0 Läs mer >>

Den här veckan känns det som jag är mer på jobbet än hemma. Många sena kvällar har det blivit den här veckan. Och ännu är den inte slut.

I söndags fick både jag och Petra en stor dos motivation av Lovisa "Lofsan" Sandström, som pratade träning och hur du kommer igång med träningen efter sommaren och semestern, på Loppi:s höstpepp-event. Sagt och gjort så bestämde vi att vi ska träna 2 dagar/veckan i höst. Igår var det dags för första träningspass. Om jag var trött innan så var humöret desto bättre efteråt när vi promenerade hem.

Dessa träningspass är verkligen räddningen denna vecka för att jag ska hålla humöret uppe.

Hektisk vecka

0 Läs mer >>

Idag var jag, Petra och ett gäng bloggare på Loppi:s höstiga inspirationsevent på Skeppsholmen.

Mingel, spännade presentationer från bl.a Tallink Silja, KidsZoo Sverige, modevisning med Loppi-bloggare med höstens nyheter från Ellos, träningsinspiration från Lovisa "Lofsan" Sandström (som jag mer än gärna skulle ha som egen PT) m.m.

Dagens konferencierer Hugo Ross och Cissi Erhling tog oss igenom dagens program.

Inspirerande Lovisa "Lofsan" Sandström som bl.a skrivit böckerna "Lofsans mammaträning" och "Stora löparboken" gav oss höstpeppning att komma igång med träningen igen efter sommaren. Handfast, vettiga och kloka råd jag tar med mig.

En livviktig och ständigt aktuellt ämne som tåls att uppdatera sig om med jämna mellanrum är första hjälpen för barn. Tack Trygghansa och Lifeinmind för en viktig påminnelse!

Dagens event slutade med en modevisning av Ellos modenyheter i höst. Flera plagg som gärna fått flytta in i min garderob.

Höstens inspirationse...

0 Läs mer >>

Mellan den 27/8-1/9 kan du hämta ut en LOPPIpåse Höststart i Lekmers butik i Barkarby.

Denna gång innehåller påsen härliga produkter och rabatter från en rad spännande företag. Bl.a får du en nappflaska från Bambino, tvättmedel från Neutral, Duplo-lego, Skogaholms nya ekologiska limpa, ORGANIX plockisar, DUNI kalasservetter, serietidning från Kalle Anka och C:o, pektidning för de yngsta från Bamse, värdecheck från smartphoto.se, KidsZoo tuggisar från Acrilex, nya numret av LOPPImagasin samt en ny, färsk LOPPIpåse.

LOPPIpåsen Höststart

0 Läs mer >>


SNO STILEN av KENZA
 
1. Byxor | 2. Sneakers | 3. Väska | 4. Tröja
 
Sponsrat inlägg
Jag har hittat en perfekt outfit för lata och mysiga höstdagar i stan. Jag föll pladask och skulle kunna kopiera den rakt av till min egna garderob. En perfekt vardagsoutfit!
 

Look a like - Kenza

1 Läs mer >>

Igår firade vi farmors 80-årsdag i förskott med middag på Kopparkitteln i Sigtuna. En mysig eftermiddag med familjen.

Efter semestern känns det verkligen kul att gå till jobbet igen. Vi skrattar tillsammans i arbetslaget, har kul på jobbet och rutiner börjar sakta men säkert sitta. Det känns redan nu som att det kommer bli en bra termin.

I see the dawn of the...

1 Läs mer >>

Jag startade min helg med några av de bästa vännerna över en middag och några glas vin. Blev både sällskapsspel och mycket skratt.

Blev alldeles för få timmars sömn i natt, men det var det värt.

Idag blev den en sväng till Ulriksdals slottsträdgård. Älskar att göra ett besök där för självplock av grönsaker och blommor i deras friland. Grönsakerna smakar verkligen så mycket godare när det är närproducerat och egenodlat.

En fantastisk start på helgen!

