1 Läs mer >>


Sport ska sprida glädje, men en dag som denna när nästan hela min facebooksida näst intill fylls av meddelanden av sorg känns den känslan långt borta. Finns inga ord i världen för det tragiska som har hänt. 
Fotboll är en sport som ska förena människor, inte ta livet av dem - oavsett vilka lagfärger man bär. Detta är fruktansvärt. Det skulle aldrig ha behövt hända! 

Den person som igår blev mördad under den allsvenska premiären mellan Helsingborg -Djurgården IF var en fd elevs styvpappa. En 9-åring som idag, dagen efter inte förstår varför hennes styvpappa rykts bort från henne och familjen. Han var ju bara där för att titta på fotboll som hon så klokt hade uttrykt sig imorse. En omtyckt egenföretagare, idrottsledare, pappa och man har rykts ifrån oss alldeles för tidigt! 

Ni som söker bråk, ni som slåss för ert lag, ni borde tänka ett steg längre, för det här är inget annat än ointelligens, osäkerthet, hat och grupptryck. Våga ta avstånd. 

Det räcker nu!

1 Läs mer >>

Vackra rabatter att beskåda när jag promenerar till och från jobbet om dagarna. Alltid finns det något nytt att vila ögonen på en stund.

Hörrni, det är måndag! Dags att kick igång en ny vecka! Även om jag var en aningens trött imorse och gått i en dvala mest hela dagen sä är det rätt underbart med en ny vecka!

Blev en lugn start på veckan med få barn och många som gick hem tidigare. Det ledde till att jag och en kollega kunde sitta och titta lite på hur dokumentationen, utvecklingsplaner etc förs in i deras system. Ett helt nytt system för min del att bekanta mig med. Vi hann även punkta upp och påbörja en liten dagordning inför avdelningsmöte imorgon. Ett stort plus i kanten för två strukturpersoner som oss.  

Nu ska jag bara njuta av att det fortfarande är ljust ute och sitta en stund på balkongen innan solen går ner. 

Hello Monday!

1 Läs mer >>

Jag har sedan debutalbumet för ett par år sedan varit ett fan av Oskar Linnros musik. Jag lyssnar även en del på Snook, där både han och lika grymma Daniel Adams Ray var gruppens medlemmar. När jag läste att Oskar Linnros eventuellt ska vara med i kommande säsongen av "Så mycket bättre" var lyckan gjord för min del inför hösten.

Min söndag startades med att lyxa till det med sovmorgon! Otroligt skönt att få sova ett par timmar extra idag efter att ha haft alldeles för många tidiga dagar. När jag ändå var inne på lyx så unnade jag mig en morgonpromenad ner till de mer centrala delarna för frukost på ett cafe. Mitt första handsval hade inte öppnat och var dryga timmen kvar innan det skulle öppna så promenerade vidare till Väsby Nya Konditori istället. Lyxigt att äta frukost ute, även om det inte är något jag planerarar att unna mig varje helg!
 

Efter ett par timmar hemma och lite fix så fick jag ett sms om jag ville hänga på till Sigtuna ett par timmar. Inget jag kunde tacka nej till. Sigtuna är verkligen vackert oavsett årstid. Nu var det ett par månader jag sist var här. Tror det var en vacker och solig höstdag i oktober. Precis som då visade sig Sigtuna från sin bästa sida! 
 

På vägen hem från Sigtuna passade vi på att stanna till en stund vid Plantagen. Jag köpte med mig lite blommor hem för att plantera. Blev årets första plantering: påskliljor byte ut höstljungen som stått alldeles för länge.
 
 

Så mycket bättre

1 Läs mer >>
Väder: sol och vårvibbar
Lunch: ugnstekt lax, kokt potatis och sallad
Trevlighet: årets första fika utomhus
Mellanmål: smoothie på banan och jordgubbar
Obra: vakenheten sedan 4-snåret. 
Nervösa: känslan när man tror att hemnycklarna är borttappade. 
Motion: 9,8 km långpromenad i vårsolen. 
Instruerande: grundkurs med en vän hur man använder en smartphone. 

En härlig lördag trots att sömnen och jag inte är kompisar för tillfället. Detta börjar ta ut sitt rätta jag att snitta 5-6 h per natt. Det är inte riktigt min grej. Jag behöver runt 8 h för att fungera normalt. Jag tror visserligen vad det beror på och att det snart vänder, för annara går jag under. Tur att jag har lite solenergi att tanka på med ett par dagar. 

