Middagstips

Jag måste bara tipsa om ett supergod, enkel och vegetarisk middag jag åt idag:


Rödbetsbiffar med linser och kikärtor  
Till det serverades det avokado, sallad och en enkel kall sås. Jag hade tortillabröd till detta, men kan tänka mig att det är minst lika gott att äta bara biffarna, grönsakerna och såsen.

Till 4 personer

INGREDIENSER:
1 dl röda linser
1 burk kikärtor på konserv
0,25 solovitlök
0,75 dl ströbröd
0,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 färska rödbetor 
1 msk rapsolja

4 medelstora tortillabröd
1 avokado
1 påse sallad

Vitlökssås:
1,5 dl matlagningsyoghurt 8%
0,25 solovitlök

GÖR SÅ HÄR:
1. Skölj och koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
2. Skölj kikärterna och låt rinna av. Mosa dem grovt med en gaffel i en skål. Tillsätt linserna och mosa ihop med pressad vitlök, ströbröd, vetemjöl, salt och peppar.
3. Skala rödbetorna och riv dem grovt. Blanda ner rödbetorna i smeten.
4. Forma små biffar och stek i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
5. Blanda ihop yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar.
6. Servera rödbetsbiffarna i tortillabröd med avokado, sallad och sås.

Tips!
Smaka gärna av biffarna innan stekning och krydda mer om så behövs.


Kommentarer:

1 Ditte:

skriven

Tack för detta! Och receptet, dock med annan sås kan jag bjuda veganska vänner på.

Svar: Supergott och enkelt att göra!
Malin

Kommentera här: