1 Läs mer >>
Glad 1:a advent! 

Inte blivit många knop här hemma idag. Långpromenad, storhandlat för veckan och en snabb sväng förbi Gamla Apotekets julmarknad och kikade in en fd kollegas alster som hon stod och sålde. Även hunnit klicka hem lite hårda klappar till nära och kära. Smidigt och utan trängsel också. 

Skyltsöndag, ja det är nog ett begrepp som försvinner mer och mer tyvärr. Numera julskyltar butikerna betydligt mycket tidigare än förr om åren. Jag och min lillebror åkte alltid in med mormor till NK:s julskyltning och tog oss god tid att titta på den. När vi var klara gick vi över gatan till Stor och Liten i Gallerian och vi fick visa och peka vad vi önskade oss i julklapp. Innan vi åkte hem så avslutade vi med en fika i Gallerian.
Första advent

1 Läs mer >>
Det är så mycket som ska klämmas in på en helg. Man ska hinna vila, få lite egentid (idag blev en långpromenad i solen, sweet!), laga lite extra god mat, springa ärenden, hinna med helg-fika, träffa vänner… Det är lätt att helgen blir stressig alltså.

Idag blev det ett par timmar på Steninge slotts julmarknad med Petra och Marie. Mysigt att vara på Steninge och får alltid lite extra julkänslor av besöka deras julmarknad.

Resten av lördagskvällen blir det att julpynta det sista inför 1:a advent, lyssna på julmusik och dricka lite glögg innan Så mycket bättreWeekend

0 Läs mer >>
LoppiBlogbag 1-åring
 
I veckan var jag och hämtade ut denna omgångs blogbag från Loppi. Denna gång med produkter för en 1-åring.
Blev en trevlig överraskning till en kollegas 1-åriga dotter.
 
Bilen från Citroen var en ren hit, och den leks det tydligen med hemma i tid och otid. Mellanmålen från Semper var slut på två dagar och är en ny mellanmålsfavorit. Föräldrarna i hushållet fick två nya favoriter till utflykter etc nämligen Folksams smarta first aid kit med plåster, solskydd m.m. och även produkterna från ACO.
 
Bamse-tidningen läses flitigt till nattningen. Så detta blev en hit hemma hos min kollega både bland vuxna och barn.
 
 
 
 
 

LoppiBlogbag 1-åring

1 Läs mer >>
Veckan har gått i ett på jobbet och utanför jobbet. Mörkret tar dessutom långsamt slut på den lilla energi jag har och tar snart knäcken på mig.

Vi har valt att fokusera på matematik detta läsår och ett område vi fokuserat på under hösten är mätning och längd. Alla avdelningar har jobbat på olika sätt men utmynat i att alla gjort en varsin kropp med längdmått av kroppstemat. Om några veckor är det vernissage av våra alster.

Det har bakats och fixats inför adventsfika på jobbet idag. 

Adventskalender till barnen på jobbet har ordnats och är på plats inför måndag.

Utvecklingssamtalsperioden är över för denna gång sedan ett tag tillbaka och allt efterarbete blev klart idag. Så med gott samvete kan vi också stryka terminens sista avdelningsmöte nästa vecka.  Vi ligger mer än i fas inför en annars hektisk period, men i år känns allt väldigt välorganiserat och planerat in i minsta detalj. 

Så nu kan jag med gott samvete helg, en efterlängtad sådan. Ska bara njuta av kvalitetstid med vänner samt egentid hos frissan.Worki worki

0 Läs mer >>
Äntligen öppnar Lager 157 på lite närmare håll. Nyligen öppnade också en butik i Uppsala och nu även i Barkarby.
Ikväll var det Vip-kväll innan de slår upp portarna imorgon. Självklart var vi där och kikade. Kön ringlade lång utanför butiken och otroligt mycket folk inne i butiken när vi väl kom in så blev inget långvarigt besök. Men butiken står ju kvar så blir garanterat ett besök framöver.

Minusgrader, hala vägar och frost imorse. 

En trevlig kväll med fd kollegor med shoppingrunda i Barkarby och middag. Trevligt avslut på onsdagskvällen.Vip-kväll Lager 157

1 Läs mer >>

Söndag med tända ljus och en bok. Tid till vila, ladda batterierna och låta dagen erbjuda det som dyker upp. 

Idag har tiden mest ägnats åt att planera stundande födelsedag om ett par veckor, julklappstankar, de sista pusselbitarna för kommande trevligheter under december har fallit på plats och ett långt telefonsamtal med en fd kollega som jag inte träffat på länge.


 


Söndag

1 Läs mer >>
I fredags hade vi skapande på jobbet. Med hjälp av flytande lim, strösocker och glasburkar (modell barnmatsburk använde vi) så gjorde vi superfina ljuslyktor.

