1 Läs mer >>
 
 
(null)     
 
 
Idag blev det en tur till Sollentuna och avnjutit en fantastisk hyllningskonsert till till Ted och Kenneth Gärdestad. 
 
 
Via en kollega fick jag tips för ett par veckor sedan att det skulle hållas en konsert för Ted och Kenneth Gärdestad i aulan på Rudbecks Gymnasium. Detta var i samband med att jag sett biofilmen "Ted" som jag blev så tagen av. Ted Gärdestads låtar har alltid funnits med under min uppväxt och så förknippat med mina barndomssommrar i skärgården. När jag fick reda på denna konsert så bokade jag  biljetter direkt till konserten   "This is Ted - en hyllningskonsert till Ted och Kenneth Gärdestad".  Bl.a så deltog Sollentuna Gosskör och Janne Schaffer. 
 
(null)     
 
En fantastiskt härlig konsert som jag upplevde idag. Men jag är smått avundsjuk på min kollega som var på konserten igår, då även Kenneth Gärdestad hade deltagit. Hur fantastiskt hade inte det varit att få delta på denna konsert med honom? 
 
 
 
 
 

This is Ted

0 Läs mer >>
(null)

Förra lördagen låg snön, himlen var klarblå, solen lyste och det var runt -7 grader. Vackert vinterlandskap och knastrade under fötterna. 

Idag, 1 vecka senare, var himlen återigen klarblå, solen strålade, +5 grader, det knastrar visserligen under fötterna, men mer av allt grus än av snö. För all snö har under veckan töat bort och istället bytts ut till barmark och vårkänslor i luften. 

(null)


(null)

Idag har jag spenderat större delen av lördagen ute vid Wenngarn slott. En promenad i slottsparken, loppis på loftet och god fika/lunch på Slottscaféet. Och några fynd kom jag hem med från loppisen. 

Bor ni i Stockholmsområdet och vill ha ett utflyktstips så rekommenderar verkligen er att ta er ut till Wenngarn. 

Hur har ni spenderat er lördag och skapat ert lördagsmys? 

Lördagsmys på Wenngar...

1 Läs mer >>
Hej söndag! Veckorna bara rusar iväg och redan hunnit jobba 2 veckor sedan jullovet, som kändes som igår. Galet! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Helgen har bjudit på strålande sol, klarblå himmel, snö och massa minusgrader. Så vackert ute! 

Idag vill man helst inte vara ute längre stunder då termometern pendlar mellan -9 och -13 grader. Hur vackert det än är ute.

(null)

Då kommer julklappaboken från jobbet väl till pass. Och en värmande kopp kaffe. 

Vad har er helg bjudit på? 


Helglunken

0 Läs mer >>
(null)

Jag älskade serien "The Good Fight" som gick för ett par år sedan på TV4. En serie där man får följa tvåbarnsmamman Alicia Florrick som  tvingas återgå till sitt arbete som försvars- och processadvokat efter att hennes make, distriktsåklagaren Peter Florrick, har fängslats efter en mycket offentlig sex- och korruptionsskandal. 

Nu kan man se alla säsonger av serien på exempelvis Netflix.

2017 kom serien "The Good Fight" som en sorts uppföljning där "The Good Wife" tar slut.  The Good Fight blåser upp den perfekta stormen av precis allt som är USA här och nu – rasfrågor, Trumpism, arbetsmarknad, vikande ekonomi.

Gillade du "The Good Wife" är detta en serie för dig!

The Good Fight

1 Läs mer >>
(null)

Bästa starten på söndagen: en kopp kaffe och en bra bok. Just nu läser jag "Mitt liv" av Caitlyn Jenner. 

Som friidrottare nådde Bruce Jenner ikonstatus när han tog OS-guld i tiokamp för herrar i Montréal 1976. Men i slutet av 00-talet blev han för många främst känd genom realityserien "Keeping up with the Kardashians". Där har tittare världen över följt Bruce i hans äktenskap med Kris och livet med de övriga medlemmarna i "USA:s kungafamilj". Vad man länge inte fick veta var att Jenner i hela sitt liv kämpat med sin könsidentitet, något som blev känt först 2015 när Jenner berättade om sin transsexualitet och kommande könsbyte. 


Jag har genom åren följt "Keeping up with the Kardashian" och när vi var i New York för första gången för ett par år sedan så var jag bara tvungen att besöka Kardashian-systrarna Kim, Kourtney och Khloés butik Dash i Soho.


Jag har även följt styvpappa Bruce Jenner, numera Caitlyn Jenner, serie "I'm Cait".  När hon förra året kom ut med sin självbiografi så kunde jag inte låta bli att köpa den i julklapp till mig själv.  


Under bokens gång får man följa Bruces resa till att bli den vackra Caitlyn. Språket i boken är bra, inga svåra ord och något jag gillade med den var alla bilder som fanns med i den. 

Söndagsläsning

0 Läs mer >>
Den här veckan har ju rusat iväg. Det har varit min första arbetsvecka för året och såklart en hel del jobb. Men så härligt att vara igång och komma in i rutinerna igen.


(null)

(null)

Hej lördag! Så härligt med helg igen. Har ni några planer eller ska ni bara ta dagarna som de kommer och njuta av lugnet? 

Mina planer för helgen är att ta det lungt, gå till gymet och träna samt bara njuta av helgen. 


