1 Läs mer >>

Jag har hängt med den här sötnosen idag. På tok för länge sen vi sågs sist och Molly börjar nu bli en egen liten person med egen vilja. Fasters sötnos! Vi hann med massa bus, fika och middag innan jag begav mig från Täby och hem till Väsby igen. 


Nu ska jag njuta av söndagskvällen med senaste numret av Damernas Värld, tända ljus och försöka inse att det faktiskt är en ny jobbvecka imorgon. Denna helg har gått alldeles för fort och som att det är lördagkväll idag. Kanske för att det första helgen på ett par veckor som jag tagit mig utanför dörren och gjort saker istället för att ligga däckad med en förkylning.

Glimtar från en härli...

1 Läs mer >>


Lee Daniels, som bland annat regisserat den prisbelönta ”Precious” om en överviktig och olycklig svart flicka, har hittat en fantastisk historia att bygga de svarta amerikanernas kamp kring. Cecil Gaines (i verkligheten Eugen Allen) föddes på en bomullsplantage i Macon i Georgia och slutade som butler i Vita huset. Allen/Gaines hann arbeta för åtta presidenter från 1952 till 1986.

När filmen börjar 1926 hade förhållandena i sydstaterna inte ändrats nämnvärt från slaveriets tid. De svarta arbetarna betraktades och behandlades fortfarande som privat egendom av de vita. Svarta kvinnor kunde våldtas och svarta män mördas utan påföljd.

Gaines börjar sin bana som ”housenigger”. Den devis han skall arbeta efter är ”att rummet ska kännas tomt när han är inne i det”. Han är så bra på att avläsa de vitas önskemål samtidigt som han själv förblir osynlig att han via arbeten som servitör på olika hotell så småningom blir utvald att tjäna landets högste.

Forest Whitaker är super – bakom det orörliga ansiktet lyser hela tiden den stukade självkänslan igenom. Genom den rebelliske sonen Louis (David Oyelowo) får vi följa de svartas medborgarrättskamp mot segregationen i sydstaterna samtidigt som vi genom pappan, som förblir opolitisk, får smyglyssna på diskussionerna om den amerikanska raspolitiken på toppnivå.


Filmen korsklipper skickligt mellan svarta ungdomar som misshandlas på restaurangen när de vägrar att sitta på platserna för ”coloured” och den minutiösa dukningen utförd av den svarta personalen till en statsmiddag i Vita huset.

Oavsett om presidenten var republikan eller demokrat hade den svarta personalen mindre betalt än den vita och inga möjligheter att befordras fram till slutet på 1980-talet.

Kvinnorna kommer dock i kläm i denna historia. Det misshushållas med den utmärkta Oprah Winfrey; som Gaines hustru Gloria förblir hon mest frustrerad hustru och mamma.

Trots att ”The Butler” blir något av en språngmarsch genom de svartas historia i USA hinner man bli både upprörd och gripen av en tid och en kamp som ligger så ofattbart nära.

The Butler

1 Läs mer >>
Ellos lanserar just nu ett eget skönhetssortiment. I helgen har Ellos tillsammans med TV4, Expressen och Bonnier tidsskrifter haft ett samarbete där de haft en pop-up-lounge i Täby Centrum där de bl.a spelat in programmet #DropInBeauty. Programmet kommer visas på TV4 Play i mars. 

Alla besökare fick en goodiebag med bl.a Ellos mascara, läppglans och nagellack samt varuprover på parfymer.

Alla som besökt deras lounge har också kunnat få en gratis sminkning eller själv fått testat deras skönhetssortiment i deras do-it-yourself-hörna.

Så har du vägarna förbi Täby Centrum i helgen så passa på att besöka deras monter.#DropInBeauty

0 Läs mer >>
 
 

Så här i vinterkylan tänkte jag passa på med att tips om några skönhetsfavoriter för både hår, naglar och huden. 
 
Underbara, färgglada och täckande lack från Yves Rocher.
 
En nyupptäckt skönhetsfavorit och ett lack som håller måttet! Nyanser för varje tillfälle och ett stort utbud av lack. Lacken täcker väldigt bra och extra plus för bredare pensel som gör det lättare att applicera lacket. 
 
