0 Läs mer >>

Igår, innan Kulturnatten drog igång, strosade vi runt i vackra Stockholm ett par timmar. Blev bl.a ett stopp i Kungsträdgården och se den vackra körsbärsblomningen. Sluttampen av blomningen och nästan överblommade. Men så vackert!

Det är något speciellt med just körsbärsblomningen, det är språngbrädan att möta våren på något sätt.

Efter en stunds strosande längs allén så promenerade vi vidare till Mood Gallerien som ligger ett stenkast därifrån, gick i lite butiker och avslutade med ett glas vin.

Ikväll blir det ett lungg valborgsfirande med vänner.

Valborg

0 Läs mer >>

Kulturnatt Stockholm är kvällen du upptäcker det du inte visste fanns eller det du alltid drömt om att prova och Stockholms kulturliv är redo för att möta dig med det bästa av allt som finns året runt och specialskräddade program bara för denna natt. Genom åren har bl.a Livrustkammaren, Kungliga Slottet, Medelhavsmuseet, Medeltidsmuseet, Kungliga Myntkabinettet, Kungliga Hovstallarna och Nobelmuseet besökts under Kulturnatten.

I år blev det ett besök på Strindbergsmuseet som ligger på Drottninggatan. Där bodde Strindberg sina sista år i livet och idag är hans gamla bostad numera museem. Jag känner visserligen till några av hans stora verk, men ännu inte läst något av dem. I sommar har jag som mål att läsa en av hans böcker.Efter lite mat i magarna blev kvällens andra och sista stopp på Moderna Museet och Josef Franks utställning om denna fantastiska arkitekt och formgivare. För de flesta är han nog mest känd som formgivare hos Svenskt Tenn med sina färgstarka tyger och möbler.

Kulturnatten 2017

1 Läs mer >>

Fredag, slutet på arbetsveckan, tröttare än tröttast, slut på energi, för många timmar på jobbet och kroppen bara skriker efter att få helg. Att då komma till jobbet och få världens största kram och ett egengjort kort av ett barn gjorde min dag lite bättre.


När hjärtat svämmar ö...

0 Läs mer >>

Efter en intensiv, men härlig arbetsvecka så var det otroligt skönt att avsluta den med en långpromenad i solen, rensa huvudet inför en stundande helg!


En helg som bjuder bl.a på Kulturnatten i Stockholm och valborgafirande.

Fredagskänslan är här

1 Läs mer >>

Genom åren som pedagog har jag samlat på mig material, skapat material, anteckningar från kurser har samlats för att gå tillbaka till etc. Alla de där pärmarna har åkt fram och tillbaka mellan jobbet och här hemma. Här hemma har de stått förvarade i ett skåp i förrådet.


Under helgen har jag satt på mig hårdhandskarna för att rensa, slänga och kasta just i det där skåpet. Något jag borde gjort för länge sedan, men som jag alltid skjuter upp till ett bättre tillfälle.

Fascinerande det där att det där tillfället sällan kommer.

Idag, så resulterade i alla fall,  i 4 svarta, stora sopsäckar med material och anteckningar jag inte längre anser mig behöva. 10 års sparande av bl.a material, är nu utrensat. Mycket har jag haft stor användning i mitt arbete genom åren och mycket har jag heller aldrig använt. 


En hel del minnen kom tillbaka. Vilka fantastiska år jag hade på min första arbetsplats, Odenslunda skola, som nyexad lärare. Och vad mycket vi jobbade i projekt utifrån barnens intressen, kunskaper och erfarenheter. Vi var medforskande pedagoger som under hela terminer kunde få in alla ämnen i ett enda stort projekt och lät barnen fokusera på sitt lärande i egen takt. 

Det som vi gjorde då har jag genom åren saknat och velat hitta tillbaka till. Därav att jag bytte bana för 3 år sedan. Jag valde att sluta inom skolans värd och börja arbeta inom förskolan istället. Just för att hitta tillbaka till det där arbetet som vi bedrev för 10 år sedan. Så som vi jobbade i förskoleklass då var helt fanstiskt, men tyvärr så ser det inte  ut så idag i många förskoleklasser. Det har blivit allt mer riktat mot vad jag kan tycka är saker som är uppdraget när barnen kommer till årskurs 1. 

Allt var inte bättre förr, och allt behöver utvecklas. Men just här, i övergången mellan förskolan och skolan tror jag det behövs en mix av båda världar. Att låta barnen vara mer delaktiga i verksamheten och låta deras erfarenheter och kunskaper ta mer plats. Att jag som pedagog är mer medforskande och låter saker ta mer tid och framför allt låta barnens tidigare erfarenheter ta plats på ett annat sätt. Det är ett stort kliv att flytta från den trygga, förskolegården och sin avdelning till en stor skolgård, utan staket, större klasser och dessutom kanske inte ha samma lokaler hela dagen. Utan en lokal för skoltid och en annan för fritidsverksamhet. För en "liten" men ändå "stor" 6-åring kan många gånger vara övermäktigt. Lägg då till att du helst också redan nu ska kunna skriva, räkna m.m så är det än mer övermäktigt.

