1 Läs mer >>
Igår efter lunch packade vi in oss i bilen och åkte från Källviken ut till vårt landställe några mil därifrån. 

(null)

Kom ut till en molnig skärgård. Packade upp,  tog varsin kopp kaffe på altanen och njöt av världens finaste utsikt.
Några timmar senare hade molnen spruckit upp och kvällen var magiskt vacker och fin.

(null)

Plockade av några jordgubbar ur landet, vattnade och kom in i skärgårdslunken. Framåt middagstid tände vi grillen, åt en god middag och jordgubbar till efterätt innan vi bänkade oss framför Sverige-Tyskland.

(null)

Imorse vaknade vi upp till strålande sol, klarblå himmel och en dag att spendera precis utan några måsten. Långfrukost, ett par timmar i solstolen, en sen lunch/tidig middag intogs innan vi packade ihop oss och begav oss hemåt mot storstan igen.

(null)

Tack skärgården för det här dygnet! På återseende!


Avkoppling i skärgård...

0 Läs mer >>
(null) 

Glad midsommar!! Hoppas det inte regnat allt för mycket på er. 

(null) 

(null)

Lagom tills vi skulle dansa runt midsommaratången blev det uppehåll från regnet här hos oss.

(null)

(null)

(null)

En mysig midsommar med sillunch, grillmiddag, full med lek och bus, fotbollstittande och kvalitetstid med nära och kära. 

En midsommarnatts drö...

1 Läs mer >>
 
(null)
 
Bensin, glass och olika inträden. Är du orolig för hur pengarna ska räcka till på semestern? Passa på att rensa förrådet och se om det finns något att sälja.
 
På semestern kan det behövas några extraslantar. Kanske har du några dolda skatter i förrådet. På bl.a Tradera och Blocket blir du snabbt av med saker du inte längre behöver
 
Cyklar, vitvaror, barnleksaker, smink- och hudvårssprodukter och utemöbler är exempel prylar som går snabbt att bli av med under sommaren.  
 
 
 

Dryga ut semesterkass...

0 Läs mer >>
Söndag och ännu en välbehövlig sovmorgon. Drog benen efter mig lite extra idag på förmiddagen då jag inte hade några måsten mer än ett kalas under tidig eftermiddag.

(null)

Och jag hamnade vid bästa bordet på dagens kalas och fick förmånen att få en mysig stund med denna tjej! Såå många härliga samtalsämnen som avverkades och många skratt bjöd fasters ögonsten på. 

Så härligt att få fika bara hon och jag, prata om spontana saker som dyker upp hos henne där och då i stunden. Så social, men ändå avvaktande. Busig men uppskattar en lugn stund med en bok. Pratsam och vill berätta massor, likväl som hon bara vill sitta i sin egna värld och filosofera.
Fasters finaste Molly!!

Bästa avslutet på denna helg!! 


Söndagskalas

0 Läs mer >>
(null)

Länge sedan som det var  så skönt med en sovmorgon. För imorse behövde jag verkligen sova ut, men framför allt slippa ställa klockan. 

Efter en skön sovmorgon kändes det extra skönt med långfrukost och Nyhetsmorgon innan en sväng till Täby Centrum med en vän och leta födelsedagspresent.

Hem och mellanlandade en stund, hann se första halvlek mellan Argentina och Island innan en långpromenad i eftermiddagssolen för att träffa mamma.

(null)

Blev en supermysig eftermiddag/kväll med mamma. Ett par härliga timmar på altanen med lite vin, varsin grekisk sallad, fotbolls-VM i bakgrunden och härliga samtal.


Lördagsmys!

1 Läs mer >>
(null)

(null)

Det där extrarummet att kunna utnyttja på våren, sommaren och en bit in på hösten är för mig extra viktigt när man bor i lägenhet. Balkongen är verkligen mitt extra rum just nu och i år har jag lagt lite extra krut på att fixa i ordning där ute med ny matta och ett träd. 

