1 Läs mer >>

En lugn söndag med tidningar, kaffe, reprisen av Så mycket bättre och en långpromenad med Petra. Återhämtning från gårdagskvällen och ladda batterierna inför kommande vecka.

Sunday

0 Läs mer >>

Gårdagskvällen spenderades i Uppsala med Emma. Närmare bestämt på Katalin för att se Jack Moy och Glöden spela.

Ett band jag lyssnade mycket på för ett par år sedan och nu hittat tillbaka till. Ett band som helt klart ska ses och upplevas live.

Efteråt satt vi kvar en stund på Katalin innan vi gick vidare till en mysig kvarterspub. En härlig kväll med mycket skratt och roliga upptåg.

Konsert i Uppsala

1 Läs mer >>

Fredagsmyset startade extra tidigt idag då det var min tidiga fredg. Extra lyxigt efter en lång arbetsvecka som dessutom bjöd på sol och klarblå himmel.

Fredagsmys

0 Läs mer >>

Trots att det är grått och regn i luften så är det så vackert med alla höstiga färger ute nu.

Shades of Grey

1 Läs mer >>

På riktigt. Det här är den härligaste, mjukaste mest väldoftande lera du kan tänka dig. Det bästa av allt? Du gör den av bara två ingredienser som du säkert har hemma.

Du behöver

4 dl majsstärkelse
2 dl hårbalsam
Ev. karamellfärg
Så gör du:

Häll i 4 dl majsstärkelse i en bunke.
I med 2 dl hårbalsam.

Gegga runt 2-3 minuter tills det blir en lera.

Känns den lite lös, tillsätt mer majsstärkelse. Känns den lite hård, tillsätt mer balsam. Prova dig fram.

Vill du färga leran. Dela upp den i olika skålar och tillsätt karamellfärg. Prova några droppar i taget tills du känner dig nöjd.

Det går bra att spara leran i en lufttät påse. Är ni känsliga för dofter rekommenderar jag att ni tar ett doftfritt (och gärna ekologiskt) balsam.

Världens mjukaste ler...

1 Läs mer >>

Överallt ser man färgsprakande löv, trots att solen verkar ha dragit på semester. I början av veckan såg jag blommande lupiner som jag var nära att plocka med mig in (en stor favorit att plocka in under sommaren) och nu vallmo. Spelar hösten oss ett spratt eller är det sommarens sista sång som spelas?

Hoppas ni fått en fantastisk fredag och en bra start på helgen!

Sommarens sista sång

0 Läs mer >>


HÖSTREA hos LA REDOUTE
 
Stickad tröja | Lackade boots | Kappa | Klänning
 
Sponsrat inlägg

Idag börjar La Redoute sin stora höstrea med bl.a 50% på stickat + Gratis frakt vid köp över 500:- när du använder koden: Knits50
 
 

Höstrea hos La Redout...

0 Läs mer >>

Denna vecka lockade inte utegymet trots att jag längtar efter träningen och ser fram emot den efter jobbet. Någon ursäkt har jag inte (förutom kylan som börjar smyga sig på, men inte ens är en ursäkt). Så istället har det blivit träningspass från Paolo Robertos träningsbibel hemma i vardagsrummet.

Nu var det ett tag sedan jag körde övningar från boken så kört pass från nybörjarnivån under veckan. Insåg relativt snabbt att de var lätta denna gång och jag behöver mer utmaning. Jag tror bestämt att jag måste börja köra pass från medelnivån hädanefter.

15 min med Paolo

2 Läs mer >>

Sjukstuga här hemma. Ligger nerbäddad under filten med té, senaste numret av Sköna hem och tända ljus. Denna höst går nog till historen då jag åker på allt i sjukdomsväg.

Sjukstuga

0 Läs mer >>

Med några enkla klipp förvandlar du en svart sopsäck till ett gigantiskt spindelnät. En rolig Halloween-dekoration som du enkelt fixar själv.

Sådana här spindelnät kommer vi definitivt att dekorera våra fönster med till Halloween. Eftersom de är så stora blir skapar de en dramatisk och lite kuslig effekt- precis vad jag är ute efter till Halloween.
Det enda du behöver är en stor svart soppåse, en sax och en ljus märkpenna. Tekniken är densamma som när man vek snöflingor papper som liten. Vika, rita och klippa. Bara att materialet nu är plast och att du följer ett visst mönster.

Fixa ett spindelnät a...

1 Läs mer >>

Den här helgen har varit väldigt lugn och jag tror det är precis vad jag behövde. Jag har tränat, tagit promenader i höstvädret, sett filmen "I skuggan av värmen" och bara prioriterat mig själv.

Hösthelg

1 Läs mer >>

Vill du ha ett enkelt och billigt Halloween-pyssel? Då är detta pysslet för dig och familjen.

Du behöver:
Blad från silverpoppel
Svart färg eller svarta tuschpennor
Tråd och nå

Silverpoppelns blad är nämligen vita av sig själv på ena bladsidan. Måla mun och ögon med svart färg/tuschpenna. Sätt en tråd högt upp och sätt pynta ett par kvistar med spöken och sätt i en kruka.

Lövspöken