0 Läs mer >>

Det blev en härlig fredagskväll med finaste Emma för thaimat och catch-up om julen, livet och allt där emellan. Efter middagen kände ingen av oss för att skiljas åt och åka hem. Så vi tog en kort promenad till Hästen för att möta upp Malena och för ett par glas vin. En fredagskväll som verkligen behövdes med fina vänner. 

Thailand möter Väsby

0 Läs mer >>
 

Imorse satte jag mig på bussen med siktet inställt på Täby. Idag stod det nämligen busa med fasters busfrö nummer 1. 

 
Det har lästs böcker, byggts med lego och lekt med bondgårdsdjuren samt bjudits på té och morötter. Vi hann också ta emot en matleverans och inspektera att det packades in ordentligt i kylskåpet. Dagens bästa var nog kartongen som blöjorna kom i som passade perfekt att åka i samt använda som sittplats till téet.
 
En perfekt dag fylld med både skratt och en hel del bus.
 

En dag i Täby

0 Läs mer >>
 

Det blev en välbehövlig sovmorgon imorse. Sömnen har varit si och sådär den senaste tiden samt svårt att ha ro att ligga kvar i sängen när jag vaknat och försöka somna om.

 
Efter att ha dragit benen efter mig hela förmiddagen tog jag en promenad till mamma och pappa för en turkey-dinner med familjen samt mormor och morfar. Såå gott med kalkon och gott att få äta något annat än julmat.

Juldagen

1 Läs mer >>

Skriv inläggstext 

Julafton börjar lida mot sitt slut och jag har nyss landat i soffan. De senaste åren har jag haft som tradition att titta på "The Holiday" på julaftonskvällen. Ett mysigt avslut på en härlig dag med nära och kära.


En julafton som började med en morgonpromenad på en 1h innan jag gick hem för frukost och kaffe. Sen har det avverkats fika hos farmor, middag hos mormor och morfar för att avsluta hos mamma och pappa med klappöppning. Så nu var det skönt att komma hem, ta ett glas vin och njuta av lugnet.

God Jul

1 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Det blev en härlig lördagskväll i Sthlm igår. Blev middag och prosecco på Scandic Continental innan vi begav oss för lite vin på Radidssons takbar som ligger ett stenkast från Scandic Continental. Vilken takbar som är bäst? Det är nog en smaksak. Continental kändes luftigare, stilrena  och inte lika "liten" som Radissons. Det var ett lagom pratsorl. Radisson käns mer "sorlig" (som en bar i USA med högre ljudnivå), en mer AW-känsla.
 
Efter att ha hoppat runt på två takbarer så avslutade vi kvällen på Haymarket vid Hötorget. Gillar du jazz och 20-talets elegans så är detta verkligen ett ställe för dig att besöka. Ett lugnare ställe att bara sitta och titta på folk, ta ett glas vin och njuta av atmosfären. 
 
En lyckad kväll med härliga samtal och en hel del skratt.
 
Och jag slåss verkligen av att Stockholm är vackert dag som kväll, oavsett årstid. 

Lördagskväll i Sthlm

0 Läs mer >>


Idag väntade en lugn och skön lördag. Frisörbesök och tjejmiddag är det enda som står på schemat och det är ju bara härliga saker. 

Efter frisörbesöket imorse blev det lunch och en powernap. Har inte känt mig pigg på förmiddagen. Trött i huvudet och trött i kroppen. Nu känner jag mig lite piggare och tur är väl det eftersom en tjejkväll i stan vankas lite senare. 

Ha en fin lördag. Tänk att nästa lördag är det julafton. 

Lördag

0 Läs mer >>
 
 
Sponsrat inlägg 

Mat.se är en oberoende matbutik med fokus på att leverera mat av hög kvalitet till rätt pris. Det viktigaste för dem är att det ska vara så bekvämt för oss kunder som möjligt att handla våra dagligvaror. De har ett fullsortiment av varor och garanterar alltid fri hemkörning när man handlar för minst 700 kr. Just nu verkar de kring Göteborg, Stockholm och Malmö.
 
 
Jag har testat och använt Mat.se vid ett par tillfällen och framför allt vid storhelger. Detta för att slippa stressen i butik och trängas med andra, men framför allt för att spara tid som jag kan lägga på att umgås med familj, släkt och vänner över glögg och pepparkakor, pyssel och paketinslagning. 

Länktext

Slipp julstressen med...

1 Läs mer >>
 
Det har varit några vackra morgonhimlar denna vecka. Så njutningsbart och detta ljus behövs verkligen under dessa månader när det annars är bara mörkt.
 
 
 

Vacker morgon!

1 Läs mer >>
 
En vacker morgonhimmel startade denna luciamorgon. En luciamorgon med luciatåg och fika med föräldrar och barn på jobbet. En trevlig start på denna tisdag. 
 
Även om dessa aktiviteter är trevlig och härliga inslag så läggs mer förberedelser, tid och övning på något som är över på max 30-40 min. Och i slutändan är det många barn som känner en oro och press att stå där framför alla föräldrar, syskon och släkt. Många gånger genom åren har jag undrat för vem eller vilka vi gör detta för. Om vi utgår från barnens bästa hade vi endast haft en luciafrukost och bjudit in föräldrarna till det. Å andra sidan en mysig tradition som lyser upp när vintern är som mörkast.
 

Lucia

0 Läs mer >>


KOLLAGE-KAMPANJ för GLOSSYBOX
 
DIREKTLÄNK
Här har ni Årets julklapp! En prenumeration på Glossybox, där du varje månad får en box fylld med massa skönhet och vardagslyx! Med deras decemberbox hyllar de dessutom alla starka kvinnor – älskar det! Klicka på länken under bilden för att beställa din julklapp.
 
Sponsrat inlägg


Årets julklappstips: ...

0 Läs mer >>
Lagom till helgen valde julblomsterna att blomma ut. 
 
En efterlängtad helg går snart mot sitt slut. En helg som ägnats åt kurering mot halsont, samla de sista krafterna och energi inför en vecka med julbord, luciafirande och luciafika för föräldrar, de sista utv.samtalen för i år och kvällsmöte. 

Julblomster till helg...

1 Läs mer >>
 

En arbetvecka är avslutad.  Jag kan klapp mig sjölv på axeln efter ett bra medarbetar- och lönesamtal, massa härliga utvecklingssamtal med positiv feedback från föräldrar kring verkamheten och mig som pedagog, men också konsten att ha varit mer på jobbet än hemma denna vecka. Det var nästan så jag var beredd att hålla med ett barn igår morse vid frukosten:  "du kan lika gärna flytta in här ett tag framöver"

Idag har jag mest bara njutit av en välbehövlig sovmorgon, handlat några julklappar och njutit av en solig långpromenad. 

Happy Weekend