0 Läs mer >>
I veckan fick jag paket från Buzzador. Ett paket fyllt med Antipasti-produkter från Zeta att testa.
 
Jag har haft en lugn lördag med sovmorgon, kaffe på en parkbänk i höstsolen, en långpromenad och passat på att hämta ut paket (sånt som inte hunnits med under veckan).
 
 
Saknaden efter dem som lämnat oss är lika stor då som nu. 
 
Jag har också hunnit med en promenad förbi kyrkogården och tänt ljus för all de som inte längre är med oss. Att besöka en kyrkogård under Allhelgona-helgen är alltid fridfullt, vackert och stämningsfullt att se alla gravar tändas med ljus. Det är mycket folk på kyrkogården. En del ensamma, vissa med hela familjen. Alla går lite saktare, minns, tar det lungt och hedrar de som inte är med oss. 
 
 

Alla helgons dag

1 Läs mer >>
Igår bjöd vi barnen på spöken och pumpor som tilltugg till det ordinarie mellanmålet. 

Jag har haft supersvårt att komma upp på morgonen den här veckan. Jag försöker med alla möjliga medel jag kan få för att bli pigg. Jag är glad att det inte är kolsvart på morgonen ännu, så att min 30-minuters promenad till jobbet ger mig, i alla fall, en chans att vakna till.

Idag är det extra skönt att det är fredag och en stundande helg som väntar. En helg med både avkoppling och höstmarknad på schemat.Fredag

1 Läs mer >>
Imorse tog jag egentid innan jobbet med kaffe och min Itrim-frukost på Kardemumma. 

Även om det varit höstlov denna vecka har jag känt att tiden inte räckt till. Jag har känt mig otillräcklig på jobbet och privat. 

I perioder, framför allt när mörkret kommer krypande i oktober/november, känner jag mig otillräcklig. Oftast handlar det om saker jag inte är. Inte tillräckligt framgångsrik, inte tillräckligt duktig, inte tillräckligt någonting i hela världen och att jag måste hinna bli tillräcklig innan tiden tar slut. 

"Jag måste hinna bli ...

0 Läs mer >>
Jag var in på Stadsmissionen idag, i ett helt annat syfte, än att leta böcker till mig själv. Jag går därifrån med en bok till mig själv och utan det jag egentligen skulle köpa: gåvobevis.


Där i bokhyllan bland kokböckerna, står två kokböcker med Itrimrecept och tittar på mig. Den ena har jag redan så köpte denna istället. Det perfekta fyndet, 50kr, och lagom tajming nu när jag ska börja planera min upptrappning från måltidsersättning till mat igen om två veckor.Dagens fynd

1 Läs mer >>


En lördag utan några bestämda planer var länge sen jag hade det. Otroligt skönt att vakna utvilad, sitta länge med frukosten och bara njuta. Framåt 10-tiden ringde min bror och undrade om jag ville komma till dem i Täby. 

Det gick smidigare än jag trodde att åka kommunalt till Täby. 524:an till Täby Kyrkby och sedan byte av buss resterande väg till rätt del av Täby. Jag och Molly tog en promenad i 1,5 h i solen medans föräldrarna fick åka och storhandla. När de kommit hem och packat in all mat så begav vi oss till Täby Centrum. Det blev både fika och shopping innan vi promenerade tillbaka hem och jag promenerade till bussen.

En mysig dag med fasters sötnos och härligt häng i Täby centrum.


En lördag i Täby

1 Läs mer >>

Fy fan. Jag blir på riktigt illamående av det som hände i Trollhättan igår.

Hur ...? 

Vad är det en människa har råkat ur för när man bestämmer sig för att hugga barn och vuxna med ett svärd? En människa som någon gång varit en oförstörd bebis. Ett spädbarn som är så beroende av omvärlden, en liten skrutt som bara genom ett leende kan få omgivningen att smälta. 
Hur kan det få gå så långt? Varför ropar ingen stopp långt innan det är försent? 

Det är så svårt att förstå och svårt att ta till sig. Det här är sånt som händer långt borta. Borta i USA där det är tillåtet att bära vapen för att skydda sig. Inte här, inte i Lilla landet lagom. Blir illamående av tanken. Det är så otroligt sorgligt. 

Skolan som ska vara en trygg plats. En plats för utbildning. Jag tänker på alla föräldrar som släpper i väg sina barn till skolan idag. Varje dag. Jag tänker på föräldrarna till det barnet som miste livet igår. Som släppte iväg sitt barn till skolan en helt vanlig torsdag, men som aldrig fick höra om skoldagen vid middagen. Hur klarar man det? Hur går man vidare? Gör man det? 

Jag återkommer hela tiden till tanken om en glad & oförstörd bebis. Hur i hela fridens namn blir en mjuk och skör bebis en knivmördare som vandrar in på en skola?! Det är det jag inte förstår. Och antagligen aldrig kommer förstå. 