Nu är bokhyllan påfylld med ett gäng böcker för ett tag framöver och jag kan stilla läslusten när den sätter in. 

Spenderat dagen med en långpromenad med en vän, Skopan-besök och fyndade böcker, årets första fika utomhus intogs på en uteservering hanns också med. Härligt! 

Lördagens

1 Läs mer >>
Äntligen fredag och en stundande helg med trevligheter inbokade. På sätt och viss skönt att det blev en kort arbetsvecka. För det tar på krafterna att börja på något nytt.
Det kändes som att vara tillbaka i Thailand ikväll. Tropiskt regn, elefant och Singha. Detenda som saknades var att sitta barfota med fötterna i sanden, vid en restaurang på stranden och en där härliga värmen. 

Idag blev det även en after work med en del av kollegorna. Tror att vi blev totalt 13 st till slut som möttes upp på Tiger för middag och några trevliga timmar tillsammans. Efter middagen skulle några vidare hem till en kollega, men där tackade  jag för mig. Alldeles för trött och ville bara hem till sängen för en god natts sömn. 
 
 

After Work

1 Läs mer >>

Nya lampan på plats! Letat ett bra tag innan jag hittade någon som föll mig i smaken. Tur jag har en händig pappa som hjälper till när det behövs ordnas med saker här hemma.

Första arbetsdagen på nya arbetsplatsen är avverkad. Kul att äntligen vara igång. Trevliga kollegor och härliga barn!! Detta kan nog bli bra när jag är inne i rutinerna på avdelningen och verksamheten. Vi spenderade förmiddagen med skogsdag. Torsdagar är tydligen skogsdag fick jag lära mig imorse. Efter lunch blev det en lugn sagostund och efterföljande lekstund. Fullt ös från start till mål!


Jag hade en inplanerad kvällspromenad med en vän och efter jobbet var jag beredd att avboka den. Tröttheten tog över och jag ville helst bara dra en filt över mig. Det sätter spår att vakna mellan kl. 4-5 varje morgon. Vet inte vad som hänt riktigt på den fronten, men hoppas det vänder snart. Promenaden lyckades ta mig iväg ändå. Skönt! Jag kommer somna ovaggat ikväll.
 
 
 
 

Första dagen på något...

1 Läs mer >>

Gårdagens långpromenad. 8,9 km. Lite småruggigt och blåsigt, men alltid lika skönt när man kommer hem. Jag har kommit in i ett bra stim med promenaderna. Promenerar gör jag dagligen, men de där långpromenaderna har det tidigare blivit 2-3 kvällar i veckan. De senaste två veckorna har jag gått mellan 7-9,5 km varje kväll. Skönt, avkopplande och bra motion. 

Idag har jag äntligen varit och skrivit på papper på nya jobbet. Imorgon är det tillbaka till rutiner och vardag igen. Som jag saknat. Även om jag försökt behålla rutinerna ändå de senaste dagarna så är det inte samma sak som när man jobbar.


Här på kvällskvisten har mamma och pappa varit här över en fika. Pappa hjälpte även till att sätta upp en ny kökslampa. Nöjd är bara förnamnet! 
Fick även hjälp att sätta upp spegeln igen inne i sovrummet. I lördagskväll hade jag tur på min sida när spegeln åkte i golvet. Tack och lov klarade jag mig från 7 års olycka då spegeln klarade sig helt från att gå sönder eller utan en ända skråma.

Nu blir det Uppdrag Granskning innan det är dags att försöka få några timmars sömn i natt. Brukar sova lite halvdant kvällen innan ett nytt jobb, första dagen efter semestern etc.

Ut med det gamla in m...

1 Läs mer >>

Drömmer mig bort med inredningstankar till friggeboden och att boa in mig där i sommar på riktigt.

Visserligen har vi ägt sommarstugan och tillhörande friggebod i 4 år nu. 4 år av totalrenovering och uppfräschning från tidigare ägare. Vi börjar se slutet på den stora renoveringen av själva boningshuset och att vi nu kan använda den fullt ut under vår- och sommarhalvåret. Den är mer bebolig än tidigare.  Nu är de där projekten vi kommit underfund med längs vägen som ska tas itu med samt sätta lite personlig prägel på friggeboden. 

