1 Läs mer >>
Söndag och första advent. Just tiden innan jul är mysig. Att få plocka fram lite julsaker pö om pö, dricka glögg och äta pepparkakor, gå runt i pjyamas länge på helgerna, lyssna på julmusik och gå på julmarknad. 

Idag blev det en tur med Petra till Steninge slott och deras julmarknad. Får alltid julfeelings efter ett besök där.

Det finns alltid massa fint på Steninges julmarknad, men i år behöver jag faktiskt inget nytt i julpynt eller så. 

...och alla som är rädda och fryser på vår jord, dem borde få sitta vid vårt bord....#apropåsvenskatraditioner

Kvällen spenderas med glögg, pepparkakor, julmusik och världens bästa föräldrar. 

Trevlig första advent! 

Steninge slotts julma...

1 Läs mer >>
Idag styrde jag, Emma och Malena bilen mot Skärplinge för att hälsa på Lina som nyligen flyttat dit. När vi kom fram var det uppdukat för brunch. Precis vad vi behövde efter bilfärd på drygt 1,5 h och var både kaffesugna samt hungriga. 


Mätta och belåtna så blev det en promenad i Skärplinge, men också för att få Filippa att somna en stund.

Tillbaka hemma hos Lina så hann vi med en fika innan vi styrde bilen tillbaka mot Väsby igen.  En mysig lördag med mycket skratt och skönt att få komma bort från storstaden en ett par timmar. Det blir en annan lunk att komma ut på landet och dessa mindre orter. Ingen motorväg som ständigt gör sig påmind med sitt ljud, ett lugnare tempo och inte samma sorts vardagsstress. 

Nu ska jag tända lite ljus, hoppa i myskläderna och bänka mig framför Så mycket bättre. 

En lördag med de bäst...

0 Läs mer >>
Jag brukar ju varje år göra en adventskalender på jobbet till barnen. När jag var helt nyexaminerad som lärare och förskolelärare hade jag stora visioner. De visionerna krävde också mer förberedelse än vad jag lite naivt trott från början. Med åren hr jag insett att jag kan ha kvar visionerna, men kan sänka kraven på mig själv och innehållet i luckorna. Det behöver inte vara speciellt avancerat. 


I år blev det en lite annorludna adventskalender. Inte så mycket förarbete krävdes i år, då jag använde denna kalender redan förra året och kunde återanvända den. I år har jag fyllt varje liten ask med en bild. En bild som illustrerar exempelvis högläsning, yoga, massage eller experiment. 
Tips på Adventskalend...

1 Läs mer >>

Så här inför julhandeln och julklappar som ska köpas så måste jag bara tipsa om en julklapp jag köpt de senaste 2-3 åren. En julklapp till den som har allt eller en julklapp till egentligen vem som helst i din närhet, ung som gammal.


Jag har köpt gåvobevis från Stadsmissionen på en matkasse. Matkassen innehåller det allra nödvändigaste för någon som har Stockholms Stadsmissionen som sista utväg.

En julklapp som alltid ger lite extra glädje hos mottagren, men också för den som får ta emot den där matkassen från Stadsmissionen. Julklappstips

1 Läs mer >>
Det har varit en riktigt skön söndag utan planer och en massa måsten. Jag har tagit dagen som den kommit och vad kroppen har velat göra. 
 
En härlig söndag för att promenera i solen och bara njutit av lugnet. När jag ändå var ute i friska luften så passade jag på att handla och laga matlådor inför nästa vecka. Otroligt skönt att göra det i lugn och ro samt slippa trängas med alla andra i mataffären efter en arbetsdag.   
 
Jag har i lugn och ro hunnit läsa ikapp tidningar som samlats på hög de senaste veckorna. Blev inspirerad inför advent med både julbak och adventspynt. 
 
Nästan så det är för tidigt, men endast tagit fram dem för att byta mossa i krukorna. Nu så får de flytta ut i förrådet igen tills nästa helg.
 
Nu ska det springas i tvättstugan en stund innan jag njuter av söndagskvällen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagslunk

0 Läs mer >>

Idag har det verkligen varit kallt, men välkommet med sol. Promenerade till centrum och fixade några ärenden innan jag mötte upp två av de bästa för lunch.
Efter en vecka med en konstant trötthetskänsla och en berg- och dalbana känslomässigt så har jag känt mig rätt låg och ledsen många stunder. Därför kändes det extra skönt att få träffa två av de bästa ett par timmar och bara få vara sig själv ett par timmar, vräka ur sig allt man grubblar på utan att någon dömer en, utan att någon faktiskt lyssnar en stund. 

Precis vad jag behövde denna lördag! 

Lunch med vänner

1 Läs mer >>
Idag, som alla andra dagar denna vecka, så hänger tröttheten över mig från morgon till kväll. Jag kan inte skylla på att jag är ute för lite i friska luften,  rör på mig för lite, sover dåligt, är stressad, äter för ensidigt eller slarvar med maten. Möjligen kan mörkret vara en orsak. När jag kom hem ställde jag mig och gjorde ett gäng matlådor till resten av veckan. Blev ett gäng med lax eller kyckling samt wokgrönsaker. Så smidigt att ha matlådor till hands exempelvis när hungern slår till eller om man har ont om tid att ställa sig och laga mat. I veckorna har, i alla fall, inte jag alltid lust eller ork att ställa mig och laga mat varje kväll. Då är en färdiglagad matlåda perfekt istället för att välja ett mindre bra val av mat.

