0 Läs mer >>
Apothekes handgjorda och naturliga tvål och lotion med doft av lavendel.

Jag hade turen att vinna dessa två produkter via Spot and Tell i julas. 
Alla produkter är gjorda på naturliga råvaror och handgjorda i Brooklyn. Det finns allt från fasta tvålar till body scrubs, doftljus till flytande tvålar. 
De lanserades dessutom nyligen i Sverige.

Förpackningarna är otroligt vackra att ha framme, lavendeldoften är som att stå i ett hav av lavendelblommor (den där lagom starka doften av lavendel) och produkterna känns väldigt lyxiga.Apothekes handgjorda ...

0 Läs mer >>
Igår lyckades jag få njuta av några solstrålar och att promenera hem när det fortfarande var ljust ute. 

Torsdagar är en av mina tidiga dagar. Och har blivit någon form av städdag för min del. Otroligt skönt att städa, bädda rent i sängen, torka rent etc inför helgen och på fredagen bara kunna njuta. 

Veckan har gått fort. Vi har letat spår i snön, pratat geometriska former, skapat kreationer med trolldeg, grovplanerat fram till påsklovet och alla vardagsrutiner på avdelningen har bara gått i ett på jobbet. Jag har unnat mig rejäla långpromenader och hunnit med 3 träningspass från Paolo Robertos träningsbibel. Planen är att hinna med 2 st till under helgen. 

Fredag du är mer än välkommen och ska nog trots allt bli skönt med helg! 

Välkommen fredag!

1 Läs mer >>
En sommarkväll och ett kvällsdopp från badberget vid sommarstället i Roslagen i somras.

Idag längtar jag lite extra efter landet, skärgården, lugnet och de vackra sommarkvällarna. Det är där jag samlar på mig ny energi, hittar lugnet i tillbaron och bara är. Mitt andningshål, mitt smultronställe.

När det känns extra tungt, motigt eller bara längtan ut till skärgården känns lite extra försvinner mina tankar alltid  tillbaka till de härliga sommarveckorna på landet. Efter en stunds tillbaka-blick så känns allt genast lite lättare att ta itu med.

Och just idag längtar jag lite extra efter en helg på ön. 
Skärgårdslängtan

0 Läs mer >>

Mulet, grått och plusgrader när jag promenerade till jobbet igår morse.  Desto mer slask när jag promenerade hem framåt eftermiddagen.

Det här slaskvädret faller mig inte riktigt i smaken. Hellre vinter och krispigt eller vår/sommar än detta slask och trista väder.  Det är inte speciellt kul att vara ute och promenera i detta slask, men får
se det positiva i att det i alla fall är plusgrader. 

Idag var det lite mer slaskigt och småhalt ute istället när jag promenerade till jobbet. 

Kvällens inplanerade promenad blev istället kvällshandling på Ica med massa skratt och tokigheter bland hyllorna trevligt sällskap och ny energi är påfylld. Precis vad jag behövde avsluta min onsdag med. 

När kinderna är rosig...

1 Läs mer >>

Nu är ESTA-visumet godkänt och betalt! New York snart ses vi!! 

Vad jag längtar efter den där New York-resan för tillfället. Just nu är det väldigt skönt att ha något att se fram emot och längta till. Gör det lite lättare när man har tuffa dagar eller gråa, slaskdagar som idag. 

Idag var min tidiga dag och hade lite fix att ordna med i centrum efter jobbet och jag var tydligen inte ensam. Brukar passa på att ta min tidiga dag till såna där måste-saker. Det brukar vara riktigt behagligt att strosa runt innan alla andra slutar jobbet och ändå komma hem i vettig tid. Idag var jag tydligen inte ensam om att ha den planen.  Extra skönt dock att ha veckans måsten avklarade och bara kunna ägna mig åt trevligare saker resten av veckan efter arbetstid.
Tisdagsfix

0 Läs mer >>
Lina och jag har följts åt sedan årskurs 1 i grundskolan (visserlien parallellklasser och umgicks i olika kompisgäng), men det var först under gymnasietiden vi började umgås och igår döptes hennes efterlängtade Filippa. Tack att jag fick del er speciella dag med er!
 
Idag har det stått långpromenad på schemat (stående inslag varje dag efter att aktivitetsbandet kom in i mitt liv), och blivit som en drog att gå de där stegen. Intalar mig att detta är en mer hälsosam och nyttig drog så länge det inte går till någon överdrift. Även om jag vissa dagar, hittills varit ute och gott på halvudda tider främst på morgonkvisten, men desto mer hinner jag med resten av just de dagarna.
 
Hann med en extra långpromenad innan söndagsmiddag'n med familjen. 

Avslutar med en söndagsmiddag med familjen och visumansökam inför vårens resa. Lika  bra att ha det gjort så det inte glöms av. Nu börjar resan kännas mer på riktigt, men också närma sig. Som jag längtar!
 
 
 
 

Söndagsfix!

1 Läs mer >>
Lördag kl 7:57 och helt tomt på bilar i Glädjen

Lördag och jag tänkte unna mig en sovmorgon. Det var planen, men istället har jag varit uppe och vaken sedan kl. 4:30. Vad jag nu skulle göra uppe då! 

När klockan blev framåt 7-tiden var jag så rastlös att en långpromenad kändes mest rimligt. Så 1,5 hs promenad i -3 grader och pulsande i snö var precis vad som hjälpte. 

Nu blir det att göra sig i ordning inför dagens och kvällens trevligheter. Från en fest till en annan blir det nämligen idag: dop och sen födelsedagsmiddag på det. 

