och säkert väldigt förvirrande över vem som gör vad och vad just var och en har för funktion. 

Det är alltid vad jag lägger mest tonvikt på vid varje föräldramöte. Det är grunden för att jag som pedagog ska kunna göra mitt jobb och det bästa för att hjälpa den finaste ögonsten varje förälder har!Och visst är det så att vara lärare är ett fantastiskt jobb! Boktips!

1 Läs mer >>
Idag blev det en heldag i vackra Uppsala. Kan konstatera att det vid nästa besök blir att ta in på hotell och njuta av staden lite mer än de timmar det blev idag.

Efter att ha strosat runt längs med shoppingstråket i Uppsala köpte vi med oss en varsin sallad och en flaska rose innan vi slog oss ner vid parken i skuggan vid Gustavianum.

Ett obligatoriskt stopp i den vackra Domkyrkan hann vi med också. Tände ljus för nära och kära, tid för eftertanke, att bara sitta i en kyrkobänk och ta in allt det vackra i denna kyrka.

Uppsala börjar bli min nya favorit att besöka! Uppsala

2 Läs mer >>

Häromkvällen när vi tog ett kvällsdopp vid 21-tiden satt vi kvar en bra stund på klipporna efteråt. Det var en magisk solnedgång och vackert!

Varje gång jag är på landet och upplever dessa solnedgångar får jag gåshud och måste nypa mig i armen för att se så jag inte drömmer!


Hemmavid igen!

1 Läs mer >>
Det senaste dagarna har vi tagit båten ut till en av de andra öarna i närheten.
Och med piknick-korg med oss har det inte gått någon nöd på oss.

Bland kobbar och skär har vi solat, badat, löst korsord och bara njutit.

Stundtals har det varit båtar att titta på. Både de stora segelbåtarna, de lite snabbare båtarna och de allra minsta roddbåtarna har turats om att ta sug genom farleden ut till Grisslehamn, Åland, Vässarö, Öregrund, Östhammar eller någon av de mindre öarna.

Till sjöss!

1 Läs mer >>
Dagarna fördrivs med bad på klipporna, lägger nät på kvällarna och bara tar det som det kommer.


Kan aldrig få nog av stekt abborre och skärbönor.


Kvällarna är ljuvliga. Vi sitter ute länge i de ljumna sommarkvällarna. 


Många lata, varma dagar blir det på klipporna med mycket bad.

Rofyllda dagar

1 Läs mer >>
Blivit en skärgårdspaus med lata dagar i skärgården.

Årets första kantareller har plockats. Det är så gott!

Obligitoriska kantarellsmörgåsen! Och såå gott! Kan liksom aldrig få nog av kantarellsmörgås.


I torsdagsmorse vaknade jag vid 5-tiden och hade svårt att somna om. Gick ut på altanen och satte mig en stund. Var en vacker morgon.


Morgonmöte nere på klipporna lagom tills vi rensat fisken klart. Två omgångar har vi hunnir lagt nät. Första fångsten blev 17 st abborrar och dagens fångst blev 10 st abborrar. Så det har hunnit bli både abborrelåda och ikväll blir det stekt abborre. Gott!! 


Idag lyxade vi till lunchen med champangelunch då mormor och morfar firar 56-årig bröllopsdag. En bedrift i sig! 

På förmiddagen satt vi bänkade på klipporna för att se någon båt-tävling som fick mellan Öregrund- Herräng - Östhammar - Öregrund. Såg knappt en båt. Nu på eftermiddagen lagom tills de skulle gå i mål i Öregrund så fick vi en skymt av dem från huset.


Skärgårdspaus

1 Läs mer >>
Idag blev det ett besök i vackra Stockholm. Utan något mål, måsten eller bestämd aktivitet.


Hoppade av tåget vid Karlberg station och promenad bort mot Fridhemsplan. Besökte några butiker, strosade oss vidare till Rålhamshovsparken. På något sätt känns det som att komma tillbaka i tiden varje gång jag är hör. Hade 4 år av hårt slit, härliga och glada minnen på lärarutbildningen vid Lärarhögskolan med ett av de finaste ställena i Stockholm som granne.


Vid Mälarpaviljongen slog vi oss ned flr lite värskepaus: ett glas rose och jordgubbar. En fin pärla i Stockholm. 
Och en gullig liten butik med blommor och lite inredning. 

