1 Läs mer >>
Lördagakvällen spenderades med F:s sällskap och vi tittade på åttondelsfinalen mellan Brasilien - Chile samt efter viss övertalning Frökens Frimans krig. Jag missade säsong 1 av denna serie i vintras. 
Lyckades få upp nya tavlan alldeles själv igår med utan hjälp av F. 

Söndagen har spenderats med min ena faster i Sollentuna Centrum. Det Shopping, skratt och fika blandades med roliga, men också djupa samtal.


Söndag med faster

1 Läs mer >>
Cyklade iväg till Mio under förmiddagen.  Jag är nämligen på jakt efter nytt köksbord och köksstolar. I veckan såg jag ett perfekt bord, storleksmässigt och i rätt stil, i ett reklamutskick från just Mio. Jättefint, men när det väl kom till att köpa det så var det: 
1. Två - tre veckors leverans tid (jag kan gott vänta och är inte i en superakut sits)och skulle då inte få köpa det till rea-pris utan ordinarie pris.  

Här började jag se rött kan det tilläggas. 

2. Dessutom var stolarna slutsålda och butiken erbjöd ingen likvärdig produkt istället. Hur kan stolarna i en kampanj-/reapaket vara slutsålt men inte bordet?

Och då slog det slint för mig. 
För en butik som har rea- eller kampanjpris på en vara som en kund vill köpa och inte har varan leveransklar under den aktuella perioden tycker jag inte att butiken så får jag inte ihop ekvationen att ta ut fullt pris när det är leveransklart. Då köper jag mitt köksbord och mina köksstolar hos en annan kedja istället. 

Så istället för nytt köksbord fick lite annat i inredningsväg följa med mig hem. Allt fyndat på rea för 400kr.
Gäller att passa på i dessa sommar-rea-tider.Köksmöbler

1 Läs mer >>

Idag blev vi verkligen bortskämda på jobbet av en förälder som kom med denna dröm till tårta. Färska hallon och en gudomligt god chokladtårta. Var som en blandning av en chokladmousse och kärleksmums.

En lugn arbetsvecka avslutades med 6 st barn på avdelningen. Ett par väldigt lugna och behagliga arbetstimmar. Hann bl.a fixa undan en del pappersjobb inför hösten. 

Ikväll blir det att ladda batterierna för en morgondag att leta nytt köksbord och stolar.


Happy friday!

1 Läs mer >>

Idag blev det lite lyxig fika på rasten.  Då många börjar gå på ledighet och semestrar i personalgruppen, så vi slog till och unnade oss att beställa tårta. Jag är inget större fan av tårta, men en liten, liten bit ibland kan till och med jag unna mig. 
 
Trots att det varit lugnare, mindre barn och stundtals känts som vi enbart bedriver barnpassning då barnen leker otroligt bra med varandra så har timmarna på jobbet bara försvunnit i rask takt denna vecka. Samtidigt vill man inte vara där och peta för mycket i leken och störa, utan bara observera och se hur de beter sig och är tillsammans med varandra.

Ikväll ska jag unna mig ett glas rosé och titta på säsongspremiären av "Sommaren med Ernst". När det är Ernst, Allsång på Skansen samt Morden i Midsommer då är det sommar på riktigt. Alla de där sommarkvällarna vi suttit ihopkrupna och ihopträngda i en alldles för liten soffan med kvällsfikat framför Allsången och Morden i Midsommer på landet är det som dyker upp när dessa program börjar sändas.
 

Torsdagslyx!!

1 Läs mer >>
En av mina kollegor tipsade mig om en app som uppmuntrar till både fysisk aktivitet, orientering i ett nutida format och en gnutta tävling. Sånt gillar jag!
 
Appen heter Turf och så här förklaras den på Wikipedia:
ett realtidsspel för smartphones. Spelet går ut på att samla poäng, vilket görs genom att ta över zoner och behålla dem så länge som möjligt. Zonen övertas genom att befinna sig på den platsen rent fysiskt. En spelomgång varar i ungefär en månad. Den som har mest poäng när en omgång är slut blir vinnare och får bland annat själv bestämma en ny zon. 
Jag laddade ner appen i helgen och bekantade mig med den. Fångade min första zon igår och den blir då grön när jag tagit den och stannat en stund i den. Så idag efter jobbet cyklade jag en längre runda och försökte hitta flera zoner att lägga beslag på. Lyckades kamma hem ytterliggare en zon. Imorgon när jag slutar tidigit så blir det en längre cykeltur och försöka "fånga" några fler zoner.
 

Jag är ju inga tävlingsmänniska alls när det kommer till kritan {... hehe}. Så ska bli intressant vilken tävlingshets det blir.