Nu har det blivit en plats jag spenderar mest tid på så fort jag kommer hem från jobbet eller har en ledig helg. Även helgfrukosten intas där eller en kopp kvällsté.
Balkonglivet

0 Läs mer >>
(null)

@hejhejvardag (på Instagram) beskriver det här med psykisk ohälsa så bra! Tänk om man hade uppmanat någon som brutit benet att ta en promenad eller viftat bort det med en trivial ursäkt?!Hur kommer det sig att det är okej att få vara sjuk precis överallt men inte i hjärnan eller i själen?  Detta trots att alzheimer är en av våra vanligaste sjukdomar, neurologiska sjukdomar och funktionsnedsättningar ökar, depressioner hos unga ökar lavinartat och självmord är vanligaste dödsorsaken för pojkar under 19 år. Om alla slutade vara så rädda för att bemöta det här så skulle skammen många bär på försvinna. 


Ni som har det: Våga berätta och prata om det. Först då kan vi få förståelsen och öka kunskapen. Till er andra: våga fråga - döm aldrig, aldrig någonsin. Var en medmänniska . 


Livet händer och plötsligt så kanske du sitter där själv?Psykisk ohälsa

0 Läs mer >>


(null) 
(null)     

(null)     
Startade mitt nationaldagsfirande med en promenad vid Wenngarns slott samt ett besök inne på slottet. 

Vacker miljö och omgivningar!

(null) 

(null)     

Efter promenaden och besöket på slottet kurrade våra magar så slog oss ner på Wenngarns Bageri för en långlunch. 

Wenngarns Bageri ligger ett stenkast från slottet. Supergod, fräsch lunchbufffe med både kall och varm mat, olika sorters röror, sallad och olika sorters bröd. Ingick även kaffe och ett dessertbuffé.

Finns även annat i matväg att köpa om man inte vill ha buffén. Exempelvis matiga smörgåsar och vegetarisk lasagne. 

Väl hemma hann jag plantera lite och fixa till lite på balkongen. Börjar äntligen bli nöjd med mitt extrarum 

Innan jag tog kväll passade jag på att ta del av Skansens nationaldagsfirande på tv.

Hur firade ni nationaldagen?

Nationaldagsfirande p...

0 Läs mer >>


Sveriges nationaldag. 🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪
(null)


Grattis till mig och alla andra som får möjligheten att leva i vårt land.
Ett land som är demokratiskt, fredligt och vackert. 
Där vi får möjlighet att vara fria människor.

Där vi har möjligheten att hjälpa dem som har det svårt.
Där jag som kvinna har samma rättigheter och skyldigheter som en man. 
Tack för att jag kan njuta av vacker natur och rent vatten. Tack för allemansrätt och ren luft.
Tack för skolgång och idrottsliv.
Tack för möjligheter och skyldigheter.
Sverige är fantastiskt.

Grattis Sverige!

1 Läs mer >>

Värmeböljan still going strong här i huvudstaden.
Redan tidigt i går på morgonpromenaden var temperaturen en bra bit över 20-strecket och senare på förmiddagen när jag promenerade tog en promenad och plockade blommor  så trängdes vi som möttes  på skuggsidorna när vj förflyttade sig genom stan. 

Så vi kan väl konstatera att alla löpare som ställde sig på startlinjen för Stockholm Maraton igår är superhjältar. 

Heja er!!

(null)


Idag är det också otroligt varmt i Stockholm. En mer tryckande värme än igår kan jag tycka. Nästan så jag hoppas lite på den där åskskuren som det flaggats för och en längre regnskur. Behövs verkligen regn efter denna värmebölja de senaste veckorna. 

Vad hittar ni på denna varma söndag? 


Söndag

0 Läs mer >>

Idag är det dags för Stockholm Marathon i värmen. Heja heja alla tappra löpare!

(null)


Själv har jag ägnat min lördag åt att ta hand om kaoset hemma efter en intensiv vecka med sena kvällar och en sommarfest på jobbet. Diskats, öppnats sommarpresenter, några vändor till soprummet och storstädat här hemma.  Så här i slutet av terminen är det mycket som behöver prioriteras och hur grym du än är med planeringar och listor med strukturerade to-do-saker så kommer livet ändå emellan. 

Nu sitter jag bänkad på balkongen och ser upplösningen av Stockholm maraton med en nyplockad  sommarbukett.Sommarhäng