Efter matlagning och ett diskberg som kändes att det aldrig skulle ta slut var det skönt med ett hemmaträningspass.

Resten av kvällen ska jag njuta av en kopp té och premiäravsnittet av nya säsongen av Morden i Sandhamn.Hemmaträning

1 Läs mer >>
Tröttheten fortsätter att hänga över mig och vägrar att släppa taget. Tur att jag hade en tidig dag på jobbet idag och en fikadejt inbokad efter det. 


Ett par mysig timmar med Lizzie och sötaste Ellie, som blev 8 månader idag. Tiden springer alltid iväg när vi ses och idag lite extra med all lek och så mycket att prata ikapp sen sist. 

Tröttheten var som bortblåst när jag cyklade hem i regnet här på kvällskvisten. En mysig eftermiddag och tankad med ny energi! 


Eftermiddagsmys

0 Läs mer >>
Vanligtvis är jag morgonmänniska och jag brukar verkligen inte ha svårt för att gå upp på morgonen, men imorse var en sån dag när jag bara ville ligga kvar i sängen och sova istället för att bege mig ut i mörkret för att cykla till jobbet. Jag var så trött och kroppen strejkade. 

Det jobbigaste är ju att komma iväg, är man väl på plats så gör man ju oftast det man ska. 

De där få timmars sömn jag fick ihop natten mellan lördag och söndag, kan jag visserligen stå ut med, när jag har vänner, kollegor och familj runt mig som inspirerar, uppmuntrar och gör dagarna lite roligare. 

Väl hemma efter en arbetsdag, som känts väldigt lång av för lite sömn, så kändes det skönt att ha rivit av ett träningpass från Paolo Robertos träningabibel. Känner mig genast lite piggare och allt känns redan lite lättare. 


När man bara vill lig...

1 Läs mer >>
Madonna på Tele2 Arena

Igår, var dagen äntligen kommen. Som vi väntat och längtat sedan den dagen vi bokade biljetterna i mars.

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva konserten mer än att den var över alla mina förväntningar. Det var coolt, häftigt, mäktigt och en blandning av hennes nya och gamla låtar.

Det märktes också på Madonna under de första 40 min att hon var berörd och påverkad av det som hänt i Paris.

Något som hon också tog upp i ett tal under konserten och att hon faktiskt tänkt ställa in konserten till viss del pga av det, men också för att hon var väldigt sliten. 

En av de mäktigaste konsertupplevelserna och den utspelades för en stund helt utan musik. Madonna pratade om att aldrig låta de mörka krafterna segra och därefter uppmanade till en tyst minut för offren i Paris var det omöjligt att inte bli berörd. Det var helt knäpptyst. För att sedan be oss sjunga med i en bön tillsammans med henne - vad passar bättre då än "Like a prayer"

Madonna avslutade den 2 h långa konserten med Holiday.

Även om vi var hemma väldigt sent i natt eller tidigt imorse, beroende på hur man ser på det, så var det en häftig upplevelse!
Madonna på Tele2 Aren...

1 Läs mer >>

Idag, fredagen den 13:e, så har vi haft årets Pysslingdag på Stockholmsmässan. En fullspäckad dag med både externa och interna föreläsare, prisutdelning till bl.a årets barnskötare, årets förskolelärare och årets arbetslag samt after work.

I år hoppade jag dock över after worken (vilket jag iofs inte var ensam om) och åkte hem fullproppad med intryck.


Dagens, eller snarare eftermiddagens, höjdpunkt var den hemliga gästen: Erik Haag som gav oss en förhandstitt av årets julkalender: Tusen år till julafton. Lucka 1 startar på Vikingatiden 1015 och lucka 24 avslutas med att fira julafton 2015. Luckorna där emellan avspeglar de 1000 år mellan 1015-2015. 

Har ni sett Historieätarna kommer ni känna igen upplägget. Istället för att plocka bort barnen när man pratar om historia så visar man i årets julkalender barnen och att de är en del av vår historia. De har också funnits där i familjerna under vikingatiden, hur var det att växa upp som barn och ha Gustav Vasa som pappa? Hur var det att att växa upp som barn under Andra Världskriget? I Finland var kriget mer påtaligt än i Sverige och många barn skickades till svenska familjer. 

Historia handlar om vanliga människor och det försöker man också förmedla i julkalendern samt oavsett om du som barn växer upp i en familj som är mer välbärgad eller om du växer upp i en mindre välbärgad familj.

Jag skulle nog rekommendera att du som förälder, mor- eller farförälder sitter ner och tittar på avsnitten tillsammans med barnen. Dels för att få många spännande, givande samtal om historia, men också för att tillsammans lära och uppleva historian.
Pysslingdagen 2015

1 Läs mer >>
 
Novembermörkret gör att jag inte orkar ta mig för ett endaste jota på kvällarna. 
Jag jobbar, lagar matlådor till höger och vänster samt försöker samla lite ny energi att orka mig igenom arbetsdagarna. Lite tv-serier eller en bra bok på det så är kvällarna gjorda liksom.  
 
Förstår inte riktigt vart tiden tar vägen. Var ju nyss måndag. 
 

Vi har i veckan dessutom dragit igång skog-projektet lite extra allt. Utifrån barnens inflytande och önskemål hr det nu börjat flytta in en liten skog på avdelningen. Spännande, idéerna flödar och kreativiteten likaså.
 
Nu så tar vi en paus på projektet tills på måndag då vi pedagoger har studiedag hela morgondagen på Älvsjömässan. 
 
 
 
 
 
 

Tiden rusar fram