0 Läs mer >>

Hoppas att ni haft en skön midsommarhelg. Här har vi precis lämnat ett molnigt Källviken bakom oss. Och helgen var sådär fantastiskt midsomrig och härlig.


Imorse: en snabb frukost innan det blev cykelhäng och blåsa såpbubblor med Molly.

Efter förmiddagslek och en tidig lunch så packade vi ihop oss och styrde bilen hemåt.


Nu känns det riktigt bra att få komma hem. 

Bra avslutning på mid...

1 Läs mer >>

Jag har firat min midsommar ute på min lillebrors land i Källviken, mellan Österbybruk och Lövstabruk.Vi kom upp lagom till lunch i torsdag. Efter en massa bus och lek utomhus så blev det lite ritning innan middagen.

Midsommarafton spenderades med dans runt midsommarstången, köpa lotter, fiskedamm, fika i gröngräset och en springpromenad hem för äta jordgubbstårta innan grillningen till middag.

Midsommardagen har spenderats ute i gröngräset med att blåsa såpbubblor, klippa gräset med Mollys nyinköpta gräsklippare, leka kurragömma och leka med vatten. 


Imorgon styr bilen hem till Stockholm igen.

Midsommar i Källviken

0 Läs mer >>

Startade min lördag med frukostmys med fina vänner. Härlig start på lördagen! Resten av dagen spenderades bl.a med att inhandla presenter och njuta av solen på balkongen.Idag har jag spenderat dagen i Täby. Molly har visat att hon lärt sig cykla på sin trehjuling, hon och jag har ritat på uteplatsen med gatukritor, vi har plaskat i poolen och lekt med vatten. Vi har också vattnat blommorna i trädgården. Men dagens höjdpunkt var nog att upptäcka en nyckelpiga som satt på ett blad. Den var dock inte lika övertygad att Molly skulle bestämma vad de skulle leka. Den ville liksom inte hänga på henne och komma när det passade henne. Strax innan jag skulle åka hem så läste vi en bok och plötsligt dök ju en nyckelpiga upp i boken. Mollys kommentar till det hela: "piga, kom!" och blev väldigt besviken när den inte kom krypandes på hennes hand.


Inte lätt att förstå som 1-åring att allt inte är levande och på riktigt.

En härlig dag och perfekt avslut på helgen!


Plask & Lek

0 Läs mer >>

Idag har vi haft sommaravslutning på jobbet. Alltid så fint, stämningsfullt, men i år ett visst vemod i pedagog-hjärtat. Några av barnen lämnar/slutar hos oss och känns lite extra jobbigt att säga hej då (både för mig, barn och föräldrar). Det är ju visserligen en del av livet och det går även vidare, men när man följt dessa barn i ett par år och fått se deras utveckling samt fått vara en del av deras liv så känns det lite extra att säga hej då. Som lärare/pedaog kan jag tycka att det är lite tråkigt att man blir uppvaktad på avslutningen, man sliter ju faktiskt året om. Men det är otroligt fint och rörande med alla presenter man får på avslutningarna.

Jag är så tacksam över allt fint jag fått i år, alla fina ord från barn och föräldrar både i skrift men också muntligt. Det värmer i pedagog-hjärtat! 

Ikväll ska jag försöka bearbeta alla fina ord och känslor.
 

Avslutningstider

0 Läs mer >>


SUMMER FAVOURITES
 
Pants Missguided | Red Dress | Black lace | Pink Dress | Heels Pier One | Skirt Even&Odd
 
Sponsrat inlägg
Jag har klickat hem lite sommarfavoriter, både från modebutikernas rea samt sommarkollektionerna. Behöver du lite inspiration till sommarens partyn eller dagar i solen så kommer här ett par tips!

Summer favorites

0 Läs mer >>

Efter en god natts sömn på ca 10 h mår jag lite bättre idag. Illamåendet är bort tack och lov. Det känns att det är slutet av terminen. Allt börjar ta ut sitt rätta jag med avslutningar, utvecklingsamtal, projekt som ska avslutas m.m. Tröttheten kommer som ett brev på posten, kroppen strejkar och skricker efter semester. Snart så kan jag börja nedräkning för semester (lite för tidigt än), men vid midsommar har jag några extra dagars ledighet att plocka ut och sen är det nästa semester.


Jag hämtade ut ett paket med massa härlig sommarläsning inför ledigheten. Just nu har Bokus en kampanj: 4 för 3 på pocket. Perfekt för en bokmal som mig! 


Annars har dagens spenderats i ett enda långt söndagsmood: frukost länge framför Nyhetsmorgon, sprungit i tvättstugan, strukturerat upp kommande veckan, planerat in träningsdagar och njutit av att bara vara.

Hur har ni spenderat er söndag?

Söndagsmood

1 Läs mer >>

Dagens planer att åka till Uppsala fick skjutas upp till en annan helg. Kroppen och psyket strejkar. Efter två långhelger tätt inpå där jag inte varit hemma utan på resande fot och knappt spenderat tid hemma samt en vardag som går i 110 så var det bara att lyssna på kroppen imorse.


Fick mysfrukost och gott kaffe från Kardemumma imorse levererat till dörren och helgmyset kunde inte starta bättre.


Tvingade mig själv utanför dörren någon timma för att få frisk luft och kom hem med lite nytt till hemmet. Lite nya leksaker till Mollys lekhörna och lite nytt till mig själv.


Resten av dagen spenderas med repriser, film och återhämtning.

Helgmys

0 Läs mer >>

Fredag och firat in helgen med bästa kollegorna. Blev härlig och mysig kväll över en bit mat och 5-kamp med en tapper skara kollegor (hälften av kollegorna är däckade av sjukdom).


Mycket skratt och underbart att få sitta ner tillsammans utanför jobbet. 

Kom nyss hem och hann se solens sista strålar gå ner. Nu ska jag bädda ner mig med en bok och få ett pars timmars skönhetssömn innan en tur till Uppsala imorgon.


Firar in helgen

1 Läs mer >>

I fredags möttes vi av ett spegelblankt hav, en vindstilla vind och en värmande kvällssol. Ett vackert mottagande och bästa starten på en skärgårdshelg!

Strosat i skog och mark, känt doften av liljekonvalj efter ett mysigt sommarregn och plockat blomster direkt från naturen. Hur rogivande som helst! 

Vi har hunnit kratta och gjort i ordning på vår lilla badplats, kaklat i duschen i tillbyggnaden, planterat blommor och grönsaker. 


Vår lilla tradition efter en lång arbetsdag: att slå oss ner på bänken, dela på en kall öl och njuta av havet.

Vi har ätit massa god mat. Bl.a grillat och gjort egna hamburgare. Grillat måste vara bland det godaste att äta på sommaren! 


Och inta middagen i rummet med bästa utsikten gör att vi sitter kvar länge efter att middagen är intagen och bara njuter. Den där utsikten tröttnar jag aldrig på.

Hej då landet! Hej då skärgården! Tack för dessa fantastiska, magiska dagar! På återseende och vi ses snart igen. 

Skärgårdshelg