Hur kan det få gå så ...

1 Läs mer >>

Imorse möttes jag av en blomma, ett enkelt tack och en värmande kram när jag kom till jobbet. Det gjorde verkligen min dag (speciellt när jag kände mig allt annat än pigg idag).

En sån liten sak som gör mig otroligt glad och tacksam att ha så underbara kollegor, barn och föräldrar på jobbet.


Ett tack och en värma...

0 Läs mer >>

Jag har haft en härlig start på min vecka. Idag startade jag upp lite höst/haloween-pyssel med barnen,  njutit av det underbara höstvädret, lekt, skrattat och haft roligt på jobbet.

Jag cyklar fortfarande till och från jobbet. Så otroligt skönt att cykla, men också en frihet att slippa passa exempelvis busstider etc. Jag har som mål att cykla så länge det bara går. Tills första snön är riktmärket. 


När jag slutade jobbet idag hade jag varken bråttom hem eller någon tid att passa så promenerade i rask takt med cykeln. Det var så underbart ute, att jag knappt ville gå in.

Dagar som dessa som jag kan leva länge på när allt slask kommer.
Välkommen måndag!

0 Läs mer >>
Startade min söndag med en 1 h:s promenad och kom hem lagom tills att Nyhetsmorgon startade. 

Härlig start på söndagen, att nyduschad, sätta sig och äta frukost med tända ljus och Nyhetsmorgon innan dagen tar fart på allvar.

Idag har jag visserligen inga större saker inplanerat eller måsten att göra. Men ändå skönt att starta dagen med motion och ändå ha hela dagen kvar att se fram emot. 


Mötte upp min ena faster framåt 11-tiden för en fika på centrum. Länge sen vi sågs, så mysigt att få till en fika. Perfekt tajming för att äta min lunch samtidigt.

Vi strosade runt i centrum en stund innan jag kastade in handduken. Tröttheten slog till och orken gick ur mig totalt. Tror att förkylningen jag haft hängandes under snart en veckas tid är på väg att bryta ut ordentligt. Så ska bara bädda ner mig i soffan, titta på film och bara vila resten av söndagen. Ev. blir det nog att ta panodil med.

Söndagar precis som de ska vara (förutom förkylningar då)!

Söndag

1 Läs mer >>
Idag blev det till att ställa klockan på ringning, vilket tillhör ovanligheterna på helgerna, för min del. Men när det vankas trevligheter så ställer jag klockan med glädje. Vid kl 7:45 blev vi upphämtade med buss och 1,5 h senare anlände vi till Grisslehamn och en tur med Eckerölinjen på Ålands hav.
Hej då Grisslehamn! Vi ses om ett par timmar igen. 

När vi åkte från Väsby på morgonen låg dimman tät hela vägen till Grisslehamn. Lagom tills vi steg av bussen så sprack det upp. Hela båtresa har bjudit på strålande sol, klarblå himmel och knappt några vindar. En riktigt behaglig tur. 

Efter en varsin kopp kaffe så tog vi oss ut på däck och hittade en varsin solstål. Det var helt underbart att sitta där i solen och bara njuta, prata om allt mellan himmel och jord tills vi la till i Eckerö hamn.

Ett par härliga timmar till havs med taxfree-shopping, kaffe och god mat för ena halvan i sällskapet. Jag håller mig  fortfarande till Itrims måltidsersättning och hade medhavd matsäck. 

En härlig och välbehövd paus från vardagen! 
En tur på Ålands hav

1 Läs mer >>
Ännu en magisk morgon att cykla till jobbet till. 

Äntligen fredag! Jag har lyckats med bedriften att avverka alla mina utvecklingssamtal denna vecka, utan en ända avbokning, sjukdom eller ändring av tid. Det har nog aldrig hänt på mina 9 år som lärare eller förskolelärare. 

Denna fredagskväll blir en lugn kväll med tända ljus, en film, tidningar och en kopp té eller två.


Fredag du är så välko...

0 Läs mer >>
Jag vaknade redan vid kl. 5 imorse och var superpigg. Efter en lugn start med både Nyhetsmorgon, frukost och morgonbestyr så tog jag en rask morgonpromenad på 1 h till jobbet. Vardagslyx på hög nivå! 

Frost, tät dimma och sol som sakta trängde sig igenom molnen. 


När jag i perioder har mycket omkring mig i vardagen, både på jobbet och privat, så är promenaderna min bästa medicin (även om det tar emot att ta sig ut och jag hellre hade velat sova en timma längre exempelvis). 

Det är mitt avstressningsmoment, min stund att bara koppla bort alla "måsten", min stund att varva ner och samla ny energi och ork. 


Att sedan komma till jobbet och mötas av en glad barngrupp som vill gå på en promenad och hälsa på korna gjorde min dag lite bättre just idag. 

Dimmig start på torsd...