1 Läs mer >>

Det har redan börjat bli ångestladdat att behöva åka härifrån när semestern är slut. Det blir bara jobbigare med åren.

De lata dagarna med frukost med havsutsikt, skogspromenaderna, förmiddags- och eftermiddagsdoppen, ett glas rosé framåt eftermiddagen medans vi väntar på att grillen ska bli klar och att kunna vakna av sig själv på morgonen kommer vara saknade.

Eller de mysiga besöken i Öregruns och Östhammar, två vackra skärgårdsstäder. Strosa längs gränderna och gå länge i någon butik eller två.

Skärgårdssemester

1 Läs mer >>

Jag spenderar min andra semestervecka själv ute i skärgården. Dagar fyllda med sol, bad, yatzyspel, promenader runt ön, picknik och träning på klipporna och bara njuta av den fantastiska skärgård vi har i Sverige.

En fågelfamilj ger sig iväg för dagens familjeutflykt.

Jag vaknade upp i måndagsmorse till klarblå himmel, vindstilla och strålande sol. Tog en morgonpromenad på 1 h, åt frukost framför tv:n innan jag packade strandväskan och satte mig på badklipporna ett par timmar. Badade, läste, tittade på båtar som passerade och hann köra ett träningspass på klipporna innan det blev en sen lunch på altanen. Eftermiddagen spenderades i en solstol med ett gäng tidningar på altanen.

Tog med mig middagen och ett glas rosé ner till klipporna vid vattnet och såg solen gå ner.
Hann med en promenad i kvällssolen innan middagen.

Så har i stort sett hela min vecka sett ut och resten av veckan verkar lika lovande.

Det är dessa fantastiska sommardagar och kvällar jag vill fånga i en burk, skruva åt locket hårt och plocka fram för att minnas i novembermörkret och kylan.

Vart jag än vänder mig om för att titta, vart jag än går på denna ö så är allt som ett enda litet vykort.

Vykort från skärgårde...

0 Läs mer >>


Vinn 5000:- med eleven.se
 
Solkräm  | Hår olja  | Color refresh  | Glow Tonic  | UV hair protection
 
Sponsrat inlägg
Mina favorit-sommarprodukter alla kategorier hittar du just nu hos eleven.se
 
Jag som gärna spenderar hela sommaren i skärgården har genom åren hittat de bästa produkterna för att skydda bl.a. huden och håret mot all sol och vatten det utsätts för genom bad och timmar i solstolen.  

Vinn 5000:- med eleve...

1 Läs mer >>

Det är lata, härliga dagar i skärgården med sovmorgon var och varannan dag, grillkvällar, bad, fiske och vackert väder.

Vackra blomsterängar finns det gott om och det plockas in nya blomster med jämna mellanrum.

Korna här på ön är numera ett stående inslag att hälsa på under morgonpromenaderna.

Årets första kantareller har plockats och ätits. De första är alltid extra goda.

Årets premiärdopp blev av i måndagskväll. Om än väldigt sent i år. Men har blivit desto fler dopp efter det.

Lite fiske måste det ju bli också om man är på en skärgårdsö. Några abborrar fick vi på krocken, men alla släpptes tillbaka då de var alldeles för små.

Semesterlunken

1 Läs mer >>
 

160.000 människor i Sverige lider av en demenssjukdom. 10.000 av dem är under 65 år. Tillsammans med anhöriga och närstående berörs närmare 1 miljon människor. Man räknar med att cirka 25.000 personer insjuknar varje år. Enligt Socialstyrelsen kommer så många som 270.000 personer att vara drabbade av en demenssjukdom år 2030.
 
Att stå som anhörig bredvid är både en personlig sorg, men också vill man göra der bästa för den personen i sin närhet som fått en denenssjukdom. Just där och då kan det vara svårt att be om hjälp av andra runt omkring eller itifrån. Men det är otroligt viktigt, att du som anhörig, att få stöttning utifgån av både andra som är i samma situation men också av dem som är experter på området. Men kanske också viktigt för den person som fått sjukdomen att kunna läsa på, kunna få svar på sina frågor etc innan sjukdomsförloppet gått för långt. Därför skulle jag vilja slå ett slag för Demensförbundets viktiga arbete. 
Länktext

Är du anhörig till nå...

1 Läs mer >>

 

 

Rörd och tacksam tar jag nu semester från att just jag har förmånen att få ta hand om det finaste en förälder har.

 

Om man dessutom går på semester och är bilburen så är risken att man blir utsatt för lite bus av sina kollegor. Just detta bus upptäcktes först på motorvägen när en av ballongerna flög lite högt i ena fönstret på passagerarsidan.

Tacksam

1 Läs mer >>

Längtar efter de ljumna, härliga sommarkvällar på landet, semesterlunken och att bara få andas skärgårdsluft igen.

Den bästa resan jag gör varje år (och gjort sedan jag var bara ett par månader gammal) är till mitt älskade landställe i Roslagens skärgård. En liten ö mellan Östhammar och Öregrund. Där jag spenderat en del av min sommarlov som barn, som tonåring och där jag som vuxen nu helst spenderar min semester. Som barn älskade jag att vara här. Vi metade från bryggan, la när med morfar, mormor som läste spännande sagor och såg till att vi drack saft och åt nybakade bullar, busade, badade och fick sommarens första myggbett, hade vattenkrig med morbror och tältade i indiantältet på berget. Som tonåring sprang man mest runt på tomten och letade täckning på mobilen för att sms:a kompisar hemma i stan och tyckte att detta var hemskt att sitta fast på en ö. Idag så är det min paus från en hektisk vardag, där jag kan koppla av och uppskattar att jag fick spendera min barndom här med familjen och en del av min släkt.

Semesterlunken

1 Läs mer >>

Under sommaren och semestern så plöjer jag böcker på löpande band. Blev extra glad när Bokus hade en pocketkampanj: Köp 4 betala för 3!

På bokfronten är jag säkrad hela semestern. Det kan hända att jag får komplettera med någon eller några böcker. Då brukar jag besöka Stadsmissionen som ofta har många guldkorn för en billig peng och dessutom går pengarna till en bra verksamhet.

Sommarläsning

1 Läs mer >>

Arbetsveckan är äntligen slut. Denna vecka har tröttheten varit närvarande från morgon till kväll. Aldrig känt mig ordentligt utvilad. Imorse trodde jag att det var lördag och blev smått irriterad på mig själv
att klockan var ställd i ren glömska.

Det märks att på jobbet att alla är trötta, längtar efter semester och sommarlov som snart hägrar.

Fredag