0 Läs mer >>
(null)

(null)

Vintern är extra tuff för alla som lever i hemlöshet. Varje år när kylan slår till, som nu, riskerar människor som sover utomhus att få köldskador. Börje är en av dem.


"Ingen ska behöva leva på gatan en svensk vinter. Man åker tunnelbana och buss för att hålla värmen. En natt höll jag på att förfrysa mina tår, jag grät när jag kom in i värmen. Det gjorde så fruktansvärt ont."


Extrainsatser på grund av kylan - du behövs!

Behovet av att komma in och värma sig under natten är stort, men det finns få platser som är öppna. För att kunna ge skydd till människor som inte har någonstans att ta vägen håller Stockholms Stadsmission nu extraöppet vid särskilt kalla nätter.


Denna extrasatsning kräver resurser och de är i behov av gåvor för att kunna fortsätta. Tillsammans gör vi Stockholm till en mänskligare stad.


Klicka på länken nedan och skänk en slant som passar just din plånbok: 

https://www.stadsmissionen.se/ge-stod/fler-satt-att-ge-stod/ge-en-gava-skank-valfritt-belopp?utm_source=nyhetsbrev-webbkop&utm_medium=email&utm_campaign=gava&utm_content=akutinsats

Stockholm (och Sverig...

1 Läs mer >>
(null) 

Vilket väder vi haft i helgen. Iskallt och strålande vackert. Härligt för alla sportlovslediga barn.

Förutom det fina vädret, kylan, någon promenad och  ett supersmarrigt Afternoon Tea på Näsby Slott, så har helgen spenderats med OS-sändningar lite till och från  under dagarna. 

Kommer att sakna dessa mysiga sportfyllda morgnar  nu när OS är slut. Grattis Sverige till alla fina medaljer! 

(null)     

(null) 


(null) 

Idag har jag haft en ledig dag från jobbet och åkte lite spontant till Uppsala ett par timmar. Mysigt och strosa runt utan något mål eller några måsten! 

Och vilket väder bjöd på trots snöstormen/snönbyn som drog in imorse. Den verkade aldrig ta slut, men väl i Uppsala var det paus ett par timmar med klarblå himmel och lite sol. Innan snöstormen/snöbyn drog igång igen lagom tills jag satte mig på tåget hem igen. 

Glöm inte långkalsonger och mössan idag. Det talas om nationell isvecka, låter allt annat än härligt.En dag i Uppsala

1 Läs mer >>

(null)

(null)

Idag var det en favorit i repris: Afternoon Tea på Näsby Slott. I höstas var jag där med vännen Emma. Idag bjöd jag med mig mamma och pappa till detta mysiga ställe.

Så mycket härlig det bjöds på: färsk frukt, minipajer, snittar, scones med olika tillbehör, cupcakes, äppelpaj, färsk frukt, gräddtårta och mycket mera.

Ett Afternoon Tea jag verkligen kan rekommendra och som är väl värt ett besök! 

(null)

Näsby Slott ligger i Täby, ca 15 min från Stockholm och är vackert omgiven natur och av Näsbyvikens vatten. 

Näsby Slotts historia börjar redan någon gång i slutet av 1200-talet. Den första kända ägaren var riddare Karl Estridsson Natt och Dag och på 1300-talet tillhörde slottet Uppsala ärkebiskopsstol. I slutet av 1400-talet kom Näsby Slott i familjen Gyllenstiernas ägo.  1571 donerades slottet till riksrådet Gustav Axelsson Banér. Hans dotterson, rikstygmästaren Peder Larsson Sparre, lät 1665 uppföra den slottslika huvudbyggnaden efter ritningar av Nicodemus Tessin d.ä. Dessa ritningarna är signerade och finns än idag bevarade på Nationalmuseum.

1943 startade Kungliga Sjökrigsskolan (KSS) sin verksamhet på Näsby Slott. 1987 stängdes KSS och Näsby slott stod oanvänt i två år.   

Idag bredrivs Näsby Slott som konferens- och festvåningsverksamhet och driften bedrivs idag av Stockholm Meeting Selection AB. 
Afternoon Tea på Näsb...

0 Läs mer >>
(null)

Igår kväll blev det Mellomys och sista deltävlingen. Nästa vecka är det Andra chansen innan finalen.

