Middagstips

När jag fick min matkasse från City Gross för ett par veckor sedan så var ett av recepten: tagliatelle med fläskytterfilé och svamp.


Bland de godaste jag ätit på länge. Jag som är svag för svamp, pasta och en god pastasås så var detta recept magiskt gott. 

Receptet är för 2 personer

Tillagningstid 20-30 min

INGREDIENSER:
0,5 gul lök
0,5 tsk olja
300 g fläskytterfilé
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,25 solovitlök
125 g champinjoner
1-1,5 msk torkad persilja
50 g naturell färskost 11%
0,25 grönsaksbuljongtärning
100 g tagliatelle
0,5 påse bladspenat
paprikapulver

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och skiva lök och stek glansig i olja. 
2. Skär köttet i mindre bitar, krydda och stek i olja. Sänk värmen och rör ner pressad vitlök. Skiva champinjoner och låt steka med i 5 minuter. 
3. Rör ner persilja, färskost och buljongtärning. Låt småputtra i 7-8 minuter. 
5. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, rör ner spenat så att den mjuknar.
6. Servera pastan med kött- och svampsåsen. Avsluta med att pudra över lite paprikapulver.

Tips!
Späd eventuellt med lite vatten eller mjölk för tunnare sås.



Kommentera här: