0 Läs mer >>


Finns det något värre att vara sjuk? Ja, när det är strålande sol utomhus. Igår kväll trodde jag fått solfrossa eller dylikt efter en heldag utomhus i strålande sol. Men imorse var det bara att konstatera att kroppen hade försökt säga mig något annat. Idag ligger jag nerbäddad (eller försöker i alla fall) med feber, halsont deluxe och en förkylning.

Att vara sjuk är inte min starka sida. Jag kan aldrig låta kroppen bara vila och kurera sig. Just då kommer jag på miljoner olika saker jag MÅSTE göra istället.

Sjuk

1 Läs mer >>
Inga svenska jordgubbar ännu blev belgiska jordgubbar idag.

Jag har haft bättre lördag än på länge. En sån där lördag som jag blir varm i hjärtat av och ser tillbaka till med ett leende på läpparna. Startade lördagen med en fika och shopping med faster. Hängde med faster hem till världens bästa farmor för fika, lunch/middag, kortspel och jordgubbar i massor.

Ända sedan jag varit barn har alltid farfar köpt hem två askar jordgubbar när jag ska komma. En ask till mig och farfar att dela på och en ask till resterande besök att dela på. Det har alltid varit min och farfars lilla grej. Och farmor har fört traditionen vidare även nu när farfar inte finns med oss mer än i minnet. Hon har nästa alltid jordgubbar hemma när jag kommer på besök.


 


Lördagshäng

1 Läs mer >>

Utsikt från Top of the Rock 

Startar min helg med ett besök hos frisören för ett försök till vardagslyx (och även fredagslyx) i en annars stressig vardag just nu. Ännu en tuff vecka på jobbet går mot slutet. Men nu har jag tagit mig igenom det och förhoppningvis är allt lite mer hanterbart på måndag. 


Fire in the rain

0 Läs mer >>


Kollage
 
1 här | 2 här | 3 här | 4 här
 
Sponsrat inlägg

Det känns som att våren och sommaren kommer bjuda på en hel del  mönster i klädväg. Jag dras alltid mot det blå. För mig är det så förknippat med havet, sommar, skärgården. Det marina helt enkelt. 


Mönstrat i vår/sommar

1 Läs mer >>
Hur bra är vi svenskar på att bemöta okända personer till och från jobbet, på bussen, i kassakön etc?


Jag har sen jag kom hem från New York saknat vänligheten, de där spontana, trevliga frågorna "how are you today?" eller "what can i help you with today?" . Du möts inte av någon som går med skygglappar rakt fram utan möta din blick, utan du möter ett leende eller ett "hello" trots att det är en stressig morgon. 

Vi svenskar är så otroligt "rädda" och obekvämma med att någon hälsar eller möts av  ett leende av någon vi inte känner. En ren och skär vänlighets- och artighetsfras. 

Rockefeller Center. Här är den klassiska skridskobanan i NY under vintertid.

Jag sedan jag kom hem från New York försökt att möta okända med ett leende eller hälsat. Vid några enstaka tillfällen fått ett leende eller ett hej tillbaka, men de kan räknas på en hand. Vad är det som i vårt svenska samhälle är så farligt att bjuda på sig själv lite?


Central Park 

Något jag personligen kan tycka att vi svenskar borde ta efter mer från det amerikanska samhället. Vi skulle tjäna så otroligt mycket på att stanna upp några sekunder och möta den person som precis möter din blick med ett leende, frågar om allt är bra eller bara önskar dig en trevlig dag.Hur bemöter vi varand...

1 Läs mer >>

En vacker lördagskväll att flyga luftballong. 

En lugn söndag som fylldes med en härlig fika/lunch med bästa Emma på Kardemumma. Ett par timmar med skratt, lite jobbprat och en hel del annat hann vi avverka innan vi skildes åt. 

Precis vad jag behövde avsluta min helg med. Även om jag känner att jag behövt en extra dags ledighet just denna helg så är det bara att gilla läget att en ny arbetsvecka väntar runt hörnet.

Söndag

1 Läs mer >>

Äppelblom

En lördag där jag vaknade upp med känsla av att helgen gått alldeles för fort och med en undran om varför jag inte ställt väckarklockan. Tog en bra stund innan jag sakta förstod att det var lördag. Halvbra start på helgen, men kan bara bli bättre efter det.

Prioritering denna lördag var att ta mig ut på en morgonpromenad. Resten är bara prioritera mig själv och ta dagen som den kommer. Det har inte funnits på kartan att prioritera mig själv under veckan. Det har varit intensivt på jobbet med många sena kvällar och mycket efter arbete med dokumentation, vernissage och föräldrafika etc. Att fokus legat på jobbet och barngruppen har inte gått att mista sig på.

Så under helgen ligger fokus på mig själv och inget annat.


En lördag i maj

0 Läs mer >>


Kollage: Student!
 
