1 Läs mer >>
 
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent.

 
Det är något speciellt med advent. Jag har haft turen att få fira jul och advent på ett fint sätt med familj och släkt omkring mig genom hela uppväxten och än idag håller vi hårt på vissa traditioner. Jag vet dock att alla inte fått eller får uppleva detta. Många sitter ensamma, andra firar inte jul pga barndomens hemska julfirande eller de som inte har tak över huvudet eller mat på bordet. Just i juletider tänker jag alltid lite extra på dessa människor som av någon anledning inte får möjligheten eller av olika orsaker inte kan eller har råd att fira jul.

Jag har de senaste åren gett några extra slantar till Stadsmissionens fantastiska arbete för de mest utsatta människorna i vårt samhälle. Köp ett gåvobevis eller flera om du har möjlighet. Det ger åtminstone någon ett mål mat , hela underkläder och strumpor eller en matkasse eller en matkasse till en familj.

 
 

1:a advent

0 Läs mer >>
 
En lugn lördag med långpromenad i solen, småfix och handling på centrum, adventspynt hemmavid . Just nu känns det som jag ligger i bra fas inför jul och kan njuta mig igenom den ordentligt utan stress och sista-minuten-grejer. 

Och ikväll väntar Så mycket bättre på tv, som jag längtat!
 
Glöm inte att hjärta sånt som du gillar, tex adventspynt. Krävs ju ingen större ansträngning att klicka på hjärtat ❤️
 
 
 

Adventspynt

0 Läs mer >>
 
 
 
Bubbel, mingel och Paolo Roberto. Min helg började riktigt bra.
 
Idag blev det AW-mingel med 4good på Allt för hälsa -mässan med Petra efter jobbet. Efter att lyssnat på bl.a Paolo Robertot, minglat och strosat runt på mässan så begav oss hemåt. Nu har jag precis landat i soffan och helgen kan börja.
 
Glöm inte att hjärta sånt som du gillar, tex detta AW-mingel. Krävs ju ingen större ansträngning att klicka på hjärtat ❤️
 
 

AW-mingel med 4good p...

0 Läs mer >>
 
Om du älskar skräck- och spökhistorier är detta boken för dig. Spänning, mystig och gastkramande från första till sista sidan.
 
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Titel: Gruvdamen
Författare: Daniel Svanberg
Förlag: Hoi förlag
Antal sidor: 318
Finns att köpa hos bl.a Bokus, Adlbris och CDON.com
 
När den hyllade författaren Bergdahl hittas död i sitt townhouse på Upper East Side i New York City rasar Jakob Jonssons värld samman. TV-producenten Jakob är Bergdahls enda arvinge och när han hittar ett gammalt ljudband på sin döda mentors vind får han inblick i ett mörkt förflutet vars rötter sträcker sig långt bak i tiden till Bergslagens djupa skogar. På det knastriga bandet hörs hur två barn mördas.
När Jakob beger sig till Sverige för att nysta i Bergdahls förflutna rullas den gamle författarens smärtsamma barndom upp. Den ensamma uppväxten på barnhem, sadismen och de täta granskogarna precis runt knuten. Och Gruvdamen. Maja. Hon som vill ha kött.
Kort därpå blir Jakobs liv ännu mer förvirrat. Under sitt besök i Sverige kopplar det där mörka och onämnbara som vilar i skogen grepp om honom. Det vägrar att släppa taget. Samtidigt börjar de döda att komma tillbaka.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 Jag har någon hatkärlek till skräck- och spökhistorier. Å ena sidan dras jag till det och vill läsa dem, å andra sidan är jag lättskrämd och knappt vågar bläddra sida. Denna skräckblandade förtjusning hade jag när jag började läsa denna bok.  

Till viss del stämde denna skräckblandade förtjusning in, men ändå kunde jag inte sluta läsa. Vissa kvällar sträckläste jag och hade svårt att lägga boken åt sidan. Dessutom är den skriven på ett lätt sätt som gör det både intressant och lätt att hänga med i handlingen. 

 
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 
Daniel Svanberg är bosatt på Upper East Side i New York City, där han arbetar som författare. Han har tidigare skrivit de bästsäljande reseböckerna Ett annat New York och Ett annat Manhattan.
 
             ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Glöm inte att hjärta sånt som du gillar, tex denna bokrecension. Krävs ju ingen större ansträngning att klicka på hjärtat ❤️

Bokrecension: Gruvdam...

1 Läs mer >>
 
Idag när jag kom hem från jobbet kunde jag inte hålla mig längre. Granen åkte fram från förrådet och ljusslinga från Ernst som legat och gömt sig i skåpen från i somras passade perfekt att sätta i granen. . Det där mysiga ljuset när mörkret börjar smyga sig inpå är mer än välkommet! 
 

Smygstartar inför adv...

1 Läs mer >>
 
 
 
Michael Kors SELMA - Axelremsväska  i pale pink 
Denna snygga väska finns här hos Zalando 
 
 

 

 

What I want for Chris...

2 Läs mer >>

Idag blev det en försenad födelsedagsmiddag/fika för mamma.
Istället för en blombukett blev det några grankvistar som dekoration av paketet. 
 Och middagen som var planerad blev istället pizza och rödvin med bara mamma och pappa istället, men mat i magarna fick vi i alla fall trots att planen var något annat. 

Födelsedagsmiddag för...

1 Läs mer >>
'
'
 
Jag och Emma startade vår lördag med ett besök på Zetas julmarknad. LIte besvikna och försökte komma i stämning med lite glögg men knappt det hjälpte. Blev en lunch och kaffe på Bromma Blocks.


 
 
Nästa stopp för oss blev vernissage på Ulfsunda slott med bubbel och snittar tillsammans med min bror, Zofie och Molly.


 
 
 
 Dagens sista stopp blev Slottsträdgården Ulriksdal med lite blomsterinköp och mer inspiration inför advent och jul. Såå fint även när solen var på väg ner. 
 
 
Glöm inte att hjärta sånt som du gillar, tex denna inspirerande julmarknaden, vernissagen eller julinspirationen. Krävs ju ingen större ansträngning att klicka på hjärtat ❤️

Zetas Julmarknad, ver...

3 Läs mer >>
'
'
 
 
 
Ikväll efter jobbet åkte jag och mamma till Ulriksdals slottsträdgård för en mysig julkväll med massa tända ljus, julblommor och kransar, tända maschaller, samt mingel med bubbel och snittar. Mysigt att bara strosa runt och titta på allt vackert!
 
Glöm inte att hjärta sånt som du gillar, tex dessa vackra blomsterarrangemang. Krävs ju ingen större ansträngning att klicka på hjärtat ❤️

Vinterkväll Ulriksdal...

1 Läs mer >>
 
 Imorse möttes jag av denna vackra morgonhimmel på väg till jobbet. Någon minusgrad, solen är på väg upp och en uppigande morgonpromenad till jobbet var en perfekt start på min onsdag. 

En intensiv period på jobbet med utvecklingssamtal som avhandlas i rask takt och på löpande band. Jag gillar verkligen dessa möten med föräldrar och kunna sitta ner i 30 min, samtala och mötas i en annan form än i hallen vid hämtning/lämning för att prata om vad som händer för deras guldklimpar om dagarna. 

Glöm inte att hjärta sånt som du gillar, tex denna vackra morgonhimmel. Krävs ju ingen större ansträngning att klicka på hjärtat ❤️
 
 

Onsdag

0 Läs mer >>
 
En nyhet för i år från Blossa är Blossa Vinteräpple. Vinteräpple är för härliga senhöstar och vårvinterdagar när kylan biter i kinderna och goda vänner behöver värmas. Blossa Vinteräpple blandar kryddat avalkoliserat vitt vin med äppelmust från Kivik och kryddar sedan med Ceylonkanel och ingefära.
 
Finns att köpa på Systembolaget ända fram till februari för 39kr.

Blossa Vinteräpple

1 Läs mer >>
 
 
 En härlig och inspirerande dag på Sthlm Food and Wine-mässan med Petra. Provsmakningar, några inköp samt lite rosé från Bodvar Rosé hanns med innan vi kände oss nöjda.

Glöm inte att hjärta sånt som du gillar. Krävs ju ingen större ansträngning att klicka på hjärtat ❤️

 
 

Sthlm Food and Wine