Lördag

2 Läs mer >>
Jullovet är slut och idag var det dags att kicka igång vårterminen  för min del. Kul och spännande!

(null)

(null)

Gårdagens eftermiddagshimmel var magiskt vacker! Jag kan helt klart vänja mig vid det. Och för att inte prata om ljuset, som än så länge märks mest på eftermiddagarna, är magiskt i sig. 


Monday

0 Läs mer >>
Så var det söndag igen och jullovet går verkligen mot sitt slut. Åhhh vad jag är  utvilad och haft en välbehövlig ledighet!  Så redo att sätta tänderna i vårterminen 2018. 

(null)     
 
Söndag och en lugn sådan. Även om jag checkat av saker på "måste"-listan: hämtat ut paket på Ica, handlat, storstädat och städat bort julen.

Just det där att städa bort julen är alltid så vemodigt. Dragit på det i flera dagar. Skönt att det är gjort förvisso, men känns så kallt och kalt här hemma. Med allt lull-lull så känns allt så mycket mysigare och fint i dessa  mörka tider (även om vi går mot ljusare tider). Men så typiskt mig som under november-mars älskar att vara hemma  mer än något annat iklädd myskläder och titta på massa mysiga serier och ha tända ljus överallt att ha svårt att skiljas med allt som är ombonat, lull-lull och hög mysfaktor. Tror jag plöjt varje julfilm och romantisk komedi som Netflix har varje ledig stund sedan mitten på november och förbrukar massa förpackningar med värmeljus (tappat räkningen hur många förpackningar jag förbrukar denna höst) bara för att höga mysfaktorn ännu mer. Idag hittade jag en ny favorit på SVT Play och som jag missat totalt i jul:  "I Dickens magiska värld".
Har ni inte sett serien så är det ett måste-tips att se! 

(null)

Resten av söndagen fortsätter i ett lungt söndagstempo och njuta av de sista jullovs-timmarna.

Vad har ni hittat på denna söndag? 

Sunday Mood

0 Läs mer >>
God kväll på er! Har ni en bra lördag? 

Idag har jag mest skrotat runt här hemma. Inne i en rensarperiod just nu. Vilket resulterade i att jag haft min stora, årliga rensning. Vilket jag nästan alltid har vid varje årskifte. Börjar på ett ställe och slutar oftast med att jag röjer överallt och ingenstans samtidigt. Ett organiserat kaos för mig, men för en utomstående ser det nog ut som ett väldigt stort kaos.

Framåt eftermiddagen tog jag en promenad till mina föräldrar och busade med Molly och Mira ett par timmar innan jag blev upphämtade av Emma och Tommy.

(null)

Kvällens nästa trevlighet var nämligen middag på Tiger med vänner och fira Malena som fyllt år i veckan. När de andra valde att gå vidare tog jag bussen hem. Så fort jag kom hem hoppade jag i myskläderna och satte på en film på Netflix. Inne i en sån period där jag älskar att vara hemma och bara njuta av lugnet. 

Trevlig lördagskväll! It's okay to be happy...

0 Läs mer >>
Igår eftermiddag mötte jag upp en vän i MoS för middag och bio. Båda var vi superhungriga när vi kom dit. Valet för kvällens middag föll på italienskt: Vapiano.

(null)
Deras risotto med kyckling och sockerärtor är såå god.

Efter mat i magen och varsitt glas vin så hann vi en stunds shopping innan det var dags att slå oss ner i biosalongen.

(null)
Vi såg filmen "Ted - För Kärlekens Skull".

Vilken film. Inte bara för att det handlar om Ted och Kenneth, som skapat underbar musik, utan också för att den visar så tydligt den psykiska ohälsan. Både vad den gör med den som drabbas av psykisk ohälsa, men också för de anhöriga. Gråt varvas med skratt under filmen.

Ett tips till dig som tänker se filmen: ta med näsdukar. För tårarna kommer komma både en och två gånger under filmen.

Idag är det lördag och sista dagarna av jullovet. Idag står det middag och födelsedagsfirande av en vän på schemat. 

Vad har ni för planer idag? En dag utan kärlek är...

1 Läs mer >>
Så var det helg igen, trettondagsafton. Dagarna går så fort. Igår var det ruskigt grått och regnigt ute. Det var knappt jag ville gå ut.

(null)

Efter lite ärenden och en lunchdejt så bytte jag om direkt till myskläder när jag kom hem. Och satte igång att läsa "Mitt liv" av Caitlyn Jenner. De flesta kanske dock associerar henne som Bruce Jenner, OS-medaljören från sommar-OS i Montreal -76. 
(null)

Ikväll blir det en sväng till MoS för shopping, middag och bio.  Det ser jag fram mot. 

Ha nu en riktigt fin start på helgen!

Happy Friday!

0 Läs mer >>

(null)

God förmiddag på er, så var det onsdag och lillördag igen.

Dagarna går in i varandra och jag har inte riktigt koll på dem längre. Jag var tvungen att titta i kalendern för att dubbelkolla vilken dag det var idag. Ledigheten fortsätter och så sköna, lata dagar där filmer varvas med promenader, middagar med familj och vänner, shopping och fikastunder.


(null)

Idag har jag inga större planer alls förutom en sväng förbi Bloom & Goods för lite shopping.  Det är väldigt lyxigt att vara ledig utan måsten. Älskart!

Ha en fin onsdag! 

Lata dagar