1 Läs mer >>
Körsbärsblom i Kungsträdgården 

Igår när jag och Petra var i stan så kunde vi ju inte låta bli att gå förbi Kungsträdgården och titta på den vackra körsbärsblommningen. Lika magiskt vacker som varje år. 

Förra året hade den näst blommat ut när vi var där vid samma datum. I år hade den inte kommit lika långt.

Kan aldrig bli "mätt" av titta på dessa vackra blommor. 

Om några dagar får jag uppleva körsbärsblommningen i en annan del av världen. 

Söndagseftermiddagen har spenderat över en födelsedagsfika och fira Zofie i efterskott. Molly var nog den som stod mest i centrum och garanterat gjorde sig hörd om hon inte var i centrum.Söndag

0 Läs mer >>
 
Jag älskar att läsa böcker. När jag är inne i en riktig läsperiod kan jag läsa 1-2 böcker i veckan. Oftast är det böcker av författare som jag läst tidigare och som jag fortsätter att läsa fler böcker av. Men ibland så vågar jag testa något nytt. En, för mig, ny författare är Anna Bovaller. 
 
Anna Bovaller har jag inte läst något av tidigare. Redan när jag öppnade hennes bok Äppelkyrkogården, så sträckläste jag halva boken på ett par timmar. 
 

Historien utspelar sig i alltså till stora delar i Ungern, och rötterna sträcker sig tillbaka till 1956 då ungernrevolten skakade världen. Då fredliga demonstrationer som krävde fria val och pressfrihet över en dag övergick i ett blodigt inbördeskrig.

Äppelkyrkogårdens bakgrund bygger till stor del på det faktum att Ungern är en ung demokrati, och över detta spänner också det moderna övervakningssamhället som ett finmaskigt nät. Men allting går inte att kontrollera med övervakning. Här visar sig även slumpen ha ett finger med i spelet.

Eftersom romanen bygger på en katt-och-råtta-lek går det undan. Karaktärerna är alla på språng. En del ligger steget före, andra ömsom hack i häl eller emellanåt trampandes vatten. Detta hade under andra omständigheter kunnat bli andfått. Dock vågar författaren trots stressen stanna till och fastna med blicken i detaljer. Någon som petar i ett ömt sår, någon som gråter stillsamt i fosterställning, eller förlorar sig i drömmar. Dialogerna ligger naturligt. Människorna pratar i munnen på varandra, tappar orden och upprepar sig. Precis som vi alla gör, och särskilt under press.

Detta är måhända den första boken om advokat Petra Wester som jag läser, men Anna Bovaller har skrivit två sedan tidigare. Så har du inte läst något av Anna Bovaller så är det något jag varmt rekommenderar dig att göra!

 

Äppelkyrkogården

1 Läs mer >>
Ikväll lades ett lila skimmer överv Stockholm när årets kulturnatt gick av stapeln. Stockholms kulturliv slår upp sina portar för allmänheten och har under kvällen fri entré. 

Jag har de senaste två åren besökt detta evenemang och ett fantastiskt sådant. Då har jag bl.a besökt Stockholms slott, Kungliga Myntkabinettet, Livrustkammaren,  Tessinska palatset m.m. I år blev första stoppet Kungliga Hovstallet. En unik miljö mitt i centrala Stockholm. Här samsas Kungens hästar med paradvagnar som används vid bl.a stasbesök och kungliga bröllop. Här finns också ett café att besöka under sommaren.Kvällens andra stopp blev Medeltidsmuséet. Under kvällen bjöds det på bl.a guidad visningar av muséet och av utställningen "Slussen under ytan" samt lyssna till medeltida musik. 

Passa på att göra ett besök här den 21/5  då Medeltidsmuséet bjuder in till jubileumsfest för att fira 30 år. Träffa riddare, vimla bland musikanter eller besök en smedja.Och kvällens tredje och stopp blev Medelhavsmuséet. Här vandrar du längs Egyptens 7000 år långa historia samt upptäcker antikens gudar och hjältar.


Hej då Stockholm och tack för denna gång. 

Ett evenemang som jag rekommenderar alla att delta på. Det finns verkligen något för alla åldrar. 


Kulturnatt 2016

0 Läs mer >>


Idag blev det en sväng till Sollentuna Centrum efter jobbet. En fika, lite shopping och en hel del skratt. Härligt att få avslutat fredagen med att strosa runt ett par timmar. 
Fredagshäng i Sollent...

0 Läs mer >>


Kollage
 
1 här | 2 här | 3 här | 4 här | 5 här | 6 här
 
Sponsrat inlägg

Nu är det inte långt kvar innan jag åker till New York. Hur snyggt skulle inte det här vara att ha som outfit over there? 
 