Hej lördag!

0 Läs mer >>
Vad veckorna går fort! Redan torsdag och snart helg igen. Känns som om att det bara är måndag och fredag. Dagarna där emellan flytter ihop i ett väldigt tempo. Idag går ögonen i kors efter 12,5 h på jobbet och blir en tidig kväll om jag ska orka med morgondagen.
Hej Torsdag!

1 Läs mer >>
Det börjar kännas i kropp och knopp att vi inte varit fulltaliga på alla avdelningar en enda dag sen terminen startade efter jul samt att vår kock inte heller varit på plats. Alla vänder och vrider knut på sig själva flera gånger om just nu. Och det tar på alla. 


Även om jag sett fram kvällens promemad med Petra så var det på sätt och viss var det skönt att den blev inställd. Kroppen halvstrejkar redan dag 2 på jobbveckan, vilket känns så där men bara bita ihop. Det är en ny dag imorgon och förhoppningsvis blir promenaden av imorgon istället. Jag vet ju hur skönt det är när vi väl kommer iväg på våra kvällspromenader.At the end of the day...

1 Läs mer >>
Efter en gårdag i stan med många tankar efter Fadimes minnesgala och lite vin på Radissons skybar så var det skönt att krypa ner i sängen vid midnatt igår.

Jag behöver nog även idag bearbeta de tankar som dök upp igår under galan. Vi får inte blunda och tänka att någon annan tar tag i problematiken. Alla vi medborgare, politiker, förskolan, skolan, vården, kvinnojourer, ungdomsverksamheter etc måste dra vårt strå till stacken för att hantera det hedersrelaterade våldet mot både kvinnor och män. Det gäller inte bara Sverige, utan måste göras globalt också över hela världen.

Radissons skybar är verkligen värt ett besök, men gäller att vara där i tid för att få sittplats. Denna skybar är lite lugnare och inte lika högljutt som på skybaren i Skrapan på Söder,  men båda är värda ett besök. 

Imorse var jag inte speciellt pigg, men tog mig ut på min morgonpromenad ändå. Promenerade upp Runbysidan och hemåt i en någon lugnare takt än vanligt. Kör en söndagsmys-dag med återhämtning/vila och titta ikapp en massa serier som jag missat under veckan.Söndagsmys

1 Läs mer >>
Idag annordnades en minnesgala för Fadime på Berns salonger. 
 
Malou von Sivers var konferencier.
 
Stefan Löfven och Malou von Sivers 
 
Sara Mohammed frågar ut Anna Kinberg Batra och Stefan Löfven. 
 
Anna Kinberg Batra håller tal. 

Under galan gavs tal av bl.a Sveriges stadsminister Stefan Löfven, Moderadernas nya partiledare Anna Kinberg Batra, Sara Mohammed, grundare av Riksorganisationen GAPF - Glöm aldrig Pela och Fadime och Houzan Mahmoud  som är genderexpert från Storbritanien och irakiska Kurdistan.
 
Det bjöds på livemusik av bl.a Gunilla Backman, Fariborz Fakhari och Frida Wiljansros.
 
Den 21 januari är det 13 år sedan Fadmine mördades brutalt av sin pappa i Uppsala. Hon var då 26 år. Fadime hade innan sin död framträtt i både tv samt riksdagen där hon lyfte frågan om hedersrelaterat våld och förtryck.
 
Jag har inte barn själv, men kan inte sätta mig in i hur jag eller någon annan förälder skulle kunna mörda sitt eget barn. Tyvärr förekommer detta i Sverige och ett stort mörkertal förekommer än idag om det hedersrelaterade våldet. Oftast sker hedersmord för att, som Fadime, valt "fel" person att älska. Både Fadime och Pela har fått bli ansikten utåt för alla de som hemskt nog blivit offer för hedersmord.
 
Bara tanken att min familj skulle mörda mig pga jag valt att dela mitt liv med en partner som är "fel" i deras ögon är så främmande för mig och säkert många av er läsare också. Så ser ändå verkligheten ut för många här i Sverige. Det är overkligt (och det ska INTE behöva vara så) att människor är tvugna att söka skydd för kärleken och även lämna landet. 
 
Detta måste idag uppmärksammas och lyftas ännu mer både i media, i skolorna, i hemmet, i politiken, på arbetsplatser - ja överallt. Vi måste få mer kunskap och vi måste agera. Vi måste fortsätta att arbeta kring hedersrelaterat våld för att stoppa det. 
 
Och framför allt: glöm inte Fadime, Pela och alla de som mördats pga hedersrelaterat våld!
 
 

Minnesgalan för Fadim...

0 Läs mer >>
Vacker morgonhimmel från igår när jag gick till jobbet.

Idag är trött bara förnamnet. Det börjar kännas att vi varit utan kock i 1,5 vecka, saknar 4-5 st ur den ordinare personalstyrkan varje dag och att vi som är på jobbet går på knäna. Bättre start på terminen hade jag nog önskat. 
Att jag dessutom började kl. 7 (1,5 h innan min ordinarie arbetstid) idag har verkligen gjort sitt med. När jag gick hem från jobbet hade jag sån huvudvärk att jag kräktes när jag kom hem. Jag har sällan huvudvärk, men idag tog nog priset för den hemskaste och värktabletter hjälper inte. Så nog någon variant av spänningshuvudvärk. 

Blir en tidig kväll för min del och ladda batterierna för veckans sista arbetsdag.
Trött