Strosade vidare längs vattnet och Norr Mälarstrand. 
Det obligstoriska kortet av vackra Stadhuset! Vackert (om inte vackrare i solsken)!

Blev en härlig promenad vidare mot Gamla Stan och alla turister innan vi hamnade upp på Drottninggatan och vidare promenad med siktet inställt på Odenplan och tillbaka till Karlberg statiom via St Eriksplan.

En härlig dag i vackra Stockholm.


Stockholm i mitt hjär...

1 Läs mer >>
Det är något med sommar och smultron. Det går hand i hand med varandra. Årets första smultron plockades på mitt alldeles egna smultronställe. 

Idag har det mesta ägnats åt att tvätta i massor, städats och två rejäla cykelturer har hunnits med. Tog en förmiddags tur med tanken i bakhuvudet att "turfa" lite och samla ihop ett gäng zoner. Några fick jag ihop i alla fall. Några timmar senare hade jag blivit av med alla utom två zoner. Och i väntan på fotbollen så kunde jag ju lika gärna ta en cykeltur till och ta tillbaka några zoner och hann ta några nya. När jag kom hem och tittade på Runkeeper-appen hade jag fått ihop 1,9 mil. 

Nu kan jag med gott samvete titta på VM-finalen.
Smultronställe

1 Läs mer >>
Åkte hem över helgen med mamma och pappa. Åker nog ut till skärgården igen redan på måndag igen.


Blev spontana planer så här på lördagskvällen. En härlig kvällspromenad i strålande sol med Petra och när vi gick förbi minigolfbanan tog vi ett snabbt beslut att ta oss en runda innan vi fortsatte promenaden.

Vi hann hem precis lagom sändningen av semifinalen mellan Brasilen - Holland. Spontana planer

1 Läs mer >>

För ett tag sedan trillade inbjudan till detta event ner i brevlådan. Tackade ja på bums och idag fick vi bekräftelse på att få gå. Trevligt med lite mingel och höstpepp innan allt drar igång igen. 

Idag, som alla andra dagar denna vecka, har värmen och solen förgyllt ledigheten. Även svalkande vindar, tack för det!  Tror till och med att jag fått lite färg efter att ha legat på klipporna en stund efter att vi var och badade.

Nu blir det lite kvällsmat: grillspett och färskpotatis. Inte för att jag är speciellt hungrig i värmen.


Höstpepp i sommarvärm...

1 Läs mer >>
Min kollega ringde mig imorse. Inte bara dn gång utan tre gånger. Lite undringar och funderingar över hur vi bestämde att sätta upp allt kring matematik-temat i höst. Jag var på väg flera gånger:  Jag har semester, jag tar det där i augusti, men blev avbruten med nya frågor. Att jag aldrig kan lära mig att stå på mig. 

Efter att vi lagt på så dröjde det några minuter innan ett sms kom: 
"Förlåt att jag stör på din semester, tänkte mig inte för. Här kommer lite bilder hur det blev, har jag gjort fel så gör om när du är tillbaka efter en välbehövlig semester. "
 
Detta har ju inte med matematik att göra, även om man såklart kan räkna hur många bokstäver alfabetet har etc. Många av våra barn är väldigt nyfikna på bokstäver och att forma bokstäverna själva, så vi tänkte oss en liten bokstavsvägg.

Likheter - olikheter, antalsuppfattning,  ja det finns en uppsjö av vad barnen kan träna vid denna vägg. 

Nu ska jag bara koppla bort jobbet igen, och bara njuta av att vara, ta dagen som den kommer och av den vackra skärgården.
Igår kväll la pappa och jag nät. När vi lagt ut nätet var vi bara tvungna att sitta kvar en stund och njuta av den vackra solnedgången innan vi åkte tillbaka. Fiskelyckan? Ja, imorse när morfar var och tog upp det så hade vi fått fem abborrar. Så får vi några till imorgon så blir det abborre-låda till middag. Bland det godaste jag vet och skulle kunna leva på det.Semester?

1 Läs mer >>
Igår på dagen blev det minigolf. Även om jag inte är speciellt bra så är det alltid lika kul att spela. Och tävlingsmänniskan, släktens envishet deluxe och den dåliga förlorare-andan kom fram på en gång trots att jag var den som vann. Bollar flög mellan banorna och träden, dock inga svordomar som utdelades eller klubbor som flög över staket.

Idag har jag mest legat vid vattnet med en bok och en vattenflaska för svalkande vindar. Varmt är bara förnamnet!

Minigolf