New York Inspiration

0 Läs mer >>

Jag hade svårt att komma upp imorse, har känt mig så himla trött på mornarna senaste tiden, fattar ingenting. Jag brukar vara morgonpigg.
Vet inte om det beror på att jag snart har semester eller om det bara varit lite för mycket på jobbet senaste tiden.

Men trött är jag och överväger om det är järnbrist eller dylikt som spökar.

Vårtrötthet

1 Läs mer >>

Den här boken har fått ligga ett tag innan den blev läst. Det känns som att alla har hunnit läst den redan. 

Från början hade jag inte tänkt mig läsa något av Jojo Moyes. Jag hade hört talas om henne och jag hade fattat att folk tyckte om henne. Men något för mig borde det inte vara. Men det blev i alla fall så att jag, i brist på annan läsnig, hittade den i bokhyllan och det är jag innerligt glad för.

För det här är en fantastisk bok. Den är helt otroligt, underbart fantastisk. Det är en kärlekshistoria utöver det vanliga, en historia som ger en hopp om verkligheten och om kärleken. 

Kontraster finns det gott om i boken. Den är lättsam och tung! Den är rolig men oändligt sorglig. Och där tog orden slut, jag kan helt enkelt inte riktigt beskriva vad jag tycker om boken mer än att den är underbar.

Så har du inte läst Livet efter dig så tycker jag definitivt att du ska ta och göra det. Själv ska jag ta och kasta mig vidare in i Moyes författarskap för det måste helt enkelt finnas fler böcker av denna författare som kan beröra mig på något vis.

Sen har det kommit till min kännedom att det ska komma en uppföljare till denna boken. Men här protesterar jag lite. Boken slutar på bästa sätt, jag vill inte veta mera. Så för mig kommer det förmodligen inte läsas någon fortsättning. Jag tror att det kan förstöra min känsla av boken.
Livet efter dig

0 Läs mer >>
Vart tar de där efterlängtade helgerna vägen? Den hinner knappt komma innan den är förbi. 

Vad en liten bukett med vitsippor kan lätta om en regnig dag. 

Vad som började med sol övergick väldigt snabbt i blåst och gråa moln. Lagom tills jag skulle gå hem från jobbet så öste regnet ner. Var en ordentligt skur som kom, men lagom tills jag kom hem var den över och jag kände mig som en dränkt katt.

Kvällen blir att skriva packningslista och se över om något behöver inhandlas inför resan.Hej måndag!

0 Läs mer >>

Idag kändes det å ena sidan motigt, å andra sidan peppande att ta sig ut för en löprunda. Väldigt motigt att ta sig ut idag för detta väder (att det ska påverka så mycket). Men samtidigt väldigt peppande att vakna på morgonen och längta efter att få ge sig ut på en löprunda.

2,5 km i ösregn kändes uppfriskande och känslan efteråt är obetalbar.  Sakta, sakta så tar jag mig framåt mot målet att springa 5km utan att stanna och gå resten hem.

Löprunda i ösregn

1 Läs mer >>


Startade lördagen med en långpromenad och sol. Lagom tills molnen dök upp landade jag hemma för frukost och Nyhetsmorgon.

Efter en lugn förmiddag blev det en sväng till Täby Centrum för lite shopping. Måste verkligen slå ett slag för Täby Centrum. Större kedjor möter lokala butiker. Det känns "luftigt" att strosa runt bland butiker, restauranger och caféer (trots att det är många besökare) jämfört med andra centrum.  

Lördagshäng i Täby Ce...

0 Läs mer >>

Efter en härlig dag med mycket sol, mycket utevistelse och vårvärme så kryper jag ner i soffan med ett nummer av Leva & Bo, nyplockade vitsippor och en kopp té.

Det är dagar som denna jag lever på just nu. 

Solig tisdag

1 Läs mer >>
Lördagen spenderades i sängen med halsont, feber och välbehövliga timmar med sömn. Kroppen sa ifrån totalt efter två veckors kaos på jobbet. 
Färgprakt! 

Idag har febern kommit och gått, halsont har övergott till en rejäl hosta. Återigen har förkylningen gjort sig ett besök här hemma. Mellan febertopparna tvingade jag mig ut för lite frisk luft och njuta en stund av solen.

Underbart att promenera i skogen. 

Jag älskar att promenera i skogen, men efter de senaste händelserna som hänt i Väsby det senaste året så drar jag mig för att gå själv i skogen. Idag kom jag på mig själv att slänga ett extra öga över axeln vid ett flertalet gånger, inga hörlurar i öronen, gick på helspänn och även om det var otroligt skönt så kunde jag inte njuta av skogspromenaden. Är det verkligen så det ska behöva vara? 

Dagens lycka blev nog att hitta lite vitsippor. 

Trevlig söndag! 


Söndagslunk