1 Läs mer >>

Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Men brisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig. 


En charmig och lättläst bok. En bok med riktig mysfaktor till en dag i solstolen eller framför brasan en höstdag där blåsten och regnet viner utanför fönstret. Man lever sig in i Pollys liv och beundrar hennes driv. Skulle vilja resa och besöka hennes lilla fiskeby och insupa doften av bröd och hav. 

Det är ju inte den största litterära händelsen jag läst, men jag blev glad och lycklig. 
Den första boken : Det lilla bageriet på strandpromenaden lämnade liknande känslor. 

Sommar i det lilla ba...

0 Läs mer >>

Konkurser, arbetslöshet och en by som håller på att gå under. Det borde inte vara så oemotståndligt charmigt, men Jenny Colgan berättar med lätt hand och mycket humor. Den skadade lunnefågeln är en oemotståndlig bekantskap, och någonstans där börjar jag skratta högt. Sen går det ju inte att släppa boken.Veckans 📚-tips: "Det lilla bageriet på strandpromenaden".
Miljön, atmosfären och karaktärerna (lunnefågeln inräknad) är det bästa med boken. Man kan känna doften av nybakat bröd mellan  sidorna. Jag ville verkligen veta hur det skulle sluta. Bok nummer två ligger och väntar! 

Det lilla bageriet vi...

0 Läs mer >>

Idag har vi varit en sväng i Öregrund. Strosat, tittat på människor, shoppat och åt varsin glass innan vi åkte tillbaka ut till ön igen. 


Skönt att komma från ön ett par timmar och se något annat. Men framför allt göra något annat. 

Öregrund T/R

0 Läs mer >>

Knappt att några ord behövs för de fantastiska dagar och kvällar som skärgården bjuder på. Vi grillar, lägger nät, solar, läser och njuter av livet.Skärgården när den är...

0 Läs mer >>

Ännu ett 📚-tips. Denna gång Lucy Dillons "Och så levde de lyckliga". Lycklig, sorglig, frustrerande, igenkännande bok om livet, familjen och livets olika önskningar. En bok att bara läsa utan att tycka och tänka så mycket. Perfekt på söndagarna i soffan med en kopp ☕️, en ⛈ eller 🔆 dag eller en 🍁dag uppkrupen i soffan med en filt. Man vill krypa in i det lilla samhället Longhampton och vara en av deltagarna i berättelsen.  En riktig feelgood-bok jag rekommenderar.

Och så levde de lyckl...

0 Läs mer >>

Semesterns tredje 📚-tips/diss: "Störst av allt" av Malin Persson Giolito


Boken jag verkligen sett fram emot att läsa i sommar blev ett bottennapp. En 📚-diss för alla över 18 år, men ett 📚-tips för alla mellan 16-18 år. För det känns som en bok skriven för tonåringar, en bok jag själv hade velat läsa som 18-åring. 

Störst av allt

1 Läs mer >>

Semesterns andra 📚-tips: Lucy Dillons härliga feelgoodroman: "När livet börjar om". En fin bok som handlar om vänskap och hur man agerar när livet, frivilligt som ofrivilligt, börjar om. Att bry sig om andra, att bevara och kämpa för det som betyder något. När jag lägger ifrån mig den vågar jag åter tro på mänskligheten och har fått nya insikter om att det goda ofta finns där rakt framför ögonen på oss, bara vi väljer att se 

När livet börjar om

0 Läs mer >>

Fredag, rosé och semesterns första 📚-tips: "Den lilla bokhandeln i Paris". Det är en av de där böckerna som får dig att fundera över vem du behöver ge den till som present under tiden du fortfarande läser den, eftersom den gör dig lycklig och borde finnas tillgänglig på varje välsorterat apotek (eller bokapotek).Den lilla bokhandeln ...

0 Läs mer >>

Fantastisk start på semestern! Skärgården när den är som bäst: långpromenader, bokläsning, kortspel, rosé, solstolshäng och lata dagar varvas med varandra. 

På denna lilla gräsplätt (som känts enorm genom åren) har jag firat alla mina midsomrar som barn. Det har dansats runt midsommarstången, gåtts tipspromenad, kastat prick, fiskat fiskedamm m.m. Idag känns den lilla gräsplätten inte lika stor som då för cac20 år sedan. 

Dessa magiska solnedgångar i sundet kan jag aldrig bli mätt på.  Alltid lika vacker och magisk. 

Imorse, vid 5-tiden, var det en alldeles spegelblank utsikt från mitt sovrumsfönster. Blir aldrig mätt  detta. 

Skärgårdssemester

0 Läs mer >>

Så var det helg igen. Efterlängtad och tid för återkoppling.  
Jag firade in helgen med en kvällspromenad och hann se magisk solnedgång i Barrockparken i fredags.


En lugn helg med tid för vila och återhämtning då magsjuka bestämde sig för att göra ett besök i fredagsnatt. Idag kände jag att jag behövde något positivt att se fram emot mitt i allt elände så bokade biljett till Danny Saucedos show "NU" i höst.Länge velat se denna show bl.a då Danny är en fantastisk dansare, men också för att jag gillar att han nu valt att skriva mer musik på svenska.


I våras gick biljetterna åt i rasande fart och fick inte tag i någon då. Så blev otroligt glad när jag hörde att den skulle fortsätta även i höst. 


Så helgen kunde inte avslutas på ett bättre sätt trots sjukdom.

Promenad i solnedgång...

1 Läs mer >>

I mitt arbete som pedagog så är alltid lärmiljön min extrapedagog de stunder jag är själv i barngrupp. Och kan många gånger vara räddningen de där stunderna vid exempelvis lämning eller hämtning där jag som pedagog behöver lägga fokus på mottagande och överlämning kring dagen. 


En bra pedagogisk lärmiljö är A och O i verksamheten.

I fredags innan jag gick hem från jobbet fick jag lite extra feeling att piffa till lärmiljön i vår hemvrå samt ateljé på avdelningen.


Återstår att se barnens reaktion på det nya som hänt. 

Pedagogiska lärmiljöe...

0 Läs mer >>


REA PÅ ZALANDO
 
Jeans Cheap Monday  | Sommarklänning | Klocka och Armband | Klackar Missguided | Adidas top | Vero Moda Blus | Malene Birger Ryggsäck
 
Sponsrat inlägg

Just nu är sommarrea i de flesta fysiska butiker och även online. Hos Zalando hittade jag dessa rea-favoriter att klicka hem.

Sommarrea