Friggeboden har varit det projekt vi lagt på is då den varit det som varit i minst behov av renovering. Det är nu dags att börja inreda under våren och sommaren. 

Skärgårdsinspo

1 Läs mer >>


Östhammar är verkligen en skärgårdsidyll och varje sommar i 30 år har jag strosat längs med gatorna och gränderna här. Jag strosar gärna runt på stadens mysiga gator när jag än idag är på besök under sommaren. Jag stannar alltid en liten extra stund nere vid hamnen. Närheten til havet har alltid legat mig nära hjärtat. Här finns närheten till vattnet helt klart. När tillfällen bjuds promenerar jag gärna runt där med min morfar och lyssnar till hans historier och berättelser från hans uppväxt och barndomsstad. Vad som tidigare fanns i de gamla husen, vart han gick i skolan, där han lekte och gjorde hyss. 
 

Här vid hamnen och Sjödalstorget ligger numera små hantverksbodar med närproducerat hantverk, konst m.m. Dessa hus är nya och funnits i ett par år. 
 

Verkstäderna precis innan man promenerar ut till Krutudden och där ute ligger stadens campingplats. Där har jag bl.a spelat minigolf om sommrarna som barn. Mormor och morfar var ofta ute på Krutudden på dans när de var yngre. När morfar var liten var de ofta där ute och fiskade. 
 

Vid Socitetsparken finns idag bl.a. lusthus ochboulebana.  Under hösten och skördetiden så är det både Bondens skördemarknad under ett par helger i sep/okt samt en stor höstmarknad. Vid 1800-talets senare hälft var det hit sociteten från bl.a Stockholm, Uppsala och Gävle valfärdade med ångbåtar till varm- och kallbadhusen som låg här. Det fanns bl.a olika medicinska bad, dans på kvällarna och vid 1927 låg realskolan i Socitetshuset. 
 

Detta är en av alla mysiga gator med äldre hus i Östhammar som fortfarande är bevarade. På en av dessa gator/gränder växte min morfar upp med alla sina syskon. Huset fanns länge kvar i morfars familj.  Tyvärr har det idag sålts och andra ägare bor där idag.. En av de saker jag älskar med Östhammar är bevarandet av just dessa gamla hus och charmen det tillför till staden, En pärla i Roslagen!
Vill man stanna för en fika i Östhammar så rekommendera jag Agdas kaffestuga på Norra Tullportsgatan 6. De har en vacker trädgårdsservering under våren och sommaren. Tillåter inte vädret att sitta ute så har de en hel del små vackra rum att sitta ner i över en kopp kaffe, goda bakverk eller en matbit.
Rekommenderar också Björkmans bageri och konditori med konstcafé som ligger längs med Drottninggatan i Östhammar. Precis uppe vid Ica-butiken. Detta bageri och konditori är riktigt anrkt här och har legat i samma lokaler i 128 år. Här finns både servering inomhus samt gatuservering längs med gågatan. Tror också att de har en innergård som man kan slå sig ner vid  för att avnjuta sin fika eller lunch. Här kan du också köpa med dig gudomligt gott matbröd. Något vi brukar göra under sommaren när vi är inne och handlar

Östhammar

1 Läs mer >>
 
 
Vad mycket tokigheter som skett i denna backe när jag var ynre. Tur att jag kan se det mesta som preskiberat. Bl.a. hade jag och mina vänner pulkaåkning i undvagn. Ingget jag rekommenderar någon att prova på.
 
Efter att ha somnat tidigt igår vaknade jag utvilad och pigg imorse. Efter lite frukost i magen så hoppade jag i kläderna och tog en morgonpromenad i solen. Passade på att promenera förbi kyrkogården och tände ett ljus för farfar. Var länge sedan nu jag var där och gjorde det. Som alltid är det på något vis rogivande att besöka kyrkogården. Efter 1,5 timmas promenerande var det skönt att komma hem och ta en kopp kaffe.  Väldigt skönt att starta morgonen med en promenad. Speciellt nu när det är så ljust på morgonen.
 