 
 

Turf

1 Läs mer >>
Idag känns det som vi vridit tiden tillbaka till april. För det känns som riktigt aprilväder idag. Ena sekunden vräcker regnet ner, i nästa sekund är det uppehåll och eventuellt kommer solen fram en stund för att i nästa sekund ösregna igen. Kallt och blåsigt är det med.
 

Jag lyckades ta mig ut mellan skurarna på en cykeltur och var bara tvungen att stanna till när jag såg att de räffsat och hängt upp hö på tork. Det kändes tagit direkt ur Barnen i Bullerbyn-böckerna av Astrid Lindgren eller från somrarna i hos min pappas farbror som bodde på en gård en bit utanför Almunge. När jag var liten hade de visserligen börjat avveckla jordbruket och de flesta av djuren, men visst räffsade och hängde de upp höet fortfarande. 
 
Resten av dagen får spenderas med film och fotbolls-VM. Blir lagom uppladdning inför kommande arbetsvecka. 
 

Aprilväder

1 Läs mer >>
Midsommarafton blev mysig och alldeles lagom. Vi blev till slut 10 st som firade tillsammans. Alltid trevligare ju fler man är. 

Sillunch är obligatoriskt på midsommar tycker jag. Det hör till. Vi hade egenkomponerade snapsvisor och frågesport både under lunchen och efteråt. Framåt kvällskvisten grillade vi. Känns som att vi inte gjorde annat än åt igår och skålade in midsommaren. Någon dans runt midsommarstången blev det dock inte i år. 

Strax efter midnatt var det riktigt mysigt att cykla hem i sommarnatten. Och även om solen var på väg att gå mer väldigt vackert ute och luften alldeles klar. 

Vi skålar för en mids...

1 Läs mer >>

I Stockholm ska det bli 14 grader och sol/moln. Låter som typiskt midsimmarväder. Bara att leta fram en varm tröja och regnjackan (jag litar inte på vödergudarna). Hoppas ni får en fantastisk helg!

 
 
 

Glad Midsommar

1 Läs mer >>
1. Jag hade sovmorgon imorse, dessutom kort arbetsdag. Välbehövligt!
2. Bara tre veckor kvar: Semester!!!
3. Allt inför midsommar är fixat. Nu är det bara att be till vädergudarna på hyfsat väder. 
 
Förra årets midsommarbukett. I år blir det inte skärgårdshäng över midsommar. I år blir jag kvar i stan med vänner. Inte fel det heller. 
 
 
 
 
 
 

Dagens tre bästa

1 Läs mer >>

Ikväll har jag varit hos lillebror och hans flickvän i Täby för att fira hans födelsedag i förskott. Då vi alla är utsprida under midsommar och de flesta av oss åker redan imorgon (när han egentligen fyller) så blev det firande idag istället. 
 
Blev bjudna på en otroligt god middag och fika. Som alltid springer tiden i en raslig fart när man har trevligt.
 
När jag kom hem strax före 22 och det fortfarande är ljust ute är riktigt njutbart. 
Kan inte låta bli att stanna upp och njuta av ljuset. För hur skönt det än är så vänder det efter midsommar.
 
Nu ska jag bädda ner mig med en bra bok!
 
 

Födelsedagskalas

1 Läs mer >>
En gång sagt av Bill Gates, men tåls att upprepas, speciellt så här i skolavslutningstider. Nu har visserligen de flesta gått på sommarlov, men tåls ändå att lyftas fram och påminna många om.
 
Igår när vi var i Sollentuna Centrum reagerade jag inte bara en och två gånger på hur ungdomar resonerar kring livet i allmänhet, jobb, löner och hur lätt de tror allting är. Många gånger är de naiva och har en för stor ego-dos. Har de inga människor runt omkring sig som kan ta ner dem lite från sina höga hästar och komma ner till verkligheten igen? 
 
 
 
 
 
 

Vill du lyckas?

0 Läs mer >>
Just nu passar jag på så mycket jag kan att plocka in blomster. Naturen bjuder verkligen på mycket fint just nu.
 
Min kropp och jag är inte kompisar alls för tillfället. Har gått i två veckors tid med en varannan-dag-jag-känner-mig-sjuk-känsla. Det bryter inte ut heller. Vilket jag trodde att det skulle göra när jag var långledig nyligen och fick några extra dagars ledighet. Jag känner mig pigg och laddad för jobb ena dagen och nästa dag totalvägrar kroppen. Nu är det bara att bita ihop denna vecka. 
 
Efter jobbet idag blev det en sväng till Sollentuna Centrum med Petra. Ett spontant beslut som tog på bara några minuter. Jag njuter alltid lika extra av sådana hör dagar/kvällar som blir spontana. Önskar jag vore mer spontan oftare.  
 
Kunde inte låta bli att fynda denna ljuslykta som bara stod där i butiken Haga Hem och ropade på mig.
 
Nu ska jag koppla av och titta på lite fotboll innan det blir tidigt i säng för min del. 

 
 
 
 

Semesterfeeling!