Duschcremén Lotus Flower från Beauty by Ellos
 
En duschcremé med en riktigt härlig doft, ett prisvärt budgettips och mild för känslig hud. En favorit här hemma. 
 
Duschskum från Rituals. Finns bl.a att handla hos Eleven
 
En sedan länge favorit på min duschhylla är dessa dusckskum från Rituals. Luktar gudomligt gott och ger en återfuktande känsla hos huden. Ger en lyxig touch på vardagen!
 
Olaplex no.3 hittar du hos Lyko
 
Jag fick tips av min frisör att testa denna hemmabehandling 1ggr/veckan och bland de bästa produkter jag testat för mitt hår. Så har du också färgbehandlat eller blekt ditt hår så är det en produkt du måste testa. Värd varenda krona.
 

Skönhetsfavoriter

0 Läs mer >>


TÄVLING (Kollage): Zalando Fashion Week
 
1. Här | 2. Här | 3. Här
 
Sponsrat inlägg


Vårinspiration

0 Läs mer >>


TÄVLING (Kollage): Zalando Fashion Week
 
1. Här | 2. Här | 3. Här
 
Sponsrat inlägg


Vårinspiration

1 Läs mer >>

Standard på lördagar; långfrukost, Nyhetsmorgon och morgonpromenad. Denna lördag var inget undantag. 

Annars har det inte varit många knop idag. Jag har verkligen behövt det efter den senaste veckan med förkylning och feber. Idag  känner jag mig lite mer awesome än tidigare i veckan.

Trevlig kväll!
 
Be awesome

1 Läs mer >>
Gårdagen bjöd sol och rosaskimrande morgonhimmel. 


Det såg mindre skönt ut för änderna som hittat till det mindre vattendraget. Hur de kommit hit är en desto större fråga då en större å eller liknande finns i närheten.

FREDAG yey! Härligt va? Tänker mig en lugn kväll med Skavlan, ett glas bubbel samt njuta av att denna vecka går mot sitt slut.Fredag - du är välkom...

1 Läs mer >>
Vackert imorse! Tvingade mig själv att åka och handla imorse. Behövde både fylla på kylskåpet, få frisk luft och få se något annat än lägenheten. 

Min förkylning är den mest långdragna jag haft - något som bitit sig fast på mitt humör. Igår var jag less! På riktigt. Humöret var verkligen på bott, jag var rastlös, hade dåligt samvete gentemot jobbet, men så slog det mig att tänka positivt. Och jag tror det hjälpte. Idag är första dagen, hittills (sagt det förr), som jag inte har sådan där vansinnig hosta och feber ett par dagar! Dessutom har jag, för första gången på en hel vecka, både haft aptit och känt smaken av det jag ätit. 
Be kind to yourself

1 Läs mer >>
...som de säger i reklamen. Jag har känt mig ynklig, varm och stuntsls riktigt sänkt.  Vet inte vad som är värst just nu: febern som kör någon berg- och dalbana eller den envisa hostan som kommit på besök. 


Dagen har med andra ord ägnats åt att vila, läsa en bra bok samt ta en kort promenad runt i området.  


Febertiden är här

0 Läs mer >>


Kollage
 
1 här | 2 här | 3 här | 4 här | 5 här
 
Sponsrat inlägg

Våren har fått flytta in inredningsmässigt här hemma, men i garderoben behövs lite uppdatering, i klädväg, inför den kommande våren. 

Vårinspiration

0 Läs mer >>
Vacker morgonhimmel, snön knarrade under skorna och -19 grader när jag promenerade till jobbet igår morse.
 
Idag är det ungefär samma minusgrader ute som igår. Helt galet! Jag firar denna lördag med att hålla mig inomhus. Planerar att bädda ner mig i soffan med en stor kopp té, halstabletter och skidskytte. Halsont och feber som gått upp och ner under natten. Inte riktigt så här jag ville spendera min helg, men efter en galen vecka så är det nog precis det här vad jag behöver. 
 

Frozen