Weekend

0 Läs mer >>


HÖSTENS MÅSTEN från Zalando
 
1. Väska | 2. Topp | 3. Skinnjacka | 4. Tröja | 5. Kappa | 6. Boots
 
Sponsrat inlägg

Har ni hunnit uppdatera garderoben med höstens måsten? Om inte, så får ni här några tips.

Höstens måsten

0 Läs mer >>


Vinn 5000:- i presentkort från Eleven
 
Highlighter | Beautyblender | Ögonskugga | Lösögonfransar
 
Sponsrat inlägg
 
Hösten börjar smyga sig på allt mer och mer. Höstgarderoben ska uppdateras och så även smink- och hudvårdsprodukterna. 

Höstfavoriter från El...

1 Läs mer >>

Men burr! Vilken snabb övergång från sommar till höst, det blev ju kallt direkt. Som att dra av ett plåster.

Att komma igång med vardagen igen efter en härlig semester, är väl också lite som att dra av ett plåster. Det gör ont en stund och det är tråkigt att sommaren är slut, men ganska snabbt har man glömt bort det och är inne i jobb, träning och vardagen igen.

Det bästa med att börja jobba igen är ju att det faktiskt är höst. Hösten är så mysig! Idag är det riktig höstkänsla, första dagen då fleecetröjan åkte på.

Det blir mycket tv nu! Frukosten intas i soffan för att se nattens repriser av OS. Kvällarna är det tända ljus och se en glimt av OS-sändningarna.

Höst i luften

1 Läs mer >>

Första arbetsdagen efter semestern och varit en effektiv dag. Den här veckan är vi inte så många på jobbet. Det är väldigt lugnt men också skönt för att kunna mjukstarta efter ledigheten. Jag har passat på att ställa i ordning avdelningen inför hösten och förberedda inför inskolningarna.

Efter jobbet blev det en härlig aw/avd.möte med världens bästa kollegor. Prata ikapp vad som hänt under semestern samt prata ihop oss inför kommande termin. Timmarna sprang iväg, givande samtal och mycket skratt. Det kommer blir en rolig höst!

Sun is shining and so...

0 Läs mer >>

De kallas "bacha posh" - flickorna som kläs ut till pojkar av föräldrar som har ett desperat behov av söner. I förklädnad kan flickorna röra sig friare i ett hårt segregerat samhälle. De kan också arbeta och gå i skolan, tills puberteten sätter stopp och tvingar dem att bli kvinnor som gifts bort mot sin vilja.

När journalisten Jenny Nordberg först berättade om det okända fenomenet i New York Times 2010 blev de förklädda flickorna en världsnyhet. Boken fortsätter att följa flera familjer på nära håll i Kabul och är en fascinerande historia om uppfinningsrikedom och kollektivt självbedrägeri, men blir också ett skakande reportage om hur lite en kvinnas liv är värt efter tretton års krig i Afghanistan.

En mycket stark bok - ibland har jag bara orkat läsa några rader eller sidor åt gången. En viktig bok som alla borde läsa, kvinnor som män.

Jenny Nordberg avslutar boken med att hoppas på fäder som stöttar sina döttrar och ser till att de får utbildning. Det behövs också män som är förebilder för andra män och som lär ut att det är hedersamt att ha välutbildade döttrar.
En mycket intressant bok som gav mängder med nya kunskaper.

De förklädda flickorn...

1 Läs mer >>

Jag har ett par dagar längtat efter den thailändska värmen, vänligheten, sand mellan tårna, dofterna, massage på stranden och den avslappnande känslan till livet som infaller när man är där.

Idag blev det en långpromenad, utan strand mellan tårna och strandmassagen, men med värme, sol och blå himmel till restaurang Tiger här i Väsby, för en lunchdejt med bästa faster. Fick en bit av Thailand i form av en bit mat och thailändsk öl. Som alltid är det stora portioner (som inte orkas ätas upp) och goda smaker, precis som i Thailand. En härlig lördag!

En bit av Thailand