Förskoleklass har blivit något helt annat än när jag började i den verksamheten. Och därav var mitt beslut att byta bana inte heller så svårt. 

Men nu så här några timmar senare och fått rensa ut allt gammalt så känns det som att jag är rikare på både erfarenheter, kunskaper och har ett luftigare förråd.

Ut med det gamla

0 Läs mer >>

Den där bron över motorvägen, där, mitt på bron brukar mitt ångestspöke vara som värst. Men den börjar göra sig påmind i kroppen på olika sätt (ex krypningar i benen, yrsel, ytligare andning) långt innan jag kommer till bron  Idag kommer den inte åt mig på samma sätt som för 1,5 år sedan. Då undvek jag att gå över bron, tog långa omvägar för att inte utsätta mig för det. 


Idag tar jag inga omvägar, idag undviker jag inte platsen. Idag kan jag fortfarande känna att ångestspöket försöker ta över mig just där. Skillanden idag är att jag vet hur jag ska hantera och möta det där ångestspöket när den bestämmer sig för att göra sig besök.
Ångestspöket

1 Läs mer >>

För 14 dagar sedan skulle jag ha klivit ut på gatan där lastbilen blev kapad på Adolf Fredriks Kyrkogata. Hade jag hunnit undan? Hur hade jag reagerat i denna situation? Tankarna har varit många sedan dess. 


När jag satt hemma fredagen den 7 april och följde nyhetssändningarna om attentatet var jag, precis som idag, tacksam att kursen blev inställd pga sjukdom. Tacksam att jag inte var där. Samtidigt som tankarna finns hos de anhöriga som än idag försöker bearbeta att de mist någon, skadade som får leva med sina skador och upplevelser, vittnen som alltid kommer bära detta med sig.

Idag när jag promenerade längs med Drottningsgatan upp och vek av mot Adolf Fredriks Kyrkogata så kan jag inte bortse från att jag slängde ett extra över axeln mellan varven, lyssnade extra noga samtidigt som jag hade en känsla av lugn och att ingen eller inga ska få ta vår trygghet ifrån oss att röra oss fritt i vår fantastiska stad.Fjorton dagar

0 Läs mer >>


VÅRTRENDER
 
Striped Bag | Earrings | Sunglasses | Black Jeans | Jeans | Black Top | Blazer | Blue Frill | Pink Twist
 
Sponsrat inlägg

Vårtrenderna är bl.a volanger och denim. River Island hänger såklart på dessa vårtrender.

Volanger & Denim.

1 Läs mer >>

Det har varit ett par välbehövliga dagar i skärgården. Laddat batterierna med bl.a promenader,  havsluft, god mat, bokläsning och lite utomhusarbete på tomten.


Vi har också hunnit planera in två weekendresor i höst. Älskar att ha något att se fram emot!

Återhämtning i skärgå...

0 Läs mer >>

Äntligen få andas havsluft, ladda batterierna och bara vara. Men som alltid under första dygnet här så slår tröttheten till utan dess like. I torsdags kröp jag ner i sängen strax efter kl 20 med ett glas vin framför Let's Dance.

Långfredagen spenderades med promenad vid havet, hämtade ägg på gården här på ön till påsklunchen,   läst och hunnit med lite jobb på tomten.

I stort sett hela påskafton bjöd på strålande sol. Bl.a hann vi klyva all ved inför hösten och som nu ska ligga på tork tills midsommar, rensa i rabatterna och att plocka fram utemöblerna. Satt en stund och läste i i soldn, njutbart!Framåt 19-tiden började det snöa här ute i skärgården och blev ett vitt täcke som la sig på backen. Men vi håller tummarna att väderleksrapporten stämmer och att solen kommer åter idag på Påskdagen. 


Hoppas ni alla har en fantastisk påsk!

Påsk i skärgården

0 Läs mer >>

Trots blåste och kylan så kunde det inte bli en bättre start på skärtorsdagen med sovmorgon och långpromenad.


Vill passa på att önska er en härlig och GLAD PÅSK!

Skärtorsdagen

0 Läs mer >>

Idag värmde det lite extra att få höra:  "du ska bara vet vilken fantastisk och grym pedagog du är" från en förälder.  Blomman och påskägget kändes mest som en bonus. De där orden betyde så mycket mer att få höra. Och jag är så tacksam att få ha förmånen att få ta hand om det viktigaste och finaste de har om dagarna.Onsdag