Trots att jag fick börja veckan med en ledig dag så har jag hunnit att båda tvätta, storstäda lägenheten och storhandlat. Sånt som jag prioriterade bort i helgen och la på att umgås med släkten istället. Kvalitetstid var precis vad jag behövde ladda på med i bagaget inför en ny vecka.
 
För ett tag funderade jag på att göra ett ryck att städa/skrubba balkongen inför vår/sommarsäsongen. Tror jag tar och sparar det tills helgen. Då kan jag låta allt ta den tid det behöver och slippa stressa att få det klart på ett par timmar. Tar alltid längre tid än vad jag tror att det tar från början.  Och något ska jag väl sysselsätta mig med i helgen mellan de inbokade trevligheterna. 
 

Ledig måndag

1 Läs mer >>
Ett kort på Stora Vilunda från i höstas. Just namnet Vilunda betyder "helig lund".  Här bodde "det moderna Väsbys" grundare Anton Tamm 1903-1917. Direktör på Wäsby Verkstäder och Optimus. Han ägde all mark där nu det centrala Väsby ligger. Under bl.a 50- och 60-talet var det skolverksamhet i huset och under 90-talet hade musikskolan sin verksamhet här. Jag går ofta förbi detta hus när jag är ute och promenerar det, ett otroligt vackert hus, men undrar alltid vad huset används till idag?
 
Våriga och fina vårblommor längs med Väsbyån vid Väsby station. 
 
Det har blivit en riktigt släkthelg för min del. Idag blev det återigen en härlig långpromenad i vårsolen. Blev ett par timmars paus i promenerandet hos mormor och morfar över en fika. Eftersom de också varit hundvakt det senaste dygnet till Texas, så träffade jag även min lillebror och Zofie en stund när de kom och hämtade honom. 
 

Denna backe har jag promenerat upp och ner för ett stort antal gånger genom åren. Ser inte mycket ut för världen, men ack så jobbig den varit när man kommit från stationshållet och varit trött.
 
Promenerade hem i vårsolen framåt eftermiddagen och fick en mindre chock av att se alla polisbilar på vägen i närheten av där jag bor. Trodde först att det handlade om en poliskontroll (förekommer titt som tätt här nämligen) eller möjligen ett inbrott.
När jag sen läser på Aftonbladet så är det ett misstänkt mord och en kvinna som blivit ihjälhuggen. Obehagligt och så nära inpå.  I ett område som är otroligt lungt och där det sällan händer något så kommer detta som en fullständig chock, i alla fall för mig.
 
Även om det var en mindre trevlig incident under hemvägen så har helgen var riktigt mysig och härlig kvalitetstid med nära och kära. Precis vad jag behövt ladda batterierna med inför kommande vecka. 

 

Söndag

1 Läs mer >>
Runt 18:30-tiden igår och solen på väg ner. Medan många förberedde fredagsmys igår tog jag och en vän en härlig långpromenad och njöt av solens sista strålar för dagen. Det kändes verkligen som vår i luften!
Väl hemma igen blev jag uppbjuden på lyxiga korvar, olika ostar och frukt. Bänkade oss framför Let's Dance och framåt pausen vid 21:30 tackade jag för mig och promenerade hem ner för backen. En mycket trevlig fredagskväll!
 
 
Jag måste medge att jag var en aningens segstartad denna lördag trots det fina vädret, men strax efter 12-tiden tog jag mig ut på stan och en härlig långpromenad i solen. Blev en långpromenad upp till Runby och ett besök på Skopan. Inga inköp idag!! 
Vad jag lekt många timmar här under mina barndomsår. Nostalgi att åter promenera över torget!! 

Passade på att ringa farmor när jag ändå var i krokarna. Blev några timmar med massa prat och en härlig fikapaus.  Trots att vi bor i samma kommun slås jag varje gång jag är där att jag är där på tok för sällan. Jag kan inte bara skylla på jobbet i veckorna utan det mesta handlar nog om hur jag prioriterar min tid både i veckorna och under helgerna!! Ändring får helt klart ske. 
 
Otroligt skönt att det fortfarande är ljust länge nu på eftermiddagarna. Så istället för att ta bussen hem promenerade jag hem i eftermiddagssolen. Skönt!! 
 

Efter en skön långpromenad på 9,5 km idag så toppades denna härliga lördag med att hitta några blåsippor på vägen hem!! Nu är våren verkligen här eller hur?
 
 

Vårig lördag!