0 Läs mer >>
Idag blev det aldrig ljust, så grått och trist hela dagen. Men framför allt regnigt. Regnat från morgon till kväll.

Dagarna går i ett just nu och det märks att det drar ihop sig inför slutspurten på året, advent, lucia ocj jul. Utvecklingssamtalen är avklarade, luciaträningen är i full gång, sjukdomarna börjar smyga sig på, likaså tröttheten hos alla och julpyntning och pyssel är i full gång. Vi är så redo att avsluta terminen med allt vad det innebär på jobbet. 

Är ni redo för advent?


(null)


Även om jag längtar efter december som bjuder på en efterläntad julledighet så längtar jag något enormt efter skärgårdhäng, vågskvalpet, ljumna sommarkvällar och allt det där magiska som bara skärgården kan bjuda på.


En regnig tisdag

0 Läs mer >>
Det här med julklappar och presenter till sig själv i vuxen ålder känns som mer viktigt för varje år som går. Eftersom vi sedan ett par år tillbaka inte ger varandra julklappar inom familjen, utan endast barnen, så brukar jag alltid köpa en julklapp till mig själv. 

Även om jag vet vad paketet innehåller så brukar jag alltid svara ja när personalen frågar om det är en present och de ska slå in den. Känns lite extra högtidligt och extra fint att ge till sig själv.

(null)

I år blev det en för tidig födelsedagspresent/julklapp till mig själv från Michael Kors. Spanat in den länge och under Black Friday-weekenden slog jag till när det var massa bra rabatter dessutom.

Julklapp till sig sjä...

0 Läs mer >>
Idag har jag haft en härlig, mysig och lugn söndag. Vaknade ganska tidigt, men låg kvar en extra stund i sängen och läste en spännande bok: En ädel död av Donna Leon. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter en lugn start på morgonen mötte jag upp Emma vid stationen och begav oss till MoS för lite julklappshopping. Skönt att vara ute i god tid. Strosande och några inköp innan våra magar kurade. Efter ett snabbt beslut så föll det på varsin sallad från en av restaurangerna på FoodCourten.

Laddade med ny energi och ork så strosade vi runt en stund till innan vi kände oss nöjda. 

Nyss landat hemma, snabbt bytt om till myskläderna och laddad för hemmamys. Älskar mina söndagseftermiddagar/kvällar: titta ikapp program jag missat under veckan, en god kvällsmiddag och bara vara.

Älskart! ❤️

Myssöndag med vänner

0 Läs mer >>
Under veckan har jag haft möjlighet att prova LOPPIblogbag Provena 2017. Provena erbjuder massa glutenfria produkter, bl.a havregrynsgröt och bröd.
 
(null)
 
(null)
 
Under veckan har jag till frukost testat havregrynsgröt med tre olika smaker: hallon, naturel samt äpple och lönsspirap. Min favorit är gröten med hallon!
 
Samt två olika sorters bröd: småbröd med havre och sötpotatis samt skivat havrebröd. Småbrödet med havre och sötpotatis är en ny stor favorit här hemma! 
 
 

LOPPIblogbag Provena ...

0 Läs mer >>
I veckan kom första snön och låg några dagar innan den tyvärr regnade bort. Men mysigt de dagar den låg och lyste upp i novembermörkret. 

Som jag längtade efter advent och jul dessa dagar!

(null)

Med julfeelingen i högsta hugg, snön som fint dekorerade naturn och julmusik i bakgrunden fixade jag klart det sista i adventsljusstaken.

Idag är det redan torsdag och snart är ännu en arbetsvecka slut. Veckorna just nu går i rasande fart och mycket som ska hinnas med samt avslutas på jobbet, julkonsert med Weeping Willows, dop och massa andra trevligheter.

Vad hittar ni på en torsdag i slutet av november? Längtan efter advent

0 Läs mer >>
Gårdagen spenderade jag med familjen över en söndagsmiddag. Mysigt avslut på en lugn helg. 


(null)

Idag står det jobb och utvecklingsamtal på löpande band på schemat.  De sista utvecklingsamtalen för denna termin. 

Vad hittar ni på denna måndag?

Happy monday!

0 Läs mer >>
(null)

(null)

Igår var vi på utflykt med jobbet till Uppsala. Teater och sedan en solig lunch vid Fyrisån. En lyckad dag!

Idag är det äntligen fredag. En intensiv vecka med många sena kvällar blandat med jobb och trevligheter. Idag var det skönt att få landa i kökssoffan hemma hos mamma och pappa över enmiddag och fira in helgen! 

Teater i Uppsala

0 Läs mer >>
Igår var jag och mamma på vinterkväll hos Ulriksdals Slottsträdgård. Som alltid magiskt vackert och vackra blomsterarrangemang. Så har ni inga helgplaner, ta er ut till Ulriksdals slottsträdgård.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vinterkväll hos Ulris...

0 Läs mer >>
Gårdagen bjöd på ett märkligt väder: mulet och grått, strålande sol och regn om vartannat.

(null)

Då mina lördagsplaner blev inställda blev det en höstig skogspromenad och passade ävenpå att plocka med mig lite saker inför advent.


(null)

(null)

(null)

Resten av lördagen blev det adventsfix och pyssel. Mossan i adventsljustaken hade sett sina bättre dagar och behövde uppdateras med ny. Och efter lite inspiration från Amelia Jul så fixade jag ihop en egengjord ljuslykta. Inte helt nöjd med ett mindre blockljus och lite småjusteringar så kommer den nog lysa fint i adventstid.

Idag är det söndag och har lite småfix att uträtta under dagen.

Vad hittar ni på idag? 

Adventsfix

1 Läs mer >>


(null)      Spenderat min söndag med bl.a en långpromenad till Bloom&Goods lagerutförsäljning. Med siktet inställt på att göra lite fynd inför julen, ev göra några julklappsinköp eller gå-bort-presenter i advent.

(null)


(null)

Supermysig, liten butik som jag gjorde några fina fynd hos. Deras utbud var verkligen utöver det vanliga och de där extra guldkornen man inte hittar i alla andra inredningsbutiker. Vill man ha det där unika och lilla extra så är det här man ska göra sina fynd. Hit kommer jag fler gånger. 

Söndagsfix

0 Läs mer >>
(null)

(null)

God morgon solstrålar! Hög klar luft, frost och en vacker soluppgång - en fin start på dagen helt enkelt.


(null)

Fredagens blomster och höstens första tulpanbukett är inhandlade. Låt helgen början!


Bästa dagen!

0 Läs mer >>
(null)

(null)

Söndagen spenderades med en hel del eftertanke och saknad efter dem som lämnat oss. Saknade gör sig påmind alltid med jämna mellanrum. Idag med mer inslag av glädje och härliga minnen än sorg! 

Saknaden efter en trygg famn,  en person som alltid fanns där och som jag kunde ringa till och prata med om det mesta och som alltid var en fast punkt i mitt liv från barnsben ända upp till vuxen ålder. 

Men också tacksam över att jag fått låna dig i så många år och fått alla dessa härliga, fina minnen tillsammans med dig!

Tid till eftertanke