0 Läs mer >>

Ännu ett 📚-tips. Denna gång Lucy Dillons "Och så levde de lyckliga". Lycklig, sorglig, frustrerande, igenkännande bok om livet, familjen och livets olika önskningar. En bok att bara läsa utan att tycka och tänka så mycket. Perfekt på söndagarna i soffan med en kopp ☕️, en ⛈ eller 🔆 dag eller en 🍁dag uppkrupen i soffan med en filt. Man vill krypa in i det lilla samhället Longhampton och vara en av deltagarna i berättelsen.  En riktig feelgood-bok jag rekommenderar.

Och så levde de ly...

0 Läs mer >>

Semesterns tredje 📚-tips/diss: "Störst av allt" av Malin Persson Giolito


Boken jag verkligen sett fram emot att läsa i sommar blev ett bottennapp. En 📚-diss för alla över 18 år, men ett 📚-tips för alla mellan 16-18 år. För det känns som en bok skriven för tonåringar, en bok jag själv hade velat läsa som 18-åring. 

Störst av allt

1 Läs mer >>

Semesterns andra 📚-tips: Lucy Dillons härliga feelgoodroman: "När livet börjar om". En fin bok som handlar om vänskap och hur man agerar när livet, frivilligt som ofrivilligt, börjar om. Att bry sig om andra, att bevara och kämpa för det som betyder något. När jag lägger ifrån mig den vågar jag åter tro på mänskligheten och har fått nya insikter om att det goda ofta finns där rakt framför ögonen på oss, bara vi väljer att se 

När livet börjar om

0 Läs mer >>

Fredag, rosé och semesterns första 📚-tips: "Den lilla bokhandeln i Paris". Det är en av de där böckerna som får dig att fundera över vem du behöver ge den till som present under tiden du fortfarande läser den, eftersom den gör dig lycklig och borde finnas tillgänglig på varje välsorterat apotek (eller bokapotek).Den lilla bokhande...

0 Läs mer >>

Fantastisk start på semestern! Skärgården när den är som bäst: långpromenader, bokläsning, kortspel, rosé, solstolshäng och lata dagar varvas med varandra. 

På denna lilla gräsplätt (som känts enorm genom åren) har jag firat alla mina midsomrar som barn. Det har dansats runt midsommarstången, gåtts tipspromenad, kastat prick, fiskat fiskedamm m.m. Idag känns den lilla gräsplätten inte lika stor som då för cac20 år sedan. 

Dessa magiska solnedgångar i sundet kan jag aldrig bli mätt på.  Alltid lika vacker och magisk. 

Imorse, vid 5-tiden, var det en alldeles spegelblank utsikt från mitt sovrumsfönster. Blir aldrig mätt  detta. 

Skärgårdssemester

0 Läs mer >>

Så var det helg igen. Efterlängtad och tid för återkoppling.  
Jag firade in helgen med en kvällspromenad och hann se magisk solnedgång i Barrockparken i fredags.


En lugn helg med tid för vila och återhämtning då magsjuka bestämde sig för att göra ett besök i fredagsnatt. Idag kände jag att jag behövde något positivt att se fram emot mitt i allt elände så bokade biljett till Danny Saucedos show "NU" i höst.Länge velat se denna show bl.a då Danny är en fantastisk dansare, men också för att jag gillar att han nu valt att skriva mer musik på svenska.


I våras gick biljetterna åt i rasande fart och fick inte tag i någon då. Så blev otroligt glad när jag hörde att den skulle fortsätta även i höst. 


Så helgen kunde inte avslutas på ett bättre sätt trots sjukdom.

Promenad i solnedg...

1 Läs mer >>

I mitt arbete som pedagog så är alltid lärmiljön min extrapedagog de stunder jag är själv i barngrupp. Och kan många gånger vara räddningen de där stunderna vid exempelvis lämning eller hämtning där jag som pedagog behöver lägga fokus på mottagande och överlämning kring dagen. 


En bra pedagogisk lärmiljö är A och O i verksamheten.

I fredags innan jag gick hem från jobbet fick jag lite extra feeling att piffa till lärmiljön i vår hemvrå samt ateljé på avdelningen.


Återstår att se barnens reaktion på det nya som hänt. 

Pedagogiska lärmil...

0 Läs mer >>


REA PÅ ZALANDO
 
Jeans Cheap Monday  | Sommarklänning | Klocka och Armband | Klackar Missguided | Adidas top | Vero Moda Blus | Malene Birger Ryggsäck
 
Sponsrat inlägg

Just nu är sommarrea i de flesta fysiska butiker och även online. Hos Zalando hittade jag dessa rea-favoriter att klicka hem.

Sommarrea

1 Läs mer >>

Årets första sommarkonsert skulle ha blivit Elton John på Grönan, men vi hamnade i kön tillsammans med ca 2000 pers till när klockan var strax innan kl 16. I kön, utanför blev vi kvar då de stängde parken vid 17-tiden då det var fullt med gäster. 


Vi fick gilla läget och lyssnade en stund utanför på konserten tillsammans med en bit mat innan vi tog oss tillbaka till City. En konsert där gamla klassiker blandades med nytt material. Och gåshud till "Candle in the wind". En låt jag förknippar med Dianas begravning, men som skrevs redan 1973 som en hyllning till Marilyn Monroe som avled 1962. 

 


Innan vi tog tåget hemåt stannade vi till på Continentals skybar för lite vin. Det blev en härlig söndag till slut även om det inte blev som det var tänkt. 

Elton John på Grönan

1 Läs mer >>

Det har varit några intensiva veckor både privat och jobb. Det har känts som jag bott i en kappsäck. Hemma har det sett ut som ett bombnedslag och på jobbet har avdelningen stått i flyttkartonger ett par dagar. Igår packades allt upp och någorlunda så är nu allt på plats. Igår när jag kom hem var jag helt slut, men kände att jag behövde ta tag i någon form av storstädning av lägenheten. Några timmar senare så var det nystädat, brev- och tidningshögen ett minne blått och disken diskad.


Kan säga att det blev en tidig fredagskväll och en välbehövlig skönhetssömn på 10 timmar. Det kunde inte bli en bättre start på helgen. Idag blir det en lugn lördag hemmavid utan några måsten. Se ikapp lite serier och någon Mikael Nyqvist-film (som alldeles för tidigt gick bort i veckan) och läsa någon bra bok. 


Imorgon blir det en söndag i vår vackra huvudstad och ber till vädergudarna att det är uppehåll från regn. 

Weekend