0 Läs mer >>
(null)

God morgon och glad påsk! Långfredagen blev en väldigt lugn och stilla dag/kväll.

För min del avslutades det med en vinkväll med bästa vännen Emma. Länge sen vi sågs så hade mycket att prata ikapp så var perfekt med lite plockmat till. 


Idag, påskafton, skiner solen och himlen är klarblå. Ska passa på att njuta en stund av det fina vädret innan fika och påskmat väntar hos mormor och morfar. 

Glad Påsk

1 Läs mer >>
(null)

Långfredag och ingen klocka som ringde imorse. Ovant på en fredag, men efterlängtat! Bytte ut de vanliga morgonrutinerna mot en långfrukost framför Nyhetsmorgon. 
Blir att beta av några små måsten här hemma inför kvällen. En vän kommer över på lite vin och plockmat. 

Hur spenderar ni er långfredag? Långfredag

0 Läs mer >>
(null)

(null)

Långhelg - du är så efterlängtad just nu. Hoppas ni alla njuter av tid för vila, återhämtning och förhoppningsvis tid med familj, nära och kära.


🐣💛🐥

Skärtorsdagen

0 Läs mer >>

(null)

Efter att i ca 1,5 veckas tid endast haft någon minusgrad på nätterna och flertalet plusgrader på dagarna cyklade jag till jobbet i -11 grader imorse.

En frisk och kall start på tisdagen! 
Kall morgon!

1 Läs mer >>
(null)
 
(null)
 
Ett annat lätt påskpyssel vi gjort under veckan är påskloppor. 
 
Allt du behöver är ett kvadratiskt papper och färgade kritor. Om du vill kan du pynta med fjädrar eller paljetter.
 
Lycka till! 
 
P.S. Tänk på val av fjädrar. Vill man inte använda fjädrar av djuretiska skäl så kan man exempelvis använda färgglada ulltussar. 
 
 
 
 

Påskpyssel: Påksloppo...

0 Läs mer >>
(null) 

I mitt jobb som förskollärare får man ständigt försöka att vara kreativ och erbjuda skapande i olika former, med olika material, utifrån olika högtider m.m. 
Så här i påsktider vill många barn påskpyssla. 

I veckan provade vi att göra påskliljor med hjälp av sugrör, knäckformar och papper. 

Så nu finns massa vackra påskliljor, i olika storlekar och utformning på avdelningen. 
Påskpyssel: Påskliljo...

0 Läs mer >>
(null)


Happy weekend! 

Helgen är här och som jag längtat! Slutade tidigt igår så fredagsmyset startade tidigt. Tog fram en balkongstol, fixade kaffe och njöt av lite eftermiddagssol på balkongen när jag kom hem. Bänkade mig senare framför Let's Dance, somnade dock efter halva startfältet. 

Lördagen har startat i lugnan ro: kaffe och Nyhetsmorgon samt plockat fram och påskpyntat lite här hemma. Fixat med lite påskpresenter som ska delas ut under veckan till nära och kära. 

Vad hittar ni på i helgen? Har ni tusen aktiviteter som väntar eller bara en lugn och skön helg? 

Happy weekend!

1 Läs mer >>
(null) 

Hallå tisdag! 

Då har vi kickat igång vecka nummer 12 och idag är det vårdagjämning. Natten till söndag är det dags för oss att ställa om till sommartid och på söndag är det våffeldagen.

Ja men ni hör ju, vilken kanonbra vecka vi har.

Vårdagjämning

0 Läs mer >>
(null)

Om du gillade Livet efter dig och En dag  så är Världen utan dig av Jill Santopolo en bok för dig.
 
Första gången Luce och Gabe möts, blir de genast förälskade. Det sker samtidigt som tvillingtornen rasar. Deras möte är början på en resa där de både möts och förlorar varandra om igen. 

Världen utan dig är en fint berättad kärlekshistoria om Luce och Gabe. Den är egentligen ganska sorglig och tragisk men ger mig ändå en varm känsla när jag läser den. 

Deras eviga stora kärlek till varandra värmer, samtidigt som jag blir lite frustrerad över att de inte gör något åt sin kärlek. Varför hittar de inte en lösning för att få vara ihop? 

Boken är väldigt lättläst och snabb att läsa, läste hela boken i ett svep. En kärlekshistoria som berör!

Världen utan dig av J...

0 Läs mer >>
(null) 

(null) 

(null) 

Vilken härlig söndag vi har här i Stockholm! Strålande sol och klarblå himmel även idag. Isande kallt, men så underbart med detta väder! Känns som att våren försöker göra i tåg, håller tummar för att minusgraderna snart är ett minne blott och även snön.

Denna söndag har jag fått massa gjort och prioriterat hemmet: 
•  gått några vändor till miljöåtervinningen
•  tvättat, 
•  storstädat
• bäddat rent i sängen (finns inget härligare att krypa ner i en nybbädad säng)

Lyckats klämma in en promenad också och njutit av vädret. Lika bra att passa på att njuta lite extra av dessa dagar med sol. Vet ju aldrig när de kommer tillbaka (även om vi för tillfället är inne på fjärde dagen med sol). 

Hoppas ni har en fantastisk söndag!

Härliga söndag!

0 Läs mer >>
Halloj i solskenet. 
Vilket fantastiskt väder vi har i Stockholm idag. Solen skiner och det är så vackert, om än kallt. Men   den där solen gör verkligen underverk med oss nordbor.

(null)

Igår damp det ner ett härligt bokpaket i min brevlåda. Härligt med lite böcker att läsa framöver. Det har ekat tomt ett tag i min bokhylla på böcker att läsa. 

(null)

Idag har jag njutit av det härliga vädret, en promenad i slottsparken vid Rosersbergs Slott, en kopp härligt slottskaffe och solen. Resten av denna lördag ska jag göra ingenting. Ska lägga mig i soffan och kolla på The good fight innan det är dags för middagsfix.

Ha en mysig lördagskväll.

Solen 🔆

0 Läs mer >>
(null)

Nu tar vi helg tycker jag. Här i huvudstaden firar vi in helgen med klarblå himmel och strålande sol. Underbart! 

Helgen ser ut att bjuda på en del sol så ska passa på att njuta och tanka D-vitamin. 

Hoppas ni får en fantastisk helg! 


Friday!