1 här | 2 här | 3 här
 
Sponsrat inlägg

Så här i stundande studenttider har jag spanat in de flesta större kedjors utbud av inspirerande klänningar. Skiljer sig visserligen något i utbud sedan jag tog studenten för ett antal år sedan men spetsdetaljer håller i sig från förra året. 

Studenttider

1 Läs mer >>
Halmsjön vid Arlanda förra söndagen. 

För en vecka sedan var det 27 grader, klarblå himmel och högsommarvärme. 
Idag är det snålblåst, 7 grader, duggregn och grått så långt ögat kan nå. Svenska kontraster på hög nivå.

Som vi njöt av värmen förra söndagen vid sjön vid Arlanda. Vi gick i kortärmat, insmorda med solskyddsfaktor och solbrillor. Idag vill jag knappt gå utanför ytterdörren, bylsar på mig kofta och kryper ner under en filt i soffan och längtar efter solen och värmen. Kontraster

1 Läs mer >>

Spenderade gårdagskvällen med bästa vännerna på Scandic här i Väsby. Skratt, en bit mat, lite vin och Eurovision  var en alldeles perfekt kombo tillsammans med tjejerna.

Det var nästan så jag övervägde för en stund att sova kvar tills idag, men det var skönt att komma hem till sin egna säng imorse.


Eurovision med vänner

1 Läs mer >>

Macy’s i New York är det största varuhuset i city. Varuhuset sträcker sig över ett helt kvarter (block) vid Herald Square och har 11 våningar. Macy’s har (nästan) allt du letar efter. Du hittar framför allt stora designmärken hos dem. Under julsäsongen drar sig de rikt utsmyckade skyltfönsterna till sig mycket uppmärksamhet och det gäller även avdelningen med juldekorationer på gatuplan.

Heminredningsvdelningen på Macy's

Att shoppa hos Macy’s är paradiset för somliga, och helvetet för andra. Varuhuset är så stort att det kan vara svårt att hitta det du letar efter. Jag har någon blandad kombination till Macy's. Det blir helt lite aningens för stort och övermäktigt. Jag får istället en anti-känsla till att shoppa. 

Även om man inte är ute efter något speciellt i shoppingväg så tycker jag ändå att man ska göra ett besök hos Macy's om man är i New York. 


En annan butik jag tycker man ska besöka om man är i New York är Century 21, men precis som Macy's blir det övermäktigt, väldigt rörigt och för stort att det är svårt att få grepp om utbudet. 

Outlets är inte vanligt förekommande i New York, men Century21 är ett undantag när det gäller outlet shopping. Här kan du shoppa märkeskläder till priser upp till 65% av detaljhandelns priser, året runt. På Century21 finns dam-, herr-, och barnkläder, skor, parfymer & kosmetik, väskor och till och med heminredning. Några designers på Century21 är Diane von Furstenberg, Michael Kors, Kenneth Cole, Marc Jacobs, Calvin Klein, Dolce & Gabbana samt många fler


Shopping i New York

1 Läs mer >>
Frihetsgudinnan på avstånd från Brookyn.  

Efter att ha promenerat över Brooklyn Bridge och strosat i Brooklyn så tog vi en båt tillbaka till Manhattan. Det finns en del sightseeing-båtar som går från Brooklyn Bridge Park och som passerar Frihetsgudinnan. Beroende på hur mycket det blåser avgör hur nära de åker.

Hop on hop off-bussarna erbjuder en gratis båttur i sina biljetter om du löser en biljett för 48h eller längre. Denna båttur utgår från Pier 83, West 42nd Street and 12th Avenue. 

Precis som med bussarna har även båten ett par stopp längs och du kan hoppa av och på turen där du vill.Frihetsgudinnan är en av dem mest välkända symbolerna av New York. Hon symboliserar politisk frihet och demokrati. Eftersom statyn står i New Yorks hamn anses den vara den icke-officiella entrén till New York City och den har hälsat immegranter och turister från hela världen välkomna i över ett sekel.  Statyn var en gåva från det franska folket för att fira hundraårsjubileet av den amerikanska revolutionen och öppnades för allmänheten att beskåda år 1886.

Statyn är 46 meter och är placerad på en 47 meter hög sockel av huggen sten. Från marken till facklan blir den mer än 93 meter. Statyn föreställer en kvinna, med en strålande krona, iklädd dräkt och slaveriets kedjor under fötterna. I högra handen håller hon en fackla rest mot skyn och i vänster hand en tavla med inskrifen "July" (4 July 1776 då USA grundades - kolonierna i Amerika deklarerade sin frihet från Storbritannien). Om kronan är öppen för besök kan ni gå de 168 stegen på en spiraltrappa upp till toppen.


Längst ned på basen finner ni texten "Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free, The wretched refuse of your teeming shore. Send these, the homeless, tempest-tossed to me, I lift my lamp beside the golden door!" Denna text kompletterades under 1903.

Frihetsgudinnan/ Stat...