Så här i pysseltider inför julen så kommer här ett enkelt tips som alla kan göra och fixar att genomföra. Vill man göra det lite mer avancerat så kan man klippa ut hus, träd etc i silkespapper och klistra dit innan man rullar glasburkarna i strösocker. Eller varför inte ett fint band upptill?


Pysseltips inför jule...

0 Läs mer >>
Vackra Stockholmsmotiv.

Vackra Stockholm och jag skulle ha kunnat köpt alla dessa tavlor, men priserna passade inte plånboken just nu. Och egentligen är det väl inte dyrt att betala mellan 4000-5000 kr för tavlor som är målade av en konstnär.

Denna blev också snabbt en favorit hos mig. 

Sedan jag gjort några resor till Thailand och sett elefanter leva både fritt i i djungeln samt på olika anrättningar där folk åker för att rida på elefanter så är det något magiskt med elefanter.

Jag trodde först att detta var ett vackert träd, en stor ståtlig ek, men när jag efter en stunda tittande så ser jag en vacker tavla av en kvinna.

Så långt ifrån mig och min inredningsstil som man bara kan komma, men ändå något i tavlan som gör att jag känner att jag skulle vilja ha den hängandes hos mig.

Lördagen har spenderats på Ulfsunda slott och en vernissage med massa vackra, fina tavlor. Flera tavlor som jag hade velat köpt. Idag fick jag nöja mig med bubbel, snittar och att betrakta all konst tillsammans med Emma.


Vernissage på Ulfsund...

1 Läs mer >>
Ryck upp dig! Jag har fått detta slängt i ansiktet så många gånger. När kroppen skriker nej, skakar av rädsla och gör allt annat än vad du egentligen vill så är det lättare sagt än gjort.

Jag har länge funderat och tänkt hur jag ska formulera detta blogginlägg.  Då jag  fortfarande väldigt svårt att prata om min ångest-resa trots att jag idag kan hantera min ångest på ett sätt jag inte kunde då och vet hur jag idag kan förhindra eller hitta sätt så den inte dyker upp. Idag kan jag leva med ångesten utan att se den som min värsta fiende. 

Då kände jag mig bokstavligen som en urvriden disktrasa av att bara tänka av att ta mig för och göra något. Jag som alltid, på gott och ont, varit en (är fortfarande) rutin- och kontrollmänniska hade helt plötsligt tappat alla rutiner och all kontroll. En simpel sak som att  ta mig upp ur sängen och sätta mig på sängkanten på morgonen var ett projekt som kunde ta mig en hel dag. För att dagen efter vara sängliggandes av ren trötthet. Och det kan låta väldigt konstigt eller märkligt för någon som inte varit där för det är väl bara att göra?
Men för mig som hade mått så dåligt under så lång tid, legat vaken flera nätter i rad och ältat saker, knappt åt, och en stressnivå utan dess like så var det rent omöjligt trots att jag visste hur jag skulle göra i praktiken, men min kropp sa något helt annat.

Det satt också långt inne för mig att inse att jag behövde hjälp, ta emot hjälp och att faktiskt söka hjälp för detta. Men det var värt den resan. För idag kan jag njuta av livet igen. Även om jag har dagar då jag känner av ångesten, men idag vet jag signalerna av när det är dags att bromsa och stanna upp för att inte hamna där igen.Ryck upp dig!

0 Läs mer >>
Slutet av arbetsveckan närmar sig med stormateg, och en efterlängtad helg med trevligheter inbokade.

Vacker valborgskväll i skärgården för två år sedan. 

Ikväll blev det middag med mamma och pappa. Ett par dagars fördröjt födelsedagsfirande av mamma som fyllde år i tisdags.

Nu ska jag bara njuta med en bok och sova tidigt. Att vakna vid 4-tiden klarvaken är inte min melodi och börjar ta ut sitt rätta jag. 

Slutet på veckan

1 Läs mer >>
Det har varit en trött start på veckan. Det har känts som om jag gått i ett vakuum och aldrig blivit pigg, trots bl.a bra sömn. Vädret måste vara en stor faktor för tillfället och finns ett gäng andra faktorer ocks som påverkat tröttheten.


Imorse när jag promenerade till jobbet så bjöds det på lite blå himmel och lite minimalt med sol, men ljuset var där. Precis vad jag behövde så här i mitten av veckan och för att tanka på med lite ny energi. 

Halva arbetsveckan gjord och imorgonkväll vankas trevligheter innan vi kan avsluta arbetsveckan med en tidig fredag.

Wake me up!

0 Läs mer >>


I just wanna know If ...