Årets deltävlingar har varit sådär. Inga vidare bidrag eller någon som stuckit ut i årets Mello. Jag har en storfavorit från första deltävlingen: "My Turn" med John Lundvik. 

Vad tycker ni om årets Mello och bidragen?

(null)
Idag är jag uppe i ottan och tittar på OS-finalen i ishockey.

Lite senare idag blir det en sväng till Täby och Afternoon Tea.


Mellomys

0 Läs mer >>
(null)

Spenderat större del av min lördag i soffan och tittat på OS. Herrarnas 5mil imorse vid 7-snåret, tyvärr ingen svensk medalj men en fin sjunde plats för Sverige. Herrarnas curlingfinal och ett svenskt silver efter en snöplig svensk omgång i mitten av matchen. Imorgon, på vinter-OS sista dag, får vi hoppas på två medaljer för Sverige på damernas 3mil och i damernas curlingfinal. 

Det har blivit några pauser från OS-tittandet med bl.a en kall, men solig promenad. Det är kallt här i Stockholm idag där termometern visat runt -15 och -8grader. 

Vad har hittar ni på idag? OS-lördag

0 Läs mer >>
(null) 

Det har snöat hela natten och morgonen här i Stockholm. Blev en pulsande promenad till jobbet imorse. Nog är det vackert och härligt med snö, men nu börjar jag längta efter barmark och vårens intåg. 


Snöig start på veckan...

0 Läs mer >>
Helgen har gått i ett lungt tempo. Återhämtning, vila och samla ny energi genom promenader, bokläsning, OS-tittande och sovmorgon. 

(null)

(null)

Älskar de lugna helgerna. Sitta länge på morgonen med en kopp kaffe, inte behöva ställa klockan på morgonen eller ha en tid att passa. Tid att bara få vara utan en massa måsten. Då trivs jag som bäst! 

Vad har ni hittat på i helgen? 

Helgmood

0 Läs mer >>

(null)     

Fick i veckan hem årets första Smakbox. Denna första box har temat Knytkalas och proppad med massa spännande produkter.

Alltid lika kul att öppna boxen varje gång den kommer och se vad den är fylld med. 

(null) 

(null)     

Denna gång innehöll Smakboxen massa härliga produkter som kan ge inspiration eller tas med vid ett knytkalas. 

Jag är nyfiken att testa alla produkter, men mest nyfiken på den nya smaken hos Loka, Twinings té med bl.a lakritssmak och knäckebrödet från Skedvi.

Blir du nyfiken på att få hem en egen Smakbox så får du nu få 10% rabatt på din första box (om du startar en prenumeration) med rabattkoden: 4pzgts
Smakbox Knytkalas

1 Läs mer >>
(null) 

Igår kväll sträckläste jag denna fantastiska bok: "Livet börjar när du inser att du bara har ett". 

En varm, ögonöppnande roman för alla som behöver en nystart i livet och som inspirerar till att hitta till glädje, kreativitet och tillförsikt. 
Kan man lära sig att ...

1 Läs mer >>
(null) 

Idag på väg till jobbet så jag årets första vårtecken: snödroppar. 

Ännu en vecka börjar gå mot sitt slut. En vecka fylld med mestadels jobb och en intressant, lärorik planeringsdag. 

Vad har er vecka bjudit på? 

Årets första vårtecke...

0 Läs mer >>
(null)

En härlig söndagseftermiddag/kväll  med mamma och pappa på China Teatern. Härlig musik och så fantastiskt musikaliska artiser!

Har ni möjlighet att se Peter, Bruno och Matilda - Unplugged någonstans ute i Sverige så rekommenderar jag er verkligen att gå. 


Peter, Bruno och Mati...

0 Läs mer >>
(null) 

(null) 

(null) 

Lördagsmys med världens bästa Molly! Dagar som dessa med Molly ger så mycket energi och skratt i massor. 

Molly är en individ med hög integritet och du ska ha förtjänat hennes förtroende för att få hänga med henne. En tjej med mycket skinn på näsan och inte är rädd för att säga nej och sätta gränser. En tjej som älskar böcker, musik/sång och skapande. En tjej med glimten i ögat och som aldrig säger nej till bus. Det är helt enkelt världens bästa